Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale koukat přes hodinu a půl na to, jak grupa víceméně nesympatických ksichtů šlape vodu, ječí a chová se jak dodo ptáci (a to podprůměrně inteligentní vzorky blbounů nejapných), to není zrovna ideální způsob jak trávit vzácný čas na tomto světě. Mám však omluvu: hledala jsem film jako kulisu při usínání, což tenhle kousek splnil. Chvíli jsem se podivovala, proč jedna hysterka chce druhou utopit kvůli plovací vestě, když se může jít k zádi chytit madla, všeobecně jsem nechápala, proč nezvolili cestu vzájemné spolupráce a podnikají pokusy jako jednotlivci, postupně jsem však rezignovala a vydala se na zajímavější výlet do říše snů. Skončilo to happyendem - chcípli všichni? 33% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď je to podľa skutočného príbehu, tak kto o nom povedal ďalej, to malé dieťa to asi nebolo. A usudzovať, že sa to mohlo stáť takto bolo celkom naivné, jedine by na palube boli najhlúpejší ľudia na planéte, lebo inak neviem pochopiť spravenie postav. Som si vedomý, že zložite situácie sa málokedy zaobídu bez vypätých momentov, ale tú práve kvôli primitívnym konaniam postav vyzneli nie dramaticky, ale až trápne. Naozaj to mohlo byt o žralokoch či o mimozemšťanoch a hádam by to bolo aj uveriteľnejšie ako tato kravinka, ktorá sa tvárí veľmi dôležito a pritom je to len chabý a stupidny pokus o atmosférickú jedno hubku, no nepodarilo sa to. Slabé 2*. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Už jednička byla na svou stopáž má nedostatečně "dějově vybavena"..dvojka se sice tento nedostatek snaží napravit, ale ani tady se nejedná o žádnou slávu....NAOPAK - je to ještě horší. Z téhle situace by se dalo dostat během pár minut hned na začátku...jediné, co se dá ocenit jsou nehody, které následuje smrt. Jinak ovšem nuda a šeď. ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Odsúdení zomrieť je film katastrofálny po všetkých stránkach. Nie je tu žiadna snaha vyvolať u diváka napätie, nie je tu až mrazivo živá atmosféra, ktorá diváka zdesí, nie je tu scenár, ktorý by bol aspoň trošku realistický už len vzhľadom k tomu, že to samé malo byť základom filmu (ktorý vysokoškolák je taký idiotský?), nie je tu ani autenticita na ktorú sa spoliehalo v Otvorenom mori a čo sa týka hereckých výkonov, tak tie hodili celý film do hrobu. Najdôležitejšie je sa zvýrazňovať vetou "Podľa skutočnej udalosti" a potom to príde určite samo. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Odsouzeni zemřít je rozhodně lepší a dramatičtější než Open water 1. Námět se mi velmi líbil. To, že naskákají do vody a zapomenou na schůdky je velmi lákavá zápletka a věřím, že se to klidně mohlo stát, jsme jen lidi, ne? Některé ty první nápady, které ve vodě podnikaly mi přišly taky logické. Akorát je teda mohlo pak napadnout spojit síly a některou tu holku se snažit tam vyhodit. Bohužel od momentu, kdy tam nechtěně bodne toho kámoše to jde celý do kopru. To, že se vlastně pozabíjí navzájem mi přijde taky hloupé, mohly tam tvůrci dosadit místo hloupých lidí, pár nenažraných žraloků. Ale jinak musím na filmu pochválit, že to ve mě dokázalo alespoň trochu vyvolat nějaké emoce, zatímco u Open water 1 jsem jen čuměl na obrazovku a vůbec jsem to s těma dvěma neprožíval. Kdyby se tu zapracovalo na logičnosti, zlepšil se scénář, vymazaly se zbytečné konflikty mezi účastníky a nebylo tam tolik evidentních chyb (viz. komentář Aluska88 a Dadel), tak se mohl tento film vyhřívat v červených barvách CSFD, o tom jsem přesvědčený. Ale na kdyby se nehraje a realita je taková, že víc jak na 3 hvězdičky to není. 50% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)

Reklama

Reklama