Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 391)

Bendiys 

všechny recenze uživatele

"Proc si nemuzeme vybrat vlastni barvu? - V zadnem pripade, jednou jsem delal kseft se ctyrma lidma a vsichni chteli byt Mr.Black. - Mr. Brown to je skoro jako Mr. Shit." Tarantino stavi na scenari, ktery je vzdy precizni, teto fuck story ale neco chybi... ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Film Quentina Tarantina vás dostane už od začátku - alespoň jako mě, neboť je to přesná verze Quentina Tarantina, jakou byste mohli s plnou chutí očekávat. Jelikož se jedná o loupež party gangsterů, kde samozřejmě hraje také Tarantino, čeká na vás taky dokonalý Harvey Keitel, stejně jako neskutečný Michael Madsen, který tu své mučící choutky vytáhne na stožár a předvede vám opravdové svinstvo. Samozřejmě je tu také Tim Roth a další pánové Světlý, Hnědý - jako hovno, Růžový - jako teplouš. Skvělý hlášky, skvělý akce, ale hlavně nejvíc obohacené dialogy a jednáním v roztržitých situacích, se kterými si Tarantino jako vždy poradil velkolepě. O hodnocení tu vůbec nepřemýšlím, poněvadž Gauneři jsou snímek přesně podle přání na splnění jakékoliv nálady a filmový zážitek. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byla hned první scéna (debata o Like a Virgin), pak už to šlo dost dolů, hodně dobré to začalo být až při hustějším využívání retrospektivy. Nebýt několika logických chyb a nedotažeností (motivace Mr. White, jeho chabá paměť co a jak při akci bylo a další), uvažoval bych o nejvyšším hodnocení. ()

Nightmare89 

všechny recenze uživatele

Pôsobivejší debut snáď ani Tarantino natočiť nemohol. Vďaka skvelým hereckým výkonom a geniálnemu scenáru vám mimoriadne elegantným a príťažlivým spôsobom našepkáva, že na to, aby vo vás film zanechal skutočne pôsobivý dojem (v ktorý všetci pred každým filmom pevne veríme) nepotrebujete megalitické scény ani bombastické efekty ale bohate vám stačí jeden väčší sklad a dobre napísaných pár viet, čo už samo o sebe znamená úspech, ktorý sa s pribúdajúcimi rokmi stáva kultom. ()

Mugs 

všechny recenze uživatele

V podstatě brutální obkecávačka jedný nepovedený loupeže. V pár aspektech lepší než Pulp Fiction. Velmi dobře obsazené, z každýho Quentin ždímá maximum. Klobouk dolů za takový debut! ()

pery352 

všechny recenze uživatele

Co napsat o tomhle filmu? Je to Tarantino což už je pro mě záruka kvality. Film nejen, že je výborně natočený, ale i herecké výkony si tu zasluhují pochvalu. Pro me zkrátka výborný film 90% ()

x_silver 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezchybný mistr Tarantino. Jak může stačit jedno obyčejné skladiště k vytvoření takového úžasného filmu? Buscemi zahrál nejlepší roli své kariéry... Však on jako jediný je profesionál ;), Keitel, Roth, Madsen nezaostávají, geniální úvodní scéna... Zatraceně, ten Quentin začal jak nejlíp jen mohl. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film kdysi viděl v televizi, nemohl jsem se pořád zbavit dojmu, že jde jakoby o částečnou kopii Pulp Fiction. Pak jsem zjistil, že Reservoir Dogs jsou taky od Tarantina a bylo jasno! Až na to, že tento snímek byl vlastně natočený ještě o dva roky dřív. Zdá se, že to, co Gaunerům ještě chybí, o dva roky později dotaženo téměř k dokonalosti právě v Pulp Fiction. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Presne moja šálka kavy. Tento ''tarantinovský'' prístup mi je zo všetkých srdcu najbližší a práve Reservoir Dogs patrí medzi jeho výkvety. Po Pulp Fiction môj najobľúbenejší film od Quentina. Herecké výkony sú také úžasné, že ich ani nemusím komentovať. A samozrejme výborna hudba, kamera a nezabudnuteľné dialógy. 100% ()

J*A*M*B*O 

všechny recenze uživatele

Film Gauneri na mňa zapôsobil ako nácvik na natočenie Pulp Fiction. Samozrejme, že veľkému Pulp Fiction sa Gauneri nevyrovnajú. Aj tak musím oceniť perfektné hlášky, zaujímavý dej. Koniec bol samozrejme taký tarantinovský. Ale celkový dojem nebol taký silný ako u jeho iných filmov. Neprejavuje sa tu ešte jeho zručnosť a čiastočne to v pár okamihoch pochaosil. I tak veľmi slušný výkon na prvý film. Dávam 9/10 bodov. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Aj keď Quentin Tarantino nikdy nebude patriť medzi mojich obľúbených režisérov, pretože ani toľko ospevované Pulp Fiction ma úplne neposadilo na zadok, tak tento jeho nízkorozpočtový debut ma zaujal natoľko, že ho pokladám za jeden z jeho najlepších filmov. Zišla sa tu naozaj "vypráskaná" partička hercov a ich výkony sú jednoducho vynikajúce. Či už je to "umierajúci" Tim Roth, ukecaný Steve Buscemi, Harvey Keitel, ale najviac mi v pamäti utkvel brutálny Michael Madsen, ktorého tanečné vystúpenie spojené s mučením policajta je nezabudnuteľné. Mimo toho tu skvele fungujú klasické tarantinovské dialógy, nuž a záverečné vyvrcholenie nepotrebuje žiadny komentár. 90%. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Tarantinovu tvorbu veľmi nepoznám (až na Pulp Fiction) a tak si chcem doplniť vedomosti aj o jeho trhákoch. Jeho debut Reservoir Dogs už má všetky poznávacie znaky tohoto režiséra - vyšperkované dialógy, motanie sa v detailoch, svojské hlášky a réžia. Prečo ma to potom nezobralo tak ako ostatných užívateľov? Neviem. Asi si bude treba zvyknúť na jedinečný Tarantinov štýl. Jeho prvotina ale dopadla celkom dobre - trebárs začiatok je skvostný, rozbor piesne "Like a Virgin" od Madonny či problematika dávania sprepitného, no to ma poser. Potom ma rozosmiala hláška o tom že niekomu prilepili vtáka na brucho a musel by urobiť stojku aby sa vyčúral :D No dal by som tak tri a pol *, ale vzhľadom na to že PF je kus lepší, tak sa prikloním k trom *. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Kromě částečně nedochovaného My best friend's birthday Tarantinova prvotina během které už dokázal, že má nejenom čich na správné herce, ale i na poutavé dialogy a originální příběh. Jeho talent se objevuje už během první scény v restauraci při konverzaci o písni Like a virgin, prostě dokonalost každým coulem, není co dodat. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Osobně moje možná nejoblíbenější Tarantinovka. Protože tehdy to dělal navzdory všemu, ne za podpory všech. Madsen tambyl prostě magor, ta role mu prostě sedí. Keitel působil jako mafián profesionál, ale asi nikdo mě tam neštval. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Klasická Tarantinovka, kde zazní hodněkrát slovo fuck a nebo nigger a konverzace probírají všechno možné jen ne příběh. Obsazení vynikající, herci vyloženě gaunerští tipy chyběl tu jen Joe Pesci. Sled událostí se ze středu posouvá dozadu k jednotlivým pánům a následně dopředu až ke konci. Brutalita tu samozřejmě taky nechybí, stejně jako u ostatních Tarantinovek. Na to, že se to celé odehrává prakticky v jedné místnosti tak opravdu vynikající. Většinu tu tvoří vesměs diskuze a opravdu vynikající moment překvapení. ()

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama