Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (1 003)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se v Sony po poslední komiksové sračce (čti Venom 2) chytli za nos a poslali letos asi jediný opravdový komiksový blockbuster na jaký jsme byli zvyklí do té doby, než v Disney najeli na ultra-progresivní notu a soustředí se spíš na to, aby každá jejich komiksárna byla jen o politice, rasismu a sexismu. Je mi absolutně jedno, že teď budu znít jako sexista já, ale takhle to prostě dopadá, když komiksový blockbuster točí chlap, co má očividně komiksy rád a ví jak natočit poutavou akci. Jinými slovy nebe a dudy oproti těm neschopným krávám, které posrali celej letošní MCU, bo chtěli sdělit nějakou debilní "mesydž", která NIKOHO nezajímá ... jen tak dál Sony, nakopejte těm politicky korektním dementům v Disney prdel. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce nadhodnocených filmů posledních let, jemuž se v tomto ohledu mohou rovnat snad jen Joker a Bohemian Rhapsody, možná nepostrádá pěknou myšlenku o tíži superhrdinského údělu a jeho dopadu na rodinný či milostný život, ale jinak je to neskutečná a za vlasy přitažená nuda. Jeden velký umělohmotný fanservice, který přivádí staré oblíbené postavy z jiných filmových světů v dětinské zápletce, která sice jakžtakž pasuje na vývoj Peterova charakteru, ale většinou jen dělá z jindy normálních postav blbce a s navrátilci nakládá, jako kdyby se ocitli ve skeči v Saturday Night Live. Skvělá scéna v zrcadlové dimenzi, zpočátku nepředvídatelné vedení pozornosti a pár hřejivých momentů pro fanatické fanoušky (nikomu jinému se to snad opravdu líbit nemůže) nevykoupí absenci dospělejšího humoru a jakékoli emocionální uvěřitelnosti - kromě Petera, jenž však opakovaně jedná v rozporu s tím, jak by se měl ochránce naší planety a dimenze chovat (a až neskutečně imbecilní Strange, jehož snad Cumberbatch tentokrát zahrál jen on-line z dovolené, tomu nasazuje korunu), jsou všechny postavy ploché a nezajímavé. A trpí tím i vztah Parkera s MJ, dílem ale i kvůli pokračující herecké nepřesvědčivosti Zendayay, která se umí jen tvářit ironicky s různými jemnými obměnami. Kdyby to bylo jen zábavné a plné oku lahodících atrakcí, tak hodím všechny tyhle ‘maličkosti’ nějak za hlavu, ale ani to ne.. Svět MCU mi tu poprvé začal připadat fakt hloupý a nelogický a úplně mě vytáčí, že film s takto podlézavým konceptem finančně dominuje v době, kdy skutečně inspirativní a přínosné tituly od režisérských pardálů v kinech paběrkují. Dal bych i 2*, ale to by asi nebylo úplně fér vzhledem k některým ještě horším marvelovkám, kterým jsem ty 3* dal - i když ty byly aspoň vtipnější a svižnější. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zajímavé osvěžení v komiksarnach. Snad poprvé jsou zaporáci z podobných filmů vidět v novém světle a možná je i škoda, že tohle není čistě psychologická záležitost jako Joker s Phoenixem ale JENOM další z řady Marvel továrny na generování prachů. Jen je škoda, že to ani zdaleka nebylo tak bláznivé jak to mohlo být a ze setkání "velké trojky" vyšlo jen pár nic moc vtípků a zmatených akčních scén. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A CELÝ SVĚT TEĎ ZAPOMENE, ŽE PETER PARKER JE SPIDER-MAN …“   Jedno vám teda povím - jsem trošičku zklamanej. A přitom bylo zaděláno na svižnou akční komedii (dle mýho gusta)… kdyby… já prostě (už) nechcu dramatickýho Spidermana. Navíc ona dramatická hra na city, spojená s osudovým neštěstím, ve mě nevzbudila požadovanou dávku smutku. Dyť si za to kurva ten kokot může sám! (Aha, takže nějaká emoce by tam byla…) Líbí se mi, jak zde funguje propojení světa Marvelu i to, že jsem mohl (nejen nostalgicky) zavzpomínat na prvního Spajďáka (Tobey Maguire). Taky Dafoe předvedl, že je furt ve formě a jako padouch byl vždycky nejlepší. Akce fajnová, milá byla závěrečná scéna v kavárně. Trvá to necelejch dvě a půl hoďky a jsou tam dvě (trochu delší) ukecaný scény, ze kterejch mám pocit, jakoby trvaly věčnost. To je taky na hovno… Jinak… já bych to prostě prostříhal…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím kdo jsou Electro, Green Goblin, Dr. Octavius, Lizard nebo Sandman. 2.) Chci aby Spajdy bojoval s Venomem.  ///                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když fandíte filmům dost dlouho, začnou se vám po čase takovým zvláštním způsobem odměňovat. Začnou vám fandit zpátky, ať s nimi vydržíte. Začnete je milovat, a ony začnou zbožňovat vás, jako jejich unikátního diváka. Začnou vám jít na ruku, protože ví, že by bez vás neexistovaly. Udělají z vás nadšence, geeka, fanatika, požírače trailerů a hltače drbů ze světa hereckých celebrit. V tomhle univerzu se filmy a diváci potřebují, a Marvel to ví, a hází po nás jeden fan service za druhým. Díky za to. Díky, pokud jste stejní blázni jako já, protože i vy jste tuhle comicsovou cestu umožnili. Dýchá skrze nás všechny. [CinemaCity Zličín] ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Po bitvě Spider-Mana (Tom Holland) s Doctorem Octopusem (Alfred Molina) přilétá na scénu útočící Green Goblin (Willem Dafoe). Otto těsně před teleportací do sklepení Dr. Strange pozná Normana Osborna, což však není možné, protože Green Goblin zemřel již před začátkem druhého dílu a zlé alter ego Normana Osborna v Raimiho trilogii znal kromě Petera Parkera (Tobey Maguire) pouze jeho syn Harry a jeho sluha. (kesinaa)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama