Reklama

Reklama

Na Západ

(seriál)
USA, 2005, 9 h (Minutáž: 90 min)

Hudba:

Geoff Zanelli

Hrají:

Matthew Settle, Josh Brolin, Gary Busey, Will Patton, Skeet Ulrich, John Terry, Gordon Tootoosis, Simon Baker, Rachael Leigh Cook, Tyler Christopher (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Roku 2005 se na obrazovkách amerických televizí objevila šestidílná minisérie Into the West (Na Západ), na které se jako vedoucí výroby (producent) podílel slavný Steven Spielberg. Epizody seriálu jsou dlouhé zhruba 90 minut a velmi věrně mapují historii amerického západu v letech 1820-1890. Na pozadí příběhu dvou hlavních hrdinů- jižanského koláře Jacoba Wheelera a lakotského šamana Milovaný Bizony, se velmi důvěrně seznámíme s reáliemi té doby i hlavními historickými postavami. Znalci mohou ocenit dobové oděvy, prostředí a nesmírně citlivě zpracované téma lakotských obřadů, kde se vystřídala plejáda snad všech nejlepších indiánských herců v rolích legendárních náčelníků té doby. (tuwanakha)

(více)

Diskuze

alpeew

alpeew (hodnocení, recenze)

Prosím vás, nensšel by se někdo tak laskav, že by mi seriál s českými titulky skopíroval? Pokud ano, ozvěte se mi, prosím na e-mail: palexandra@seznam.cz. Předem moc díky, Alexandra

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

cekal sem realisticky, hystoricky serial, ale tohle je spis selanka ve stylu Dr. Quinnovy, zajimava je akorat linie s indiany, ale ani ta neni moc propracovana, dej je neuveritelne chaotickej, hercu spousta a pribehy se porad opakujou, hystoricky udalosti jsou odflakly, napr. ve 4. dile se v komentari mluvi o dvou letech tezkych boju, ale na obrazovce se objevi akorat cca 2min bitka znazornujici nejspis Fettermanuv masakr, jak sem se pozdeji docetl na webu, asi nebylo moc penez, skoda...

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Určite nádherný seriál sice som nemal tu možnosť ho ešte vidieť! Zaujíma ma či ho vôbec dabovali na český jazyk!

hrefna

hrefna (hodnocení, recenze)

pořídila jsem si tuto mini serii do své zlaté kolekce. Často se vracím k té časti, kde násilím převychovávají indiánské děti a snaží se z nich udělat "civilizované" občany Ameriky. Ostudná část historie osidlování Nového světa.

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama