Reklama

Reklama

Pohotovost

(seriál)
USA, (1994–2009), 249 h 36 min (Minutáž: 44–88 min)

Tvůrci:

Michael Crichton

Režie:

Jonathan Kaplan, Lesli Linka Glatter, Laura Innes, Mimi Leder (více)

Hrají:

Anthony Edwards, George Clooney, Julianna Margulies, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Cerón, Maura Tierney, Goran Višnjič, Deezer D, Yvette Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(15) / Epizody(331)

Obsahy(1)

Každý den svádí lékařský tým chicagské pohotovosti vzrušující boj o záchranu lidských životů. Zároveň řeší i své soukromé problémy... (TV Nova)

Recenze (217)

fleker 

všechny recenze uživatele

tudle sem volal na pohotovost...ponevac sem mel problem.,,,,povidam ji: pani spojovatelko, mam zarostlej nehet...kam si s tim mam zajit..a vona ze prej to nebude nic vaznyho,ze mam zajit rano za kozarem...a jaji povidam: PANI!! NIC VAZNYHO??! ja to mam tak zarostly ze to ani nemuzu dostat z boty tu nohu,,,a vona ze prej jestli je to tak urgentni, tak at si tam prej dojdu....ja povidam jesi si ze me nedela legraci,,,kdyz vi jak sem na tom...a vona ze prej mam teda dojet nakym dopravnim prostredkem...ale kryštof trolejbus večer nejezdi,,,a auto nebylo.....tak sem dojel na žluty kačeně, zaparkoval ji v zoně pro invalidi a vodkulhal do cekarny noa jen co sem prisel na radu...tak me vyrazili.....ze prej zarostly nehty lecej,,,ale ne kdyz sou zarostly do boty......devet petek za to chteli a este na me byli sprosty....todle by se za velkou louži nestalo ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Jak prostředí nemocnic v reálném životě nenávidím, tak ho v tomto seriálu zbožňuju a zrovna na takové pohotovosti bych se rád nechal hospitalizovat. Velmi dlouho jsem tento seriál ignoroval, protože jen ttak z doslechu mě prostředí nemocnice příliš nelákalo, nesledoval jsem Nemocnici na kraji města jako moje matka. Jedním z kladů Pohotovosti, který velmi oceňuji je dobrý poměr citové a profesionální části životů jeho hlavních postav. Z pár epizod Chicago Hope, které jsem viděl jsem nezískal tak dobrý dojem. Pohotovosti navíc nahrává samotné prostředí, ve kterém se odehrává, je atraktivnější a akčnější. Další světlou stránkou je charakterová pestrost personálu pohotovosti, kde si snad každý najde svého oblíbence (u mě John Carter). Pro mě osobně jde o jeden z vrcholů seriálové tvorby. 6.7.2013: hodnocení sníženo na 4* (druhá půlka je holt slabší) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmy z nemocničného prostredia nepatria medzi tie, ktoré obľubujem. Necítim sa príjemne pri ich sledovaní. No niekoľko dielov tohto amerického seriálu som si pozrel a uznávam, že sa jedná o pomerne kvalitnú filmárčinu. Herci podávajú veľmi dobré výkony, ktorými stvárňujú charaktery svojich postáv. Dobrá je aj kamera, strih a réžia. No najviac mi v spojitosti s "Pohotovosťou" utkvelo v pamäti to, že sa v nej výrazne zviditeľnil famózny George Clooney, ktorý si tu zahral doktora Rossa. Jeho ďaľšia herecká kariera potom napredovala raketovou rýchlosťou. *** ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Lidské příběhy, to je to, o co tu kráčí. Je až neuvěřitelné, kolik postav dostalo svůj prostor, aniž byste měli pocit, že jsou ostatní ochuzené (i když několik zajímavých charakterů nemělo příležitost se plně projevit, nebylo jich ale mnoho). Mrzí mě, že Julianna Margulies se rozhodla seriál opustit (přestože jí bylo nabídnuto 27 milionů dolarů, raději dala přednost divadlu - je vidět, že někteří lidé hrají pro radost a ne pro peníze), na druhou stranu mě těší, že si stála za svým názorem, když autoři chtěli, aby se její postava vrchní sestra Hathawayová stala lékařkou. Julianna byla proti z důvodu toho, že její charakter je se svým postem spokojený. Ale zpět do obecnější roviny. Pravdou je, že některé díly byly natolik emocionálně plné (aniž by sklouzávaly k patosu a sentimentu), že ve mě zanechaly stopy ještě dlouho po skončení titulků (například díl The Long Way Around, ve kterém se objevil i Ewan McGregor). Netvrdím, že některé situace nebyly absurdní a těžko uvěřitelné, ale také je faktem, že většina postav byla napsána tak lidsky a nestrojeně, že díky tomu mízí veškeré výtky, které bychom mohli mít. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Seriál z lékařského prostředí kombinující osudy doktorů a jejich případy. "Pohotovost" působí velmi realisticky a dynamicky. Perfektní technická stránka je podpořena zajímavými a psychologicky věrohodnými postavami. I po mnoha sériích si "Pohotovost" stále drží svůj vysoký kredit. 9/10 ()

Galerie (870)

Zajímavosti (50)

  • Tarantino natáčal všetky scény na jeden raz, čím prinútil stanicu NBC, aby odvysielala zostrih, ktorý jej odovzdal on. (Real Tom Hardy)
  • První epizoda čtvrté série s názvem Ambush byla vysílána živě. Herci ji hráli dvakrát, protože díl se vysílal naživo v pravidelných vysílacích časech pro západní i východní pobřeží USA. (ČSFD)
  • Tvůrcem seriálu je spisovatel Michael Chrichton, který mimochodem napsal i předlohu k Jurskému parku. (ČSFD)

Související novinky

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama