Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Pilgrimka

Pilgrimka (hodnocení, recenze)

Blondybaby

Film je dost podprůměr a hodně věcí tam nedává smysl, ale ta matka neskočila dobrovolně do té vody, ale vzal jí tam ten co se chtěl nakonec zabít....

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Za to řvací děcko mám chuť strhnout jednu hvězdu, to se nedalo vydržet. Mělo se utopit jako první a byl klid.

Blondybaby

Blondybaby (hodnocení, recenze)

Chtěla bych v reálu vidět matku, která po tomhle zážitku zopakuje idiotskou chybu, že skočí do vody a malé dítě nechá samotné na palubě... Navíc nedlouho poté, co kvílí "už tě nikdy nenechám samotnoooou". To je napřesdržku. Mám dvě malé děti a v situaci hlavní hrdinky bych se už od nich nehnula ani za svět. Ostatně moc nepobírám, proč borec nevylezl po tom již spuštěném žebříku??? To ho jako dostihlo svědomí a chtěl spáchat sebevraždu? Prostě chování postav od začátku jedno velké WTF, ale konec tomu dal korunu.

na příspěvěk reagoval Pilgrimka

mnx

mnx (hodnocení, recenze)

Mě by jen zajímalo, jestli je opravdu tak nemožný dostat se z moře na palubu jachty. Neberu teď v potaz těch 6 lidí, kteří by se tam dostali během půl hodiny, kdyby měli všech 5 pohromadě. Myslím tím třeba jednoho člověka. Podle mě to musí být nějak ošetřené už od výrobce, nějaké stupačky třeba nebo něco takového?

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Viděno kdysi dávno, ale mě se ten film opravdu hodně líbil, takže prostě nemůžu si pomoct a nedát tomu ty čtyři hvězdy. Ať už tomu tady dáváte téměř odpad. Jinak skvělá písnička v závěrečných titulkách, musím ji najít.

ČeskýTulák

ČeskýTulák (hodnocení, recenze)

Nic neříkající film. Shlédl jsem jej pouze ze zvědavosti, že snad se děj někam pohne. Ve filmu není žádná vůdčí osobnost, snad matka s dítětem, ale i zde se prolínající vzpomínky na otce, který se snad utopil, což ani na počátku ani na konci filmu nebylo jasné. Zarážející je také to, že skupina "dospělých lidí" si vezme luxusní loď a aniž by o ni cokoli věděli vydají se na širé moře.Jen základní věc, že na lodi musí vždy někdo zůstat (nepočímá nemluvně) Že šest lidí nepřišlo na to vyzvednout některou ženu na ramena a že na to přijdou zbylí dva vysílení lide až na konci. Opravdu vyset na kousku skla je opravdu síla. Rovněž po "provazu" z vlajky , trik a plavek se snažil vylézt snad nejtěžší muž. Stačilo vyslat ženu a ještě se ji snažit nadvedávat. Ještě je hodně chyb v tomto filmu. - prasklá lebka o dno lodi - muselo by jít o silný úder a ještě snad na nějakou hranu, a rychlost ve vodě, i když se snažil rychle plavat - odpor vody ve dost velký. Snad jediná skutečnost byla odplavání dívky " pro pomoc". Stoprocentní se vzdání osudu. Když již mohla si vzít vestu, i když by jí to v plavání dost bránilo. Konec filmu všemu dává korunu, matka opouští své dítě, i když neví zda se vrátí. O tom , zda viníka všeho zachránila či nikoliv se můžeme jen dohadovat.

Co je pro autory filmu výhodu, že zřejmě stál velice málo, skoro dvě doiny točeno v nějakém bazénku snad o rozloze dvacet netrů.

Karush

Karush (hodnocení, recenze)

gumova kachnick: v skutočnosti nikto neprežil, boli nájdení všetci blízko jachty, takže to neprežila ani ona

gumova kachnick

gumova kachnick (hodnocení, recenze)

aaaa souhlasim s vami, nelogicke, hrajici na city mno proste amerika ale sakra tak prezila to nebo ne? Vrta mi to hlavou a strasne me to nastvalo :D

Falcon772

Falcon772 (hodnocení, recenze)

Scenár troška slabý ale herci si nepočínali najhoršie ............ja som to vydržal pozerať do konca a to som si film celkom vychutnával.

bubu25

bubu25 (hodnocení, recenze)

mohol by mi niekto vysvetliť ten koniec. kto vlastne prežil? iba dieťa alebo tá žena s clapom? ja som to videl 2x a nechápem to!?

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

No oni si to nechali až nakonec....protože ten poslední úspěšný pokus je vlastně obdoba toho o kterém jsem mluvil akorát,že ve dvou je to mnohem obtížnější než v šesti lidech...........Ti lidi podle kterých je to(prý) natočené tuhle variantu jistě hned zkoušeli ale měli určitě vyšší loď nebo tak něco..To prostě není možné aby šest lidí v krizové situaci,kdy mozek fičí na 150% nebyli schopní přijít na takhle jednoduché řešení.........Ale to je samozdřejmě jen jeda blbost v tom filmu..o dalších aspoň 50ti šílenostech by jsme tu mohli debatovat donekonečna :) ...................a to jsem si myslel,že Frozen byla blbost :D

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

To sice jo, jenže právě o tom to je:) Prostě po celou dobu hledat způsoby, kterými to spíše nepůjde a ty, kterými by to jistě šlo, si scénáristi hodili do šuplíku. Nebo na ně asi sami ani nepřišli:)

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Nejde přeci o žádné brblání z tepla domova...to jsou věci,které člověka hned napadnou=Bylo jich šest a kdyby dva chytli levou a dva pravou nohu jedné z těch ženských,tak by se od nich vpohodě odrazila a doletěla by dokonce o dost výš než by potřebovala,,a ten šestý by mezitím mohl vklidu sbírat mušle ze dna....Ten film prostě nedává smysl...

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

JazzCZ: Přesně to jsem si taky říkala:) Je fakt, že nám se to uvažuje v pohodlí domova snadno, ale kdybychom tam byli... Jenže v tomto případě tam těch nelogičností bylo až příliš.

JazzCZ

JazzCZ (hodnocení, recenze)

Souhlas, třeba nechápu, proč si baba nevylezla na chlapa na ramena a další borec by ho podporoval pod vodou nohama, baba by vylezla a pak by ji ten chlap vyzdvihl nahoru..

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Málokdy se u nějákého filmu najde tolik dokonalých komentářů=To je fakt pastva pro oči a smrt pro bránici :D :D .....ale je fakt,že u tohodle majsterštychu to jinak ani nejde...

 (hodnocení, recenze)

cekal jsem kdy dojde na spojovani plavek a utrzene vlajky ..(vlajka niklde)ale fakt jsem netusil ze nahoru poleze 100kg borec co to utrhne jen se na to podiva..proc tam proboha nesla ta holka co mela blizko k anorekcji?a scenka s nozem me dorazila..pak uz nemelo cenu se na to divat.

lietadlo

lietadlo (hodnocení, recenze)

Ak je toto podľa skutočnej udalosti, tak tí mladí si aj zaslúžili tam skapať. Lebo toľko sprostých ľudí pokope je málokedy. S tými prostriedkami čo mali, by bol každý za hodinu na lodi.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

havlord: vím, to byla řečnická otázka, tohle je mi samozřejmě jasné:)

madcap007

madcap007 (hodnocení, recenze)

tak TOHLE je na mě moc, sem netušila, že se dá natočit CELEJ film o tom, že skupina tupců naskáče do vody a pak se nemůže dostat zpátky.. ježiši... ale aspoň je zajímavý, že se v týhle situaci utopila jenom ta hysterka (možná i ta další bloncka co plavala pryč) a ostatní, že umřeli jinak :-X.. ale tak.. je to podle skutečný události a já bejt na tom místě nevymyslela bych žádnej způsob jak se dostat zpátky, takže.. před aktérama skutečnosti smekam

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Kdyby se tak skupinka lidí shlukla u boku lodi pod kotvou a vzali si na pomoc toho gumového žraloka, tak si jeden s nich stoupne na na ramena ostatních a po kotvě vyšplhá zpět na palubu.

ivettstar

ivettstar (hodnocení, recenze)

No mne sa jednotka celkom videla , vôbec som nemyslela že bude nejaká dvojka tak dúfam že nesklame aj ked ..........

Gardenboy

Gardenboy (hodnocení, recenze)

To hádam nemyslíte vážne, že sa s týmto námetom točí aj dvojka? To akože čo tam chcete ešte dať? Koľko stupídností typu dvaja absolútne nezodpovední rodičia s ešte nezodpovednejšími kamarátmi skočia do vody a nemôžu sa vrátiť na palubu?????? No neviem, Open water 1 vyťažil zo svojich absolútne obmedzených možností už všetko, dvojka neponúkne nič ale vôbec nič nové podľa mňa. Bude len viac nadstavovaná a naivná a málo uveriteľná

Reklama

Reklama