Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Falko 

všechny recenze uživatele

Pokial mi jednotka zostane v pamäti, ako dokonaly akcny sci-fi thriller, tak dvojka hlavne vdaka hladaniu klucnika pomocou krasnej Monicy Belluci, dalej nasledujuca bitka so skusenym Keanu Reevesom a jednou z najlepsich automobilovych nahanaciek na dialnici s blondatymi dvojickami, ktori sa mi zdali byt neznicitelni. Toto su hlavne dovody, preco davam dvojke tiez 100%. _______ Keanu Reeves - (Neo) +++ Laurence Fishburne - (Morpheus) +++ Carrie-Anne Moss - (Trinity) +++ Hugo Weaving - (Agent Smith) +++ Gloria Foster - (Vědma) +++ Monica Bellucci - (Persephone) +++ Jada Pinkett Smith - (Niobe) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy & Lana Wachowski +++ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úplne iný film než prvý Matrix, ktorý akoby ani nenatočili Wachowski, ale skôr James Cameron v spolupráci s Paulom W.S. Andersonom. Camerona pripomína bombastická výprava v Zione, Andersona niektoré predigitalizované vizuálne efekty (Neova tvár v súboji so Smithmi je zlý vtip). Obsah nulový - tam, kde predošlé dialógy čerpali kúzlo zo zaujímavého nápadu paralelného sveta, sa tieto akurát pseudointelektuálne zahrávajú so slovíčkami. Veľmi elegantné sú pästné súboje v kombinácii s exotickým techno-soundtrackom a fantastická je celá akcia na dialnici. A potešia tiež parádne kostýmy a humorný nadhľad (Francúz Lambert Wilson a jeho vagínoskopia). Mimo to je ale The Matrix Reloaded iba syntetickou formálnou hračkou a fashion bublinou. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Výjimečně odvážný sequel, který dojel na to, že se nespokojil s tradičními řešeními druhých dílů. Wachowští sice nabouchali do filmu víc akce, laťku digitálních efektů položili o pěkných pár let dál, hlavně ale zrelativizovali a v jistém smyslu převrátili jednoduchý superhrdinský koncept jednotky. Publikum - nasrané monumentální reklamní kampaní - to jaksi odmítlo akceptovat, proto se pokusy o rozšíření strohé jedničky tak často vykládají jako blbost hanící první díl. Pravý opak je pravdou, jen to chce neřistupovat k Reloaded jako k nataženému blábolu, naopak otevřít oči a nebát se poznat skutečnou povahu Matrixu. Stejně jako Neo. Naštěstí, soudě dle trvalého růstu procentuálního hodnocení u obou pokračování, na přepálenou kampaň se pomalu, leč jistě zapomíná a zůstávají jen skvělé filmy. Další generace se třeba narodí do doby, kdy bude Matrix víceméně všemi vnímán jako soudržná trilogie konkurující těm nejlepším triptychů Hollywoodu. Nezlobil bych se. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Často se říká, že sequely úspěšných filmů nedosahují kvalit prvního dílu. U Matrixu Reloaded si ale troufám tvrdit opak. Naopak si myslím, že museli režiséři prokázat ještě větší talent, aby to do sebe zapadalo, když točili dvojku a trojku dohromady. Mě se Reloaded hodně líbilo. Perfektní byl, jako vždy, Keanu Reeves, který celý film táhnul. Navíc se objevilo mnohem více akčních pasáží, které bylo radost sledovat. Pokud někoho zasáhl příběh, nevidím důvod, proč by se do něj nechtěl zamotat ještě více ve druhém dílu...90% ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Ve scéně, kdy Persephone (Monica Bellucci) provádí Nea (Keanu Reeves) a ostatní kuchyní ke dveřím do jiné místnosti, dveře jsou otevřené, ona je musí zavřít a pak znovu odemknout. Tyto dveře se ale posléze dvakrát zavřou samy a ani k jejich novému otevření nebyl klíč třeba. (Habansz)
  • Myšlenka zrození všech programů ze Zdroje, entity čistého světla, a jejich navrácení po splnění účelu, je filozofií z indického Brahmanu (Brahman je neměnná, nekonečná a neprojevená realita božské podstaty bytí, hmoty, energie, času a prostoru v tomto vesmíru). Tato „realita“ stvořila vše a je osudem člověka navrátit se do Brahmanu po splnění svého účelu. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama