Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení 4-ho dielu som sa nevedel dočkať akým spôsobom tvorcovia Mayersa oživia, ale Michael má viac životov ako Rambo-WAW! Hlúpe a priblblé scenáristické trápenie a režisérske omieľanie už videného...Piaty diel nemá čo ponúknuť a keď už aj staré "istoty" ako Dr. Loomis začínajú liesť na nervy, niečo asi nie je v poriadku. Jednu * za to, že Michael ukázal ksicht:))) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Věčný souboj Myerse o vyhlazení svého příbuzenstva pokračuje. Kromě Dr. Loomise (skvělý Donald Pleasance zase postavu posunul dál), který si nebere vůbec žádné servítky ve snaze bývalého pacienta zastavit nadobro a zpočátku trochu lákavého nápadu telepatického spojení Myerse se svou neteří ale tentokrát tvůrci nabízí obyčejnou vyvražďovačku, ve které Myers jezdí v prima bouráku a chodí na výlety během dne a neváhají se dopustit i dalšího zprznění série vzkříšením Samhainovského nesmyslu. Sympatickou postavu ze čtyřky odklidí tvůrci hned na začátku a zbyde nám parta naprosto debilních mladých lidí v čele s nejotravnější krávou celé série na odstřel Tinou, u které jsem nahlas prosil televizor, ať jí Myers oddělá co nejbrutálněji a nejrychleji. Vleklý nenápaditý film (např. honění se po stodole za rozvernými koťátky nebo "pronásledování" pseudo lesem) končí naprosto hovadským koncem i přes původně slibné symbolické finále a ambice čtyřky se pozvolna sunou do hrdla záchodové mísy. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nastavování kaše pokračuje. Přímé pokračování na čtvrtý díl nenabízí v podstatě nic nového, tedy aspoň ne to, co by jej pozvedlo. Snaha udělat telepatické spojení mezi malou Jamie a Michaelem, s nímž měli autoři úmysl vnuknout mu mysteriózní podtext, se nepovedla. Naopak plní opačný efekt a celý snímek znehodnocuje. Daleko lépe bych si dokázal představit přímé brutální vyvražďování, které by sice nebylo nic zázračného, ale pořád by to ve výsledku dopadlo lépe. Atmosféra je nulová a aby toho nebylo málo, přichází vlna nelogičností, což je poslední střípek do už tak špatného dílu. ()

pand 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jako trojka se celkem povedl. Malá dívka z který tvůrci mi připadaly že plánujou z ní udělat malou Jamie Lee Curtis. Vraždičky se celkem povedly . Vadila mi jenom smrt Rachel která mi připadala zbytečná. Donald Pleasence je borec v tomhle dílu byl zas vynikající a ta malá dívka celkem ušla. Jen mi vadil konec prostě už by si Michael zasloužil v klidu zemřít. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V předešlé části udělali policisté z Michaela cedník, ale to mu nebrání nic v tom, aby se po nutné resuscitaci vrátil o rok později a další halloweenský svátek oslavil v kruhu rodinném. Mezi ním a Jamie navíc vzniká telepatické pouto, čehož využívá starý známý, ale už hodně poblázněný, doktor Loomis. Pětka je vůbec nějaká zvláštní: Michael se tu často prohání autem a do toho se tu nepochopitelně objevuje postava Muže v černém, který v závěru vystřílí celou policejní stanici. Ale i přesto je to pořád zábava. Myers tu vykuchá 10 lidí plus jednoho psa, a ve dvou momentech divákovi hodně zatápí: samozřejmě mám na mysli číhanou ve stodole a útěk Jamie před strýčkem skrz šachtu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)
  • Autobus, ze něhož vystoupí muž v okovaných botách, zastaví před obchodem, kde si v předchozím díle Jamie Lloyd (Danielle Harris) a Rachel Carruthers (Ellie Cornell) kupovaly kostým na Halloween. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno