Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Osobně je pro mě Donnie Brasco jedním z vrcholů gagsterského žánru, proto mě poměrně nízké hodnocení zde dost překvapuje. Výborné výkony skvěle obsazených herců (Al Pacino v roli vysloužilého mafiána prostě nemůže zklamat i kdyby chtěl, stejně tak Johnny Depp taky neumí hrát špatně) a hlavně dokonalé prostředí servírující nám kontrast mezi rodinnou vřelostí a ctí tradiční mafie, čili těch zlých a strohou bezpohlavní odlidštěnosti CIA, jednající tvrdě v zájmu dobra. Jako sonda do zákonitostí života uvnitř uzavřeného kruhu mafiánů, malých ryb i bossů jde jednoznačně o pětihvězdičkovou záležitost….Nech to plavat! ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy z mafiánskeho prostredia rovnako ako mafiánov s chladnokrvným výrazom v očiach, ťažkým revolverom a prešpekulovanými mafiánskymi intrigami. Myslela som, že Al Pacino čoby gangsterská legenda, si tu zahrá toho najhoršieho z najhorších a bude vyvražďovať masy jedna radosť, ale napriek jeho príslušnosti k mafiánskemu impériu, sa mu v očiach črtal výraz akéhosi bezvýznamného, životom znechuteného mafiánika a vidieť ho v takejto pozícii, bolo dosť komické. Na druhej strane mi veľmi imponoval Johnny Depp v úlohe policajta, snažiaceho sa preniknúť do útrob organizovaného zločinu, divák vďaka tomu nemá šancu, aby sa nudil, pretože len očakáva, kedy ho konečne odhalia pre nejakú nepatrnú chybičku alebo kedy sa mu v dôsledku nadmerného pracovného života tajného agenta v snahe rozbiť mafiánsky klan rozpadne jeho vlastný rodinný život. Vynikajúce herecké výkony, vynikajúci scenár a hoci v podstate nejde o klasicky cynický gangsterský film zo scorseseovskej dielne, nesporné kvality mu neupieram. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

DONNIE BRASCO je plnokrevný bratr Carlito's Way. Hvězdou filmu není Johnny Depp ani Michael Madsen, ale Al Pacino! Al Pacino je můj herecký diamant, který předvedl opět mistrovský výkon. Scénář je skvěle napsaný. DONNIE BRASCO je mafiánská chuťovka s příchutí Scorseseho vyprávění, která mě baví. Always pleasure! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rychlá a relativně zábavná story, těžící především z výtečných hereckých výkonů živelného Pacina a Deppa. První zmiňovaný přitom nehraje nic nového. Stále je to ta stará dobrá mafiánské póza. Množství vulgarismů a své uvažování aneb tak, jak jsme na to zvyklí. U Deppa je pro změnu nesmírně zajímavá jeho proměna, kterou podstoupí v průběhu snímku. Vazby mezi charaktery jsou pečlivě podány, je znát perfektní timing i vypiplané dialogy. Přesto všechno je přece jen tenhle příběh už troch provařený. A to i za faktu, že Al tentokráte není ten velký kápo, ale těžký Outsider špatně nesoucí jeho životní neúspěch. Na jeho velkém srdci to však nemění zhola nic. Zábavná věc, ale zdaleka ne tak kvalitní jako jiné milníky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Donnie Brasco není vůbec nepovedený, nebo v čemkoliv špatný film, ale chybí mu jistá údernost, nonšalantnost a poutavost vyprávění, kterou oplývají např. Scorseseho filmy. Divák od začátku ví, kdo ve skutečnosti hlavní postava je, mafiáni se pachtí na jednom místě a 147 minut se táhne... Al Pacino však boduje na celé čáře, i jeho postava zajímavě vykresluje lidskou stránku "zlých" gangsterů, vzájemné sepjetí a úctu k rodině jak vlastní, tak mafiánské. Snímek tím také poukazuje na to, že zatímco mafiáni řeší problémy společně a s nesmírným respektem ve skupině, policejní složky si (podle filmu) kálejí na hlavu a dotáhnout něco do konce může jen bezmezně odhodlaný jednotlivec (Depp)... Slušivých 7/10 ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • Jde už o druhý film v pořadí, kde roli, kterou měl dostat Joe Pesci, nakonec získal Bruno Kirby. Prvním filmem bylo druhé pokračování Kmotra, kde měl hrát Pesci mladého Clemenzu. (don corleone)
  • Al Pacino přestal kouřit krátce předtím, než začalo natáčení, a tak ve filmu kouřil bylinné cigarety. Režisér Mike Newell řekl, že strašně smrděly. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama