Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (84)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborný horor. Návrat k temným počátkům prokletého domu je možná i tím nejlepším, co v této sérii vzniklo. Nejen, že prohlubuje myšlenku posednutí mladého chlapce amityvillským ďáblem, ale dotýká se i jiných témat (incestní poměr nejstarších sourozenců, knězova sexuální orientace?). Vraždy jdou většinou mimo kameru, ale síla filmu je úplně jinde. Napětí z něj totiž cáká na všechny strany, což neumocňuje pouze zlovolná hudba, ale i skvělá kamera. Některé její zběsilé nájezdy a všeobecná práce s prostorem jsou prostě mňamózní. Zkrátka atmosférická masáž, která navíc příjemně graduje v působivém, závěrečném infernu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil že dvojka je preqelom jednotky a tak kým jednotka len popisovala ovládnutie mysle otca rodiny až po jej útek, dvojka popisuje ovládnutie syna rodiny démonom až po osudnú noc ale tým to nekončí. Nasleduje snaha miestneho kňaza o vyhnanie diabla z tela chlapca ktorý si z osudnej noci nič nepamätá. I keď rodičia sú nesympatický – despotický otec a zdeptaná matka, posadnutý syn Sonny, jeho sestra a farár sú výborný a parádny je aj záver farár vs. démon a celkové spracovanie len prispelo k jednému z najzaujímavejších prípadov v histórii o čom svedčí aj kopa pokračovaní. Amityville II sa tak radí k pokračovaniam ktorí pôvodný príbeh úspešne rozvíjajú. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších ducharín 80. rokov. Základ pre mrazivú atmosféru je už v samotnom dome, ktorého interiér je ukážkovým príkladom posadnutého sídla. Páčilo sa mi postupne budované napätie, hlavne medzi oboma staršími súrodencami, čo sa odzrkadlilo na výbornej atmosfére strachu, ktorej vyvrcholenie potom prišlo počas onej osudnej noci. Na záver došlo aj na výbornú prácu maskérov podľa starej a poctivej hororovej školy. Mohlo ísť o niečo excelentné keby nebolo slabších hereckých výkonov, hlavne čo sa týka toho posadnutého chalana. Nad tým sa dá len ťažko prižmúriť oko keďže išlo o hlavnú postavu. To však nemení nič na tom, že ide o naozaj kvalitný duchársky kúsok. 80/100 ()

charge 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší z dílů o prokletým domě v Amityville. Hororový scény jsou docela vydařený a celkově je děj zajímavější než u předchozího dílu, kterej se mi líbil ještě míň jak remake 3:15. Pro tento film existují dvě dabingový verze, z nichž ta první je herecky líp obsazená (např. postavu faráře dabuje Pavel Trávníček), ale hlas ducha je velmi odbyt (nemutuje), v druhý verzi pro Novu je tomu právě naopak. 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Série Amityville, postavená na fikci, že se to opravdu stalo, patří asi mezi nejznámější a snad i nejlepší v žánru ,,strašidelný dům". Dvojka je plagiátem, poctou či kopírováním Vymítače ďábla? Myslím, že je to jedno, i když podobností je více než dost. Jen místo posedlé Lindy Blairové zde máme posedlého Jacka Magnera. Rodina, nadšená z nového bydlení v domě, jehož průčelí vypadá jako lebka, se přestane radovat velmi brzy. Nečekané úkazy a stupňující se hádky směřují k očekávané tragédii. Démon, jenž do chlapce vstoupí, znetvoří jeho tvář natolik, že chvílemi je od Blairové k nerozeznání. Vynikající hudba vytváří patřičnou atmosféru, kde tak stačí pozorovat jen postavy ploužící se vyděšeně temným domem, a o napětí je postaráno. Skvělé mechanické efekty a masky v závěru snímku připomínají, jak opravdověji působily oproti vyumělkovaným digitálním efektům. Damiani, kterého proslavily zejména filmy z prostředí italské mafie, vytvořil snímek, jenž funguje i po letech. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen podle knihy "Murder in Amityville" Hanse Holzera (Chatterer)
  • Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. (Epistemolog)
  • Otec Burta Younga zemřel během natáčení. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama