Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daniel Kintner a jeho přítelkyně Susan Watkinsová si konečně našli pár dní volna, aby odjeli na dovolenou. Zejména Susan byla v poslední době hodně vytížená a ještě těsně před odjezdem řeší problémy s filmovým štábem …Když Susan s Danielem dorazí na exotický ostrov, začnou si chvil volna užívat plnými doušky. Procházejí se po tržišti a těší se, že se druhý den budou potápět. Ráno je nádherné počasí a Davis, instruktor, dává rekreantům, účastníkům potápěčského kurzu, poslední pokyny. Daniel se Susan se pak plně věnují pozorování podmořského světa. Když se konečně vynoří nad hladinu, přesně v určený čas, zjistí ale, že jejich loď už není nablízku. Na obzoru sice zahlédnou dvě plavidla, žádné ale nereaguje na jejich mávání a volání a Daniel nedoporučuje, aby se k nim pokusili doplavat, aby příliš nemrhali silami. Výstroj, zejména láhve naplněné kyslíkem, je udržují nad vodou a oba mladí lidé začínají prožívat hrozivé hodiny uprostřed vodní hladiny, zcela bez pomoci a odkázáni jen jeden na druhého. Susan má žaludeční potíže a tak jí Daniel radí, aby se na chvilku natáhla na vodu a zdřímla si. Když se dívka probudí, nikde Daniela nevidí. Málem se jí zmocní panika, ale nakonec se oba opět setkají: když usnuli, rozdělily je vodní proudy, které jsou v těchto místech, jak se zdá, velmi silné. Po chvíli oba požahají medúzy a Susan kousne do lýtka nějaká ryba. Horší ale je, že kolem neustále plavou žraloci. Zatím se sice agresivně nechovají, ale jejich přítomnost je více než hrozivá. Tak pomalu plynou hodiny a přichází noc... (TV Prima)

(více)

Recenze (206)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

"Dokument" podle skutecne udalosti toceny na handkameru, kde se prvnich 60 minut NIC NEDEJE - to snad ma byt konkurenci pro Celisti? Tak to ani nahodou! Mozna jako prispevek do poradu typu Muze se to stat i Vam... Presto verim, ze tento film spolu s prihodou Karla Zicha moc turistickych zajemcu do podmorskeho kralovstvi neprilaka, a to je jedine dobre. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Film, který měl působit díky digitální kameře autenticky, působí ve výsledku přinejmenším rozpačitě. Autenticita je tak na úrovni nějaké přiblblé reality show. Průměrné herecké výkony jsou ještě více podkopávány špatnou režií. Například záběry na lodi, kde spolu komunikuje skupina lidí, opravdu nepůsobí reálně. Herci prostě nuceně stojí před kamerou a odříkávají své role, jako bych viděl nějakou tu dokreslovací scénku, co si někdy přidávají do reportáží ve zprávách na Nově. Nevím, čím to, ale nakonec mi nejreálnější z celého filmu přišla ložnicová scéna, ta jediná působila skutečně. Tak 40 minut filmu je úplná nuda, naštěstí se film na konci trochu rozjede a závěr drží film, alespoň na hranici průměru. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Byla to celkem nuda, ale kdyby se vystřihla první půlka a pár blbých scén a dialogů, byla by to skvělá čtyřicetiminutová ukázka jak budovat hrůzu a napětí, protože např. scény s obrysy žraloků nebo s medúzy jsou opravdu působivé a vzbuzuje ve vás natolik mrazivý pocit, že už vodu možná nebudete chtít v životě vidět. Takhle je to ale jenom nudný film s dvěma nebo třemi vynikajícími scénami, což navíc potvrdí konec, který si každý domyslí ještě před začátkem filmu (tedy pokud zná událost podle které byl film natočen). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dokumentárně pojaté, ale zároveň děsně nezáživné survival drama. Celý film je nasnímaný jakousi lacinou digitální kamerou v nízkém rozlišení, takže to vypadá jak amatérské home-video. Kamera je navíc buďto naprosto statická a nebo šaškuje kdesi na úrovni vody a ke konci se mi z toho neustálého šplouchání a pohupování na hladině už skoro dělalo nevolno. Přesto mě realistické pojetí docela a byl by to fajn survival příběh, nebýt divného a neuspokojivého závěru. Ve finále Open Water působí hrozně prázdným a po filmařské stránce i ošklivým dojmem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čím sa vyhrabal ultra nízkorozpočtový film z hlbín nezáujmu na plátna multiplexov. Žeby námet? Žeby akýsi post blair witchovský syndróm ručnej kamery? Žeby opätovná chuť na žraloky na veľkom plátne? Asi by to bolo zaujímavejšie ako pol hodinový hraný dokument, kde by sme sa nemuseli zapodievať hádkami manželov a sústredili sa iba na atmosféru a strach. Experiment, ktorý sa dá raz zkusnúť, ale ktorý vás nijako neobohatí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Chris Kentis napsal původní návrh scénáře za necelých šest dní. (KucC)
  • Vzhledem k tomu, že se natáčelo jen o víkendu a volných dnech, zabralo natáčení přes dva a půl roku. (KucC)
  • Jména hlavních postav se shodují se jmény jejich herců. (KucC)

Reklama

Reklama