Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 4
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (976)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Marvel nikdy nevyhrotil svoj humor tak ako v tomto filme. Thorove vtipy mám síce rád, ale tu prekračujú rozumnú mieru, až začnú byť otravné. Nový Thor je uletený v zlom slova zmysle a čajový záver s deťmi a prehnanou citlivosťou ma utvrdil v tom, že viac ako 3* hviezdy dať nemôžem. I keď úprimne priznávam, niektoré pasáže ma fakt pobavili, no film ako celok nestál za veľa. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po druhém Strangeovi je tu další Marvelovka, která se nebojí nasadit rychlejší tempo a používat dějovou zkratku, což v tuto chvíli vnímám jako velký pokrok a zásadní změnu v MCU s nástupem 4. fáze a jednoznačně ji kvituju. Je to samozřejmě magořina a mess. Waititi bruslí mezi motivy, žánry i náladami a velkolepé řemeslo střídá lahůdková trapnost, ve které se ideálně řádně pohrabeme, abychom ji opravdu důsledně rozmázli. Waititi to ale zvládá, protože se všemi těmi polohami má zkušenost a již dříve dokázal obstát v každé z nich. Love and Thunder je další ryze autorský film v rámci MCU a je radost se na něj dívat, pokud vám tedy není proti srsti občas poškádlit svoje očekávání a udělat krok stranou ze zajetých diváckých kolejí. Protože potom dostanete mimořádně originální (v rámci žánru malý zázrak, tuplem v kontexu ukázek na Black Adama, které před filmem běží), hravý, drzý a navzdory své nesourodosti a zdánlivé rozsypanosti velmi jasně režijně vedený trip, který se drží v nastavených mantinelech a opírá se o funkční a bez výjimky perfektně a pevně uchopené charaktery. Hemsworthovi Waititiho vedení svědčí a ždímá maximum z obou Thorových poloh, ať už se jedná o arogantního asociálního idiota, nebo o skutečného hrdinu s obrovským srdcem a nejpevnějším zadkem na východ od Bifrostu. Natalie Portman je skvělá, role ji sedla jako už dlouho nic. Russell Crowe si z toho dělá vyloženě prdel (a je radost se na to dívat) no a Christan Bale... Bože, Christian Bale dává zapomenout na všechny ty nedotažené a polovičaté záporáky a je naprosto nadpozemský (což je další velký pokrok ve čtvrté fázi MCU - důraz na záporáky). Velkou radost mi dělá akce, která je jiná, než doposud, je dynamická, velmi stylizovaná a skrz na skrz comicsová, aniž by ztratila na přehlednosti, nebo atraktivitě. Mimoto se mnohem méně opírá o digitál (FUCK YOU ETERNALS) a raději pošle herce po lanech, což jí náramně přidává na dynamice i atraktivitě, nemluvě o fyzickém kontaktu, který je mnohem lepší, než když se mydlí digitální panáci. No a celé je to obaleno v naprosto precizním vizuálu. Nepamatuji, kdy jsem naposledy viděl něco takto nápaditého, hravého a skrz na skrz esteticky stimulujícího. Naposledy pravděpodobně u třetího Thora (a v hudebním souboji ve druhém Strangeovi) Suma sumárum opět jedna z nejlepších, nejoriginálnějších a nejzábavnějších Marvelovek. A je strašně super, jak Waititi naprosto přirozeně glosuje polyamorii, LGBT tematiku, i problematiku adopce a singl rodičů. Navzdory 80's vizuálu je Thor: Love and Thunder tak současný a moderní, že je snad až nadčasový. Zapomeňte na to, co znáte, připravte se na cokoliv a pak si na to zajděte. Je to super! Jen musíte přežít odporné CG v úvodní sekvenci. Jo a 3D je skvělý. P.S.: Marvelovské logo mě tentokrát regulérně zmátlo. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Guns N' Roses, barvičky a tuny sebeparodického humoru. Díky závratné rychlosti a nápaditosti jsem si užil snad každou scénu, Waititiho snaha zkombinovat superhrdinské fantasy dobrodružství, kde se řeší poměrné vážně věci (včetně umírání na rakovinu!), s bláznivou komedií, jejímž hlavním hrdinou je směšný pitomec, ale opět funguje pouze v rovině prvoplánové zábavy. Všechny typy scén (od ryze komediálních až po ty emotivní) sice autorský svéráz zvládá ukočírovat se ctí, dramaturgická schizofrennost ale filmu dost podkopává nohy. Baleův potenciálně silný záporák sem pak pasuje asi jako Hrušínského Kopfrkingl do trilogie Slunce, seno. Příště by se měl sympaťák Taika důkladněji rozhodnout, jaký film, respektive žánr, chce vlastně točit. 65 % ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tátové a jejich dcery ten film budou milovat. Stejně tak kamenní homosexuálové a superhrdinské lesbičky. Taika Waititi bere všechny populární trendy protřepe zamíchá a udělá si z nich srandu. Někdy dobře někdy ještě lépe. Do toho hodí kozly, jejichž audio připomíná nestvůru z Natálčina a Tessina Annihilation, hromadu namyšlených bohů jejichž jednání připomínají naši poslaneckou sněmovnu s vypnutými kamerami. Baleův Gorr je tahounem celého filmu, na začátku vás dojme, uprostřed překvapí a rozesměje, nakonec pak každý táta uznale pokrývá hlavou a setře slzu. Thorové jsou oba fajn a Láska jako hrom nabízí zamilované lince z prvních dvou filmů pěkné uzavření. Hemsworth nabral zatracenou formu posilováním se Strážci galaxie a Portmanka si roli užívá mnohem víc než před tím. Ragnarok byl lepší a více konzistentní, ale tohle je ještě hravější a utrženější ze řetězu. Nechám si líbit pokračování pokud to bude takhle v pohodě... Očekávání jsou nepřítelem výsledku. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je hrozivy! Parodie parodujici parodii. A tak jsem se tesil, ale Wajkiki ztratil veskery nadhled, ktery do svy tvorby daval a vykouzlil pestrobareny hovno, u kteryho jsem jen kroutil hlavou od zacatku do konce. Jakoze blbejsiho zaporaka jsem snad nevidel, pritom Bale je jeden z nejlepsich hercu na svete… Vlastne se divim, ze nespachal seppuku, kdyz sam sebe videl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Ve scéně, kdy Miek (Carly Rees) kreslí na tabuli, nakreslí celou zápletku filmu. (KGBelik)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama