Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (245)

Fr 

všechny recenze uživatele

„DÉMON PŘEŽIL…“   Tak nemůžu říct, že by se jako nic nedělo, ale… vlastně se nic neděje. Jeden by mohl říct, že jde o precizně vystavovanej příběh, ale já po 50ti minutách říkám, že je to kurva NUDA! Pak to ještě začne bejt blbý jak troky a vůbec mě to nebaví! Nejzajímavější na tom jsou ty závěrečný titulky… (ne vole, kvůli vysvobození ne…) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Taissa Farmiga je setrou herečky Very Farmigi, známou např. ze série „ V zajetí démonů“. 2.) K dnešnímu dni je film cca 230 mil. USD v plusu. 3.) Thx za titule „Martin Petřík“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už jednotka mi prišla nemastná neslaná. Dvojka má síce istejšiu réžiu a niekoľko zaujímavých scén, ale vo výsledku koniec výrazne podkopáva nohy budovanej atmosfére a hlavne zabraňuje naplno precítiť vnútorný vývoj u hlavných postáv. Asi najistejšie je povedať, že je to film, ktorý ide po povrchu. Či už sú tu lakačky alebo strach samotný. Všetko je tam spravené účelovo, bez nápadu ( hoci stále v medziach logických motivácií), čo ale z toho keď finálny dojem je skôr nuda. Mýtotvornosť tu nie je takmer žiadna a základné vzťahy nefungujú. Je to len výplň, ktorá možno poteší ak od toho neočakávate nič svetoborné, ale Wanovi sa to v jeho zárezoch rovnať nemôže. Zatiaľ najhorší Chaves a najmenej využitý potenciál. Takže v zásade zbytočnosť. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skoro si pokládám otázku, proč se tyto horory pořád dokola natáčí. Další z řady těch vymítačských, který technicky vzato není špatný, ale je pořád dokola o tom samém. Levná lekačka do kina, která přitáhne diváky, co se chtějí bát, ale za měsíc o ní nebudou mít ani potuchy, protože jim splyne se stovkou dalších podobných. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako jediný záchytný bod v tom užít si alespoň maličko první díl The Nun, jsem objevil lehké, vlásečnitovité motivy, které mi upomínaly na provinilou radost při sledování Howling II z roku 1985. S takto otevřenou myslí jsem vskočil do dílu druhého a nějakou dobu mi to i procházelo. Slastně idiotské expozice postav jak z Garth Marenghi's Darkplace a náhodně rozeseté výjevy mladého Marilyna Mansona byly vlastně docela vtipná provinilá gumárna. Nepřipraveného mě ale zastihla harrypotterizace značky (včetně odrzlého nechápajícího sidekicka olol), která sice pochopitelně vychází z nějakých konkrétních religiozních temnot, ale zároveň si v nich vytváří vlastní fantasy lore, protože než aby scénáristi si dali dvě hodiny katechismu, tak si prostě vytvoří vlastní křesťanská pravidla jenom proto, abychom mohli mít ve filmu posvátné artefakty, které svítí a dělají tlakové vlny. Druhá polovina se tak pochopitelně rozpadne v sérii chaotických překotných situací, kde věci dělají věci a my se v tom můžeme orientovat pouze skrze scény, kdy Tessa Farmiga kouká, jak se rozpadá věž kaple a s naprostou jistotou prohlásí "Oh! The Eyes!". ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra trochu prospela. Predsa len, Chaves obstojne zvládol aj jeden diel Conjuringu a v pár momentoch je cítiť že má ako takú víziu. Francúzsky internát je atraktívnejšie miesto ako opustený kláštor z minula a pri postavách vidieť prirodzený vývoj. Príbeh ale opäť neohurí, rozbeh je pomalý a záver prepálený. Polodetektivná linka sestry Iren ma nudila a mytologické fantazmagórie si znovu neodpustili. (Oči, Ježišova krv 2). Lakačky sú podpriemerné, herci občas až iritujúci a nejaké extra nápady alebo zvraty nečakajte. Viem si predstaviť že fanúšikovia hororov nebudú až tak sklamaný, no ja už začínam byť trochu unavený z toho ako sa všetky podobné filmy vykráduju, recyklujú a neprinášajú nič nové. Voľakedy ma aspoň poriadne miklo keď išlo o strašenie zvukmi, tu som to už nenašiel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama