Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když jsem si začal přát, aby se už konečně všichni utopili, ať je konec, bylo jasné, že se tenhle film zrovna nepovedl. Podle mne měl vyjít rovnou na DVD, v kině jen vypadá jako ještě větší blbost. Ostatně všech šest herců hraje převážně v TV filmech a seriálech (dítětem a traumatem vybavená hrdinka dokonce i v české Redakci) a jejich výkony tomu odpovídají i tady. Zřejmě rozhodovalo hlavně, zda umějí plavat. Posledním závažím, které stahuje film pod hladinu, je opravdu pitomý konec. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby byla ta jachta dvakrát vyšší, tak by film působil o 50% méně debilně. Možná. Jedna hvězda je za námět. To je tak boží námět, že kdyby ten film udělali jenom trochu dobře, byl by to býval mohl být pětihvězdičkový zářez. Jenomže tady je úplně všechno špatně. Ponaučení do života: je jedno, když okolo umírají lidé, největší průšvih je, když brečí mimino! ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečnosti? Tohle mi spíš připadalo, že někdo hodil do moře 6 špatnejch herců a řek jim, ať se chovaj jako totální dementi. Vrcholem je, když si jeden rozbije hlavu o lodní šroub a v dalších minutách nasadí výraz jako Luděk Sobota po lobotomii. Dobrý taky je, když druhej týpek bodne nožem třetího a pak se mu hrozně omlouvá. Legrační byla taky scéna, kdy se jedna z postav snaží vyšplhat na palubu po americký vlajce. Je to sice k nevíře, ale americká vlajka zklamala a roztrhla se. Mimochodem mě fakt dostávalo, jak se jeden snaží vyšplhat a ostatní ani nenapadne, že by mu třeba pomohli a místo toho na něj čuměj a povzbuzujou ho stylem "Ještě kousek, ty to dokážeš! Zvládneš to!". Celou dobu jsem doufal, že připlave žralok a sežere je, což se nestalo... Budiž filmu ke cti, že snad kromě úplnýho konce jsem se ani moc nenudil. Je to sice blbina, ale dá se na to koukat. 35% ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Odsúdení zomrieť je film katastrofálny po všetkých stránkach. Nie je tu žiadna snaha vyvolať u diváka napätie, nie je tu až mrazivo živá atmosféra, ktorá diváka zdesí, nie je tu scenár, ktorý by bol aspoň trošku realistický už len vzhľadom k tomu, že to samé malo byť základom filmu (ktorý vysokoškolák je taký idiotský?), nie je tu ani autenticita na ktorú sa spoliehalo v Otvorenom mori a čo sa týka hereckých výkonov, tak tie hodili celý film do hrobu. Najdôležitejšie je sa zvýrazňovať vetou "Podľa skutočnej udalosti" a potom to príde určite samo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Odsouzeni zemřít“ je špatný film, který mě doslova iritoval celou dobu, a to i tím příšerným závěrem, který se snaží být emotivně silný a symbolický. Vzhledem k tomu, že je to vystavěno na nelogickém blábolu, který šustí papírem, až to pěkné není, tohle už jsem prostě nekousnul. Tohle jsou filmy, kvůli kterým nestojí za to ztrácet čas, protože tvůrci se prostě jenom snažili očurat diváka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)

Reklama

Reklama