Reklama

Reklama

Na Západ

(seriál)
USA, 2005, 9 h (Minutáž: 90 min)

Hudba:

Geoff Zanelli

Hrají:

Matthew Settle, Josh Brolin, Gary Busey, Will Patton, Skeet Ulrich, John Terry, Gordon Tootoosis, Simon Baker, Rachael Leigh Cook, Tyler Christopher (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Roku 2005 se na obrazovkách amerických televizí objevila šestidílná minisérie Into the West (Na Západ), na které se jako vedoucí výroby (producent) podílel slavný Steven Spielberg. Epizody seriálu jsou dlouhé zhruba 90 minut a velmi věrně mapují historii amerického západu v letech 1820-1890. Na pozadí příběhu dvou hlavních hrdinů- jižanského koláře Jacoba Wheelera a lakotského šamana Milovaný Bizony, se velmi důvěrně seznámíme s reáliemi té doby i hlavními historickými postavami. Znalci mohou ocenit dobové oděvy, prostředí a nesmírně citlivě zpracované téma lakotských obřadů, kde se vystřídala plejáda snad všech nejlepších indiánských herců v rolích legendárních náčelníků té doby. (tuwanakha)

(více)

Zajímavosti (1)

Dokonalý podraz (2008) (seriál)

  • Ve třetí epizodě přijede Eliot (Christian Kane) na koni do stájí a říká: "Pony express is never late". Jedná se o odkaz na dokumentární seriál Into the West (od r. 2005) rovněž z produkce TNT, kde postava ztvárněná Christianem Kanem jezdí pro Pony Express. (Barrymore)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama