Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Marze 

všechny recenze uživatele

Producenti nad námětem zprvu váhali. Nevěřili, že vydá na 90 minut filmu. Režisér uspěl, až když se Hollywood zamiloval do thrilleru Otevřené moře, v němž bojují o život dva potápěči. Nejvíc je pyšný na vizuální stránku filmu, který původně chtěl natočit jen na video, aby dosáhl autentičnosti dokumentu. "Producenti ale zajistili další peníze a já tak mohl natočit Adrift na 16 mm film, za použití anamorfických širokoúhlých čoček," říká Horn. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Šest třicátníků naskáče uprostřed širého moře z luxusní jachty do vody, ale jaksi zapomenou spustit žebřík... a do toho ještě na palubě vyřvává mimino. To aby jejich beznadějná snaha vyškrábat se po kluzkém boku jachty zpátky na palubu oplývala pořádnou dávkou citového vydírání. Ve své podstatě je to jen slabý remake velmi dobrého Otevřeného moře (2003), v němž byli dva potápěči (ona a ona) vydáni napospas žralokům. To mělo grády a napětí až do konce, zato Odsouzeni zemřít (už ten stupidní český distribuční fakt nic nenaznačuje...) nic z kouzla originálu nemají. Je to k neukoukání dlouhé, už po dvaceti minutách nahupsá sexy-šestice do vln a pak se 70 minut koukáte, jak se snaží vydrápat se na loď. V podstatě jedinou "zábavou" může být, že tipujete, v jakém pořadí budou hrdinové odpadat. Na celovečerák trochu málo... ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle fakt podle skutečný události, tak je škoda že se toho nepochopili nějaký lepší tvůrci, protože by to mohla bejt hodně velká bomba, ale i tak se mi to docela líbilo.. sice to působilo hrozně lacině, postavy se chovaly hloupě a dělaly zbytečný chyby, ale i tak mě to docela vtáhlo do děje a přemejšlel jsem jak bych tu situaci řešil já.. podobnejch filmů je bohužel málo.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti snímku "Otvorené more", ktorý bol natočený v roku 2003, som napísal niečo v zmysle, že je to film o poriadne nepríjemnej situácii, v ktorej sa môže človek ocitnúť. Zúfalí ľudia uprostred otvoreného oceánu. Bez lode, bez telefónu, bez vody a stravy... koľko to vydržia a koľko to vydrží divák? Pretože to je len zbytočne naťahovaná záležitosť, ktorá by sa dala rozpovedať za dvadsaťpäť  minút. Dal som tomu dve hviezdičky. O tri roky neskôr, v roku 2006, bola však vyprodukovaná aj druhá časť "Otvorené more 2: Odsúdení zomrieť". Je to v podstate to isté ako to, čo som videl v pôvodnom filme, akurát že teraz som sa pri tom nudil ešte o trocha viacej. * ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Odsouzeni zemřít jsem viděl čistě jen ze zoufalství na hotelu, kde jde jen pár programů a po skončení filmu jsem byl dvakrát tak zoufalejší než předtím. Na stupidní chování postav se ve filmech moc detailně nezaměřuji ale tohle byl extrém. Tak třeba holka po celém dnu šlapání vody uprostřed moře se rozhodne plavat neznámo kam a rozloučí se hláškou, že čekání není její styl... Jednu hvězdu uděluji za to, že mi to zabilo přes dvě hodiny času, samozřejmě s reklamami a to jsem zrovna potřeboval. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)

Reklama

Reklama