Reklama

Reklama

Avatar: Legenda o Aangovi

(seriál)
  • USA Avatar: The Last Airbender (více)
Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Akční / Mysteriózní
USA, (2005–2008), 26 h 4 min (Minutáž: 23–48 min)

Hrají:

Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena, Dante Basco, Jessie Flower, Dee Bradley Baker, Mako, Grey Griffin, Mark Hamill, Jim Meskimen, Jason Isaacs (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(61)

Bezstarostný 12letý Aang musí ovládnout své živelné schopnosti a čelit svému osudu, aby navrátil rovnováhu do světa rozděleného násilným konfliktem. (SkyShowtime)

Recenze (187)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

No tak jsem to konečně viděl. Má to několik chybek, jako třeba občasně nezvládnutá návaznost epizod, některé díly jsou dětsky hloupoučké a těžko se mi věří, že jsou postavy tak mladé. ALE. Má to neskutečně fajn svět, který se zlepšuje postupem času. Každý střípek historie nebo nového prostředí ho prohlubuje více a více a nelze to nemilovat. Postavy jsou naprosto geniální Zuko, Iroh a Toph patří k mým nejoblíbenějším. Má to neuvěřitelně dobrý vibe dobrodružnosti některých Japonských šónenů, který mě baví. Hlavně druhá a třetí série jsou opravdu vysokým nadprůměrem, který nemá daleko od dokonalosti. Fakt mě mrzí ty dílčí chybky, které mi brání to označit za dokonalé… jedna věc je ale jistá: Je to žánrově nejoriginálnější projekt, který vyniká všemi svými aspekty a dokáže vás zaujmout v každém věku. Mohu jedině doporučit. Pětikvalt jasný, moc mě to bavilo. ()

feeme 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekala bych, že se mi vzorem stane 12 let starý chlapec, ale po idealistické stránce to tak je. Kamarádka mi představovala ten seriál s tím, že takhle nějak si podle ní já představuju hare krishna uskupení, takhle nějak já je vidím, jako hlavního hrdinu – Avatara. A připadá mi ve výsledku rozumnější zavřít se a koukat na tenhle milý seroš, než se přidávat k hare krishna. Baví mě, jak je to feministické, optimistické, odvážné, milé, citlivé, vtipné, odlehčené, překvapivé. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál pro ty, co nikdy neviděli anime. Skvěle zpracovaný příběh v nejčistších stopách Campbellova The Hero’s Journey umně zužitkovává všechna klišé, škoda ale, že výslednému celku sráží nohy přílišné zaměření na dětského diváka a snaha imitovat japonský subžánr šónen, která vůbec nefunguje. Ale každá série je však lepší než ta předchozí a ta poslední je dokonce strhující - jen je nutné se k ní trochu prokousat skrze nepříliš zajímavý epizodický start. 8/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Korry je Aang pro to nejmenší publikum, to ovšem nic nemění na tom, že se skvěle bavím. Po shlédnutí všech dílů musím konstatovat, že je to naprostá dokonalost a vrchol animovaných seriálů, skloubení akce, humoru, chytlavého příběhu a to nejdůležitější, atraktivních a zajímavých postav. // Tak po 10 letech jsem si dal opáčko abych se připravil na adaptaci kterou tento měsíc vypustí Netlix. A ten seriál je pořád neskutečně bomba, zábavný, originální, dokonale napsané postavy. Prosím ať to Netflix neposere. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ok, příběh jako celek je pěknej a i postavy jsou až překvapivě dobře udělaný (u těch je vliv anime asi nejznatelnější). Sice nevim, proč americká produkce cpe do seriálu věci jako znaky v názvu nebo oslovení sifu atp. - možná se to opravdu chce maskovat jako anime, což se ale imho míjí účinkem. V lepším anime by to totiž určitě nemohlo být tak idealistický. Právě tahle celková naivita to strašně sráží dolů a vychází to jako pohádka pro děti... americký děti :-) ()

Galerie (1 154)

Zajímavosti (185)

  • Suki měla být původně jednorázová postava s jediným výskytem v epizodě Bojovnice z ostrova Kyoshi (2005), ale vzhledem k její popularitě, jak mezi fanoušky, tak tvůrci, byla zahrnuta i do dalších sérií. (Azurovydrak)
  • K seriálu vznikly v roce 2006 dva lego sety, „Air Temple“ a „Fire Nation Ship“. Lego s Avatarem se ale moc neprodávalo a firma Lego Group tak dala přednost setům se Spongebobem (také licence TV kanálu Nickelodeon). Z lego setů s Avatarem se později stala velká rarita, která má nyní mnohonásobně větší hodnotu než v době vydání. (bomber3)
  • Třetí oko, které mají na svém čele Combustion Man a P´Li (z Legenda Korry, 2012), je replikou třetího oka hinduistického boha Šivy, které v případě otevření pohltí kohokoliv a cokoliv před sebou v plamenech. (Azurovydrak)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama