Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to bylo tak kapitánsky americké, to nebylo špatné. Aspoň bylo hezky vysvětleno, kdo bude teď místo Stevea Rogerse a jak vzniknul U. S. Agent. Někdy je tam zbytečně moc okecávání, ale dá se to snést. Akce silně přitažená za vlasy, ale jsme ve světě superhrdinů, tak to překousnu. Kromě dvou hlavních hrdinů potěšilo, že se do svých rolí navrátili třeba Baron Zemo (Daniel Brühl), Sharon Carter (Emily VanCamp), padouch Batroc (Georges St-Pierre) nebo členky Dora Milaje z Wakandy. Ale co mě okouzlilo nejvíc, tak Erin Kellyman v roli Karli Morgenthau - teda hlavně svou pihovatou kudrnatou zrzavou krásou a je škoda, že neměla víc příležitostí se usmívat (ona má snad i ďolíčky, to miluju!). A jako bonus Praha vystupující pod krycím názvem Riga/Madripoor nebo jiné české lokality. Za mě jakž takž spokojenost. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Jsem docela velký fanoušek Marvelovek, ale opět přišlo zklamání. Možná ještě větší než u Wandy. Pokud jde o akci, tak ta byla místy dobrá, ale u zbytku jsem se občas nudil. I hlavní záporačka byla nezajímavá. Co mě, ale namíchlo a to se stává u seriálu a filmů z poslední doby pravidlem, je to lezení do zadku černochům. Nemám vůbec problém s hercem Anthonym MacKiem, stejně jako jsem neměl problém s Chadwickem Bosemanem v roli Black Panthera, ale tohle vnucování jejich černošství, to je do očí bijicí. To, jak jim hrozně běloši ubližují, jak jsou pro ně méněcenný, to je fakt, už trapný. Vůbec bych se nedivil, kdyby na konci seriálu byla socha zmetka Floyda, před kterou by běloši povinně poklekli. Tahle frustrace Afroameričanů by v seriálech a filmech tohoto typu neměla vůbec být ukazována. Tohle totiž naše rasy nespojuje, ale spíš naopak rozděluje a to je škoda. Teď se těším na Lokiho, ale, už začínám mít menší obavy. Snad mě mile překvapí. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Dost zklamání. Seriál asi tak dvakrát delší, než by měl být (proč má každá epizoda skoro hodinu?). Všechny zajímavé scény a postavy jsou vyvážené nudným balastem a plochými charaktery. Je sice hezký, že chtěj ukázat běžnej život hrdinů, ale sledovat vždycky půl epizody, jak Falcon opravuje loď, to fakt ne (je dobrej důvod, proč se tohle jinak běžně přeskakuje). Falcon jako takovej mi už dost vadí, může za to hlavně jeho představitel, kterýho už od dob druhýho Kapitána považuju za miscast a kterej pohřbil i Altered Carbon. To poselství na konci mi tam přišlo naroubovaný vyloženě na sílu - nevadí mi, že tam je, ale ten způsob, jak ho tam dali. Jeho humor vážně není vtipnej a nějaká "chemie" mezi ním a Buckym se objeví až tak epizodu před koncem. Buckyho oproti Falconovi víc upozadili, klidně mu mohli dát prostoru víc, jako postava je určitě zajímavější. Vlastně kdyby tam nebyl, nic by se nezměnilo, což je dost smutný vzhledem k tomu, že je v názvu seriálu. Potěšil samozřejmě Zemo, i když jeho potenciál byl podobně jako u Buckyho zahozen. Škoda, že nebyl hlavní záporák, Flag Smashers byli dost bída a Karli je totálně nezajímavá, skoro až otravná. Za nejlepší postavu seriálu považuju Johna Walkera, ten měl fakt nejlíp napsanou dějovou linku a jeho ztvárnění bylo taky kvalitní. Rozhodně bych chtěla vidět film radši s ním než s Falconem jako Capem, který už ohlásili (ach jo). Potěšila i Praha, která sice suplovala Rigu, ale když jsem se při sledování nudila, tak jsem aspoň mohla chytat zapomenuté české nápisy. Akce, když už nějaká byla (což nebylo moc často), tak se na ni dobře koukalo a je jen dobře, že soundtrack pokračuje v tradici filmů s Kapitánem. Celkově zatím z těhle projektů pro Disney+ nejslabší seriál. 5/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Falcon and the Winter Soldier funguje po akční stránce takřka na výbornou a nabízí nejednu nápaditou (byť sem tam lehce přeumělkovanou) sekvenci, která napne i nadchne. Z hlediska příběhu jsem měl však mnohdy problém přistoupit a uvěřit motivaci "záporáků", na čemž se jistě podepsal i (pro mě) nadmíru nesympatický casting. Z dějových linií mě nejvíce oslovily Buckyho terapie a návrat Zema a Wakanďanek. Falcon mi přišel značně nevyvážený a až příliš "americký", zatímco John Walker šel po celou dobu téměř úplně mimo mě (snad až jen vyjma závěru 4. epizody). Seriál se snaží vedle akce a sci-fi dobdrodružství poukázat i na (nejen) současné problémy (rasová diskriminace, "bezmocný jednotlivec" x "všemocná vláda", terorismus atd.), což se mu daří tak napůl. Seriál vyloženě neurazí, nicméně ani neohromí - obzvlášť po žánrově pestrém WandaVision. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještěže to celý nemělo třeba deset nebo dvanáct dílů, to bych asi umřel nudou. Není to špatný seriál, to rozhodně ne, na to má dobré akční scény, silné poselství, a hlavně mocně posouvá dějem směrem k další marvelovské fázi. Jenže je taky celý zbytečně moc ukecaný, a obsahuje tunu balastu v podobě nic neříkajících scén, které měly nejspíš prohlubovat divákův vztah k ústřední dvojce, ale namísto toho jen vyčpívají do prázdna. Druhá epizoda asi nejlepší. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Jedná se o první vystoupení Lemara Hoskinse (Clé Bennett). V komiksech, když byl John Walker přijat, aby nahradil Steva Rogerse, tak Hoskins měl roli jeho pomocníka a jeho kostým byl ekvivalentem Buckyho. Později se z Lemara stal Battlestar. (Kubaaa97)
  • Během natáčení si Sebastian Stan zlomil prst na noze, když omylem narazil do zdi uprostřed noci, když chtěl jít na záchod. S bolestí se musel vypořádat při natáčení akčních scén v Madripooru a z boty mu museli pomáhat mezi záběry dva lidé, aby si mohl ledovat nohu. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama