Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (612)

RPGman 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor u kterého je největším sklamáním že Hannibal už není tak hrůzostrašně precizní a geniální jako v Mlčení jehňátek. ()

Plomber 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejděsivější to, jak moc byli vynikající herci nevyužiti, zejména Ralph Fiennes nemohl využít celý svůj herecký arzenál a jeho Amon ze Schindlerova seznamu je mnohem odpudivější. Když sem se podíval na to obsazení řikal sem si že to bude určitě bomba, už jen kvůli Edu Nortonovi a Keitelovi, ale moje očekávání nebyla naplněna. Ratner se nedokázal vypořádat s výbornou Harrisovou knihou (podle mě nejlepší z celé trilogie) a diváku servíruje nezáživný slepenec. ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je Lecter celý film pod zámkem (potom jak se předvede na začátku se není čemu divit). Když mu nesli večeři v Mlčení, tak to bylo jiné kafe. Má však jakéhosi následovníka v Ralphu Fiennesovi. Za Judi Fosterovou zase zaskočil Edward Norton. Má brilantní úsudek a smůlu na úchyly. Mezitím to začne jiskřit mezi nevinnou Emily Watson a naším masovým vrahem. Emily vzhledem k jejímu handycupu trvá docela dlouho než zjistí, že to není na společné bydlení. Lecter si navíc zjistí Nortonovo číslo (pro něj hračka) a rozehraje svou další partii. ()

axolotl 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá nuda a pohana mých nejoblíbenějších herců. Ona ani kniha nebyla nic moc, ale aspoň ze scén s Dr. Lecterem by obstojný režisér mohl vykřesat decentní jiskřičku napětí. Bohužel sir A. H. tu nepůsobí jako vitální čtyřicátník (což se mu nedá zazlívat ) ani jako ten starý známý démonicky empatický gurmán- misantrop ( což mě dost zamrzelo ). Filmu dost chyběl i ženský element, postava Emily Watson byla taková plytká... stýskalo se mi po staré dobré Clarice. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knížku, která byla vynikající. Film je o něco horší, ale popisy motivů a pocitů postav na plátno jen tak lehce nepřevedete. To mrazení z přítomnosti Hanibala už není jako v Mlčení, ale zas to vynahrazuje Fiennes, kterému se role záporáka docela povedla. Norton je standardní - zas si vystačí s jednou polohou - dle mého názoru je přeceňován. ()

Sangíta 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě dost udivilo: jak může Lecter z vězení telefonovat, dostávat poštu aniž by kdokoliv znal obsah a proč Will Graham nepoužívá při vyšetřování případů rukavice...? Jinak - zajímavá kérka, Ralphe :-) ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Další film s postavou Dr. Lectera. A nutno říci, že oproti podrůměrnému zpracování Hannibala (mimochodem kniha T. Harrise je skvělá), jde rozhodně o zajímavý a koukatelný film, která vás od obrazovky jen tak nepustí.. Oproti předchozím dvou filmům se zde Dr. Lecter objevuje jen velmi pomálu. Ale popravdě řečeno, postavy E. Nortona a R. Fiennese si vystačí sami. Zejména Fiennes je naprosto dokonalý. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Tak ako všetky filmy s Hannibalom Lecterom, aj tento je nabitý napätím. Toto je navyše nultá časť série, preto každopádne odporúčam vidieť. :D ()

Vindemiatrix 

všechny recenze uživatele

Absence režijní invence (viz už jen fádní podání děje sledujícího v podstatě jen dvě hlavní linie, které režisér servíruje v dlouhých ucelených úsecích bez snahy o dramatické prostřídávání) sráží film do průměru. Zbytečně. Příběh není špatný, má slušnou pointu a s takovým hereckým obsazením se přeci dalo kouzlit. ()

bazmo 

všechny recenze uživatele

thriller nie je môj žáner,vlastne všetrko čo sa vymyká skutočnosti ma moc nenadchne, ale uroboné je to dobre, nie je to lacná stopáž,takže si to kľudne kuknite určite sa bude páčiť ! ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

I přes snahu herců střídají dobré momenty ty slabší a film se nemůže vytáhnout nad průměr. Asi je to dáno už předlohou, přece jen autor předlohy ždímá svého "doktora" z jehňátek na maximum. Zde hraje jen sekundární úlohu a navnadí vás úvodem. Pak přijde slabší pasáž se "zapojením" Willa do nového případu a příjemné mrazení se vrátí až s drakem. Nejpůsobivější je scéna, když vyšinutý vrah nechá draka konečně "ožít", bohužel věrně knize se do toho začnou motat city a slepá dívka, kterou by i takováto zrůda mohla milovat. ()

delman 

všechny recenze uživatele

slusna detektivka..ak porovnavame s mlcanim jahniat, tak omnoho menej atmosfericka zalezitost...norton je nepriestrelny alá 50cent v realnom zivote, celkom fajn pribeh, ktory je ale v mnohych castiach az prilis zjednoduseny, miestami prilis priehladny a samozrejme hopkins a fiennes..hoci som najviac cakal od dua hopkins a norton, fiennes naozaj vycnieval. zaverom, film na jedno pozretie po ktorom tie dve hodinky snad ani nebudete lutovat.. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Raplph Fiennes mě o své šílenosti dokonale přesvědčil. Pro srovnání, nesrovnávám, každý film "Mlčení jehňátek", "Hannibal" i " Červený drak" mají jiný obraz i rám a ani jeden se za sebe nemusí stydět. Červený drak, je víc nž jen koukatelný thriller, podbízí se svým pozadím a neujdete ruchu, nepříjemnému a přece neodolatelnému který z něj vyzařuje, režie tu možná opravdu trochu usnula, nebo to už trochu vzdala, ale já nevím zda to filmu jenom neprospělo, protože herci zdá se podnikli vlastní kroky a film patřičně vytáhli. ()

silencewater 

všechny recenze uživatele

v porovnani s mlcenim jehnatek jeto takovy lepsi akcni film, ovsem s mlcenim jehnatek se jen malo co da srovnavat. Fiennes je vyslovene zrozen pro padouchy a Norton dokaze zahrat cokoli a role inteligentniho citliveho detektiva mu sedla jako ulita... Jeto napinave, dobre zahrane, obrazove pritazlive..jsem spokojena ()

shakeXL 

všechny recenze uživatele

Fosterovou vystřídal Norton. Není to špatné avšak na Mlčení to nemá. Stále je to ale nadprůměrný film a Hopkins je prostě v téhle roli skvělý. ()

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama