Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dnes možná zavání lacinou televizní výbavou. Faktem ale zůstává, že Jan Míka si s příběhem a dialogy poradit uměl. Nebyly fádní. A Töpfer je fajn herec, který mě dokáže vždycky rozesmát :) jen těch dílů vyrobili možná moc a poslední řada seriálu byla taková obyčejná. Neurazila, ale nijak výrazně nenadchla. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Výborný porevoluční seriál. Scénáristé "moderních" nekonečných seriálů by se měli inspirovat a také vědět, kdy mají přestat. Jan Míka zde nádherně zachycuje lidské osudy, jak jsem se zde dočetla, že původní herecké obsazení mělo vypadat úplně jinak, jsem ráda tomu, kdo koho hrál (přesto Tomáš Töpfer bude navždy Karlem Arazímem a také můžete zjistit, že Kateřina Hrachovcová nebyla vždy tak blbá jako dnes) a nakonec jsem i ráda, že se seriál přemístil do nádherné vilky, získal novou rovinu a zajímavý obrat. ()

Reklama

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Hodnocení, vzhledem ke všem 52 dílům seriálu jsou slabší 4 hvězdy. Když seriál začal a mně bylo 12 let, velice mě zaujal. Příběhy postav zajímavé, dialogy dobře postavené, místy i vtipné, navíc většinou osvědčené herecké tváře a celkově nám blízká atmosféra děje. Problémy se sháněním bytu možná leckdo z nás tehdy zažil. Mám z tohoto seriálu silně zafixované některé scény a situace a přiznám se, že nyní sleduju nedělní reprízu. Nostalgie je velká věc! Hvězdičku jsem strhl za díly z konce seriálu, tam už mi ta poutavost dílů předchozích chyběla. Klavírní hudba která seriál provází je tady pasující, všichni Královi jsou herecky výborní, T.Töpfer kouzelně vzteklý, a mladá K.Hrachovcová právě v rozpuku. Překvapením autora bylo úmrtí postavy, kterou hrál S.Rašilov, cca v 20.díle. Kolín, jakožto město natáčení, byl myslím zvolen vhodně. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

TAk nějak mám pro tenhle seriál slabost. V prvé řadě je koukatelný, v neposlední řadě koncentrace herců mě oblíbených jako Jiřinka Jirásková či Tomáš Topfer...... Kostra celého příběhu je prakticky pitominka, ovšem boční cestičky, které dotvářejí celé prostředí seriálu jsou mnohem zajímavější. TAková dramata jako neposlušný syn, jenž nechce studovat, těhotná dcera-studentka, rozvod jsou vlastně známé spoustě z nás a možná proto, že jsou nám ty obyčejné příběhy tak blízké, je tento seriál celkem oblíben. Rozhodně si nezaslouží srovnávání se současnou českou seriálovou scénou. A Jiřinka jako hlava rodiny, která se snaží o nějakou pospolitost používáním svých zkušeností a moudrostí je krásným příkladem moderní babičky. ()

Naive odpad!

všechny recenze uživatele

Toto televizní dílko (vlastně veledílo, mělo to snad 50 dílů!!!) jsem viděla po skoro 20 letech, když bylo reprízováno a nevěřila jsem vlastním očím a uším, co se to na mě linulo z obrazovky. Spíše nepochopím, že jsem se na to před těmi 20 lety byla schopná dodívat do konce (upřímně ale nevím, jestli bych v té době takto negativně hodnotila, protože zase tolik nových seriálů nebylo a hlavně tam hrálo pár dobrých herců). Nicméně nyní nemám slov, je to neuvěřitelná trapnost korunovaná nejneuvěřitelnější love story v dějinách seriálů, ztvárněná kuchařkou Květou a kotelníkem :-( ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • V epizodách, kdy doktor Král (Tomáš Töpfer) dostavuje dům, je vidět, že naproti domu je panelový činžák. V epizodě Podnikatel (1998) jezáběr na celou ulici, kde stojí již dokončený dům rodiny Králových a tady jsou naproti domu všude kolem rodinné domky. I skelet hotového domu je jiný než ten, který dostavovali. (Gareth_Jones)
  • Vůz, ve kterém jezdil Král (Tomáš Töpfer), byl německý Ford Escort III, vyráběný v letech 1980-1986. (JARDAHONDA)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama