Reklama

Reklama

Čtyři renomovaní hollywoodští režiséři vyprávějí různé hororové či sci-fi příběhy a prozkoumávají tak prostor za hranicí reality ve své vlastní verzi klasických příběhů z kultovního seriálu Roda Serlinga.
 Čtyři hororové či sci-fi příběhy natočené čtyřmi slavnými režiséry, zpracované na motivy populární televizní série Roda Serlinga, navíc okořeněné vtipným prologem a epilogem. V prvním příběhu se setkáme s velkohubým byznysmanem, jenž z duše nenávidí židy, černochy i asiaty. Ten je jednoho večera nevysvětlitelným způsobem transportován zpět do roku 1940, kde je ve Francii pronásledován Nacisty. O deset let později se ocitá coby afro-američan uprostřed shromáždění Ku Klux Klanu a nakonec se objeví v šedesátých letech jako Vietnamec ve Vietnamu. Ve druhém příběhu přijíždí starý muž do domova důchodců a záhadně způsobí, že přání tamních obyvatel se stávají skutečností - pomocí nějakého podivného kouzla je reinkarnuje do jejich mladších já. Ve třetím příběhu mladá žena sveze záhadného desetiletého chlapce domů, ovšem uvízne s několika dalšími lidmi v alternativní realitě, kterou chlapec vytvořil ve své fantazii. Čtvrtý příběh sleduje cestujícího v letadle, který vidí podivné stvoření na křídle, jenž se snaží letadlo zničit. Nikdo mu však nevěří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až na ten Spielbergův kus (druhá povídka), je to docela zábavné a celkově povedené, pokud nemáte nijak velké hororové nároky a nebude vám vadit, že se u těch povídek nebudete bát. Tady jde v první řadě o to, aby se divák nenudil a možná i pousmál, a pak také o to, aby sledoval skvělé masky a triky, a ty jsou klasické a místy parádní, i když v nijak velkém množství. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Zóna súmraku" (Twilight Zone: The Movie) je kolekcia štyroch krátkych poviedok. Každú z nich natočil iný režisér. Prvý príbeh je z dielne Johna Landisa, druhý zrežíroval Steven Spielberg, pod tretím je podpísaný Joe Dante a posledná epizóda vznikla pod režisérskou taktovkou George Millera. Sú to zvučné mená, skúsení profesionáli, ktorí už mali niečo za sebou. Preto som očakával, že sa budem výborne baviť. Ale nezačalo sa to dobre. Úvodný epilóg bol zdĺhavý a otravný. Prvý príbeh o zarputilom rasistovi, ktorý sa zacyklil v čase, bola hlúposť. A ani nasledujúca story o omladnutých dôchodcoch ma veru neoslovila. Našťastie pri treťom príbehu o malom ukrutnom faganovi, čo vťahuje ľudí do svojho fantasmagorického sveta, som sa začal zabávať. No a na konečné tri hviezdičky to celé napokon vytiahla veľmi podarená štvrtá epizóda o nočnom lete plnom hrôzy. *** ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prolog je jen dlouhá předehra k Aykroydově lacinému bububu, ale v samém konci filmu si najde své opodstatnění. Segment 1: Lekce rasové snášenlivosti jak od Džamily Stehlíkové a že by ji někteří tady potřebovali.. Dobrý nápad, neexistující vyvrcholení, což lze logicky přičíst tragické nehodě během natáčení. Segment 2: Moc zubních protéz, moc dětiček, moc Spielbergovy sentimentality - Abe Simpson by se v tomhle domově pro seniory cítil nesvůj. První počin Stevena, kdy se musel obejít bez Johna Williamse, jinak dobrou myšlenku ruší herecké výkony, jenž bych připsal nadužívání cannabisové masti na klouby. Segment 3: Danteho peklo infantilní nudy, kde stojí za povšimnutí snad jen tvářička Kathleen Quinlan. Někteří herci si zjevně půjčili cannabisovou mast od kolegů z předchozí povídky. Segment 4: Na křídle je mužik! Mr.Panika J.Lithgow vypěstoval povadlou růži mezi trním - řeknu vám, nechtěl bych s ním cestovat v jednom letadle.. Suma sumárum, k seriálu mě to ani v nejmenším nepřilákalo.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

4 režiséři, 4 různě vystavěné příběhy, ale pouze jeden zajímavý. TV ptákovina, lákající slavnými jmény ve svých režijních začátcích. Vyjma posledního Millerova příběhu (mimochodem parodovaným v jednom díle Simpsonových) jednalo by se o 4 nesnesitelné a ničím zajímavé historky. Ani Spielberg a jeho Peter Panovská variace, nezabaví. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V 80´ rokoch bolo za horor považované všetko, čo sa i minimálne oprelo o myšlienku, ktorá sa nestretla s realitou. Uznávam, že sú poviedky poučné, hádam aj úsmevné, no definitívne NIE hororové. Už som si však zvykol, že ľudia robia z komára somára. Pre deti ideálne (!), pre fanúšika žánru vyhľadávajúceho razantné vsuvky v podobe temnej atmosféry či gore, absolútne zbytočná skúsenosť. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (9)

  • Film sa napriek tragédii podarilo dokončiť, ale tieň úmrtia troch ľudí nad ním zostal. Režisér John Landis celú udalosť prežíval najťažšie, keďže nešťastie sa stalo práve počas "jeho" príbehu. Psychicky sa zrútil, bral antidepresíva a celá udalosť sa negatívne podpísala na jeho kariére. (Zdroj: sme.sk)
  • Ve filmu si zahrál malou roli i producent Frank Marshall. (Chatterer)
  • Zmínka o poručíkovi Neidermeyerovi je odkazem na film Animal House (1978), který také režíroval John Landis. (Chatterer)

Reklama

Reklama