Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät rovnaky 150 milionovy rozpocet, ako aj TRANSFORMERS (2007) alebo HANCOCK (2008). Pri tomto filme bolo nastastie citelne vidiet, ze bol rozpocet vyuzity daleko lepsie ako pri Hancockovi, ale stale slabsie ako pri Transformers. Edward Norton je skvely herec, prekvapil ma uz v jeho debute PRVOTNY STRACH (1996) a taktiez superzaporak Tim Roth, na ktoreho nikdy nezabudnem z dramy ROB ROY (1995). V kazdom pripade sa mi tento novy NEUVERITELNY HULK paci viac, ako ten s Ericom Banom z roku 2003. Najviac sa mi pacila posledna polhodina vystrajania zmutovaneho Emila Blonskeho v uliciach New Yorku. Myslim si, ze volba francuzskeho rezisera Louisa Leterriera, ktory ma za sebou KURYRA 2 (2005) alebo UTRZENY ZE RETEZU (2005) bola spravna a uz dnes sa tesim na jeho novy film SOUBOJ TITANU (2010)... 27.12.2009 ______ Edward Norton - (Bruce Banner) +++ Liv Tyler - (Betty Ross) +++ Tim Roth - (Emil Blonsky) +++ William Hurt - (Generál Thaddeus Ross) +++ Tim Blake Nelson - (Samuel Sterns) +++ Ty Burrell - (Dr. Lennord Samson) +++ Christina Cabot - (Major Kathleen Sparr) +++ Robert Downey Jr. - (Tony Stark) +++ Hudba: Craig Armstrong +++ (Videl v kine 15.07.2008) +++ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzelo, že Neuvěřitelný Hulk je brán jako velký otloukánek MCU a u mnoha fandů figuruje na posledním místě. U mě to ale tak není a dokonce figuruje v té lepší polovině. Hulka jsem viděl hodněkrát a asi nejvíce kvituji, že se tvůrci vykašlali na origin a jde se rovnou do akce. Louis Leterrier je akční režisér a do příchodů bratří Russoů a jejich kaskadéra měl pro mě právě tento film nejlepší akci. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Norton to fakt musel brutálně přepsat. Nikdo mi nenamluví, že najali Leterriera, aby režíroval film, jehož plných 50% je (nefunkční) romantické drama a ve zbytku času zelené monstrum jen tak by the way trhá policejní auta na kusy. Chemie mezi Nortonem a Tylerkou je nulová, dialogy nadmíru stupidní a zachraňovat tak musí slušné akční sekvence, fóry s kalhotama a Roth, který jako jediný dokáže párkrát zahláškovat. Žádná nabušená jízda se tedy nekoná a kdyby tomu všemu na konci Tony Stark nedal alespoň trochu smysl, byl by tenhle restart úplně zbytečný. 5/10 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my oh my, často si říkám, jak se z tématu o podstatě lidského nitra může stát taková blbost. Hlavní postava je na tom ještě vcelku dobře, jestli se tedy člověk dostane přes to ubrečenství, které Norton Bannerovi vtiskává jako hlavní charakterový rys. Jinak je v rámci možností snesitelný a pochopitelný, i symatický, dejme tomu. (Z dnešního pohledu je mým srdíčkovým Hulkem Mark Ruffalo, nikdo mu není roven a to bez debat.) Ostatní jsou na tom podstatně hůř. Liv Tyler je sice krásná, ale nemá charisma na to, aby utáhla takovouhle pozornost. Tim Roth má zase kouzla na rozdávání, nicméně minimum prostoru pro vývoj jeho postavy bych skutečně nazvala ohavností. A charakteristika Williama Hurta si vystačí spojením "zmrd s knírem" po celou dobu filmu. Navíc je to takový ten druh příběhu, který začíná i končí stejnou emocí a v podstatě to vypadá, jako by se nic nezměnilo. Hodně mi chybí dojem, že všechno, čím si hrdina ve filmu prošel, něco znamenalo a k něčemu bylo. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Agroaaaaaaaaaaaaaah!!! Príbeh jedného z najstarších komixových hrdinov, ktorý tu už pred 5 rokmi bol, sa vracia. V čom je iný? povedal by som, že nový Hulk je kompaktnejší, ako jeho predchodca od Anga Leeho. Nie je tak naťahovaný, celý nevydarený experiment a následné premieňanie sa na zeleného obra pri vzrušení a hneve je tu ukázané v začiatočných minútach filmu. V predošlom Hulkovi to trvalo skoro polovicu celej minutáže. Netvrdím však, že to je zle, práve to bolo na predošlom filme zaujímavé, psychológia postáv, všemožné zábavky s prekrývaním viacerých obrazov v jednom (ako v komixoch) a aj zaujímavé efekty. Aj napriek tomu všetkému bol predchodca skôr kontroverzným zážitkom - nevydarený záporák, rozhádzaný dej a častá nuda. Ako sa s týmto všetkým vysporiadal režisér Louis Leterrier? natočil to lepšie? Rozpočet bol veru štedrý, ale nejak som ho na produkte nepostrehol. Efekty sú počas celého filmu priemerné, až v posledných minútach vo finálnom súboji badať, že to nejaký ten peniaz predsa len stálo. Vyvrcholenie a Hulkov záporák stoja za vzhliadnutie, i keď by ma potešilo podstatne viac, keby sa Blonsky ( Tim Roth zahral záporáka veľmi dobre) začal na monštrum premienať skôr. Inak je celý film len takou neslanou polievkou...Edward Norton hrá dobre, no na Hulka sa mi nejak nehodí, Eric Bana bol rozhodne lepší výber (aj napriek tomu však Norton naláka k filmu veľa divákov vďaka jeho obľúbenosti - rozhodne dobrý strategický ťah). Keď si však zhrniem celý zážitok z filmu a všetky aspekty, vychádza mi lepší priemer. Nebol som z filmu sklamaný (veď som ani nič veľké neočakával) ale ani ma nejak výrazne neprekvapil. Iron Man bol lepší a hravejší. Neuveriteľný Hulk nie je natočený zle, no chýba mu vtip, hravosť a viac zapamätateľných scén.....60% ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • V komiksech se Abomination nedokáže proměnit zpět do své lidské podoby. Režisér Louis Leterrier původně zamýšlel potitulkovou scénu, ve které by byl Abomination/Blonsky (Tim Roth) uvězněný a připoutaný v ochranném boxu v lidské podobě. K natočení této scény ale nedošlo. (Kubaaa97)
  • Liv Tyler přijala roli Betty Ross, aniž by si přečetla scénář. (Spidey3)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama