Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 2

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 241)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Společně s Neuvěřitelným Hulkem nejslabší marvelovka! Z Ant-Mana se sice vyklubala stále schůdná rodinná podívaná (takže zůstáváme v neškodném blockbusterovém průměru), v porovnání s druhým Kapitánem nebo Strážci Galaxie je to ale dost bída. Peyton Reed vzal Wrightův očividně přehrocený scénář, utlumil komediální ztřeštěnost, přidal klišovité drama a celé to splácal do generické přehlídky popcornových klišé. Herci tak nemají co předvést, akce je zatraceně málo (přičemž není nikterak úchvatná) a vy jen dvě hodiny sedíte a přemýšlíte o tom, co všechno se asi rozcupovalo po Wrightově odchodu. Ano, Rudd je pořád sympaťák a setkání se zbytkem Avengerů zřejmě ustojí. Tady se ale potácí v zoufale nevýrazném originu, kterému chybí jiskra a spád. I v potitulkové scéně je víc filmařského umu než v celém předcházejícím celovečeráku. O budoucnost Marvelu se tedy nebojím, tady se nicméně sešlo snad všechno, co na něm jeho odpůrci kritizují. (5/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kromě věrohodnosti kmeta Douglase, kterému jsem baštil historku o říši kvant jak Kryton tu o křemíkovém nebi a hravosti eskapády s mašinkou Tomášem, kdy vagóny sice létaly vzduchem jak při Muži z oceli, ale pojišťovnu to nechávalo chladnou, nemá Mravenčí muž nějaký aspekt, který by mu pomohl zbořit marvelovské mantinely kolem zavedených stereotypů. Chápu jednakost premis komiksových příběhů, ale to se přece nemusí týkat formy jejich zpracování.. Mám podvratné přání, aby Ant-Man will return jako veš v Thorově bujné kštici. To by bylo v asgardských kadeřnictvích haló.. P.S.: Při úvodní scéně s omlazeným Douglasem mě tak napadlo, že kdyby pomocí počítačových triků trochu natáhli, vyhladili a zpevnili Sharon, mohl by se zase vytáhnout sekáček na led.. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající marvelovka a pro mě osobně více než důstojná záplata na zklamání z druhých Avengers. Film si na nic nehraje, přirozeně plyne, je příjemně (nikoliv za každou cenu) vtipný, Paul Rudd mě v hlavní roli překvapil a účast Michaela Douglase nesmírně potěšila. Trailery všechny vtipy rozhodně nevyzradily (u mě rozhodně vede klíčenka), akci nechybí nápady a je stále přehledná, no a triky, to je kapitola sama pro sebe - hned v úvodní scéně mi vyrazily dech. Bavil jsem se, bavil a bavil. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Incredible Shrinking Man 21. století. Paula Rudda zná jistě většina diváků z romantických komedií, či jako Mikea z Přátel. O tom, že mu role Scotta Langa sedne, jsem tak nějak už dopředu nepochybovala. Ant-Man je zpracováním zcela jiný, než třeba Avengers, nebo Captain America. Více se tu sází na odlehčenost a humor. Snímek se nese víc v duchu prvního Spider-Mana, než aby zapadal mezi ostatní "Marvel Movies" z posledních let. Máme tu spoustu klasických rozhovorů o hrdinství, odvaze a dalších vlastnostech tak, jak si je pamatuju z prvotních Marvelovských filmů. I když scénáristická stránka v Ant-Manovi mi přijde na rozdíl od těchto filmů jakoby záměrně naplněna otřepanými frázemi a strojenými dialogy. Tehdy to byly začátky a tvůrci se ještě drželi tradičních hrdinských schémat. Když pak mezi ostatními filmy z MCU vidí člověk Ant-Mana, působí, jakoby byl tak trochu dělaný i pro pobavení dětí:) Hlavní nepřítel v podání Coreyho Stolla zde tak vyzní jako poměrně tuctový, zaměnitelný záporák. Trojice kumpánů, která se okolo Scotta motá, pro mě byla spíše nepříjemná, zvláště Michael Peña, a jejich humor mě nijak extra nezaujal. A, jak už se někdo zmiňoval v komentářích, více si tvůrci mohli vyhrát na zobrazení miniaturního světa. Občas trochu upustit od akce a nějakou tu minutku věnovat hrátkám s CGI:) Scéna, kdy se Ant-Man zmenší do úrovně atomů, mi připomněla, že něco podobného se mohlo stát i se Scottem Carveyem z filmu z roku 1957. Hudba Christopha Becka je výborná, zvláště Main Theme. Jednoduchá melodie, ale účelná a chytlavá. Celkově se mi Ant-Man líbil. Bylo to takové příjemné osvěžení od superhrdinských epických crossoverů, plných monstrózních bitek, zásadních scén a emotivních konfrontací mezi postavami. "Měl bych jednu otázečku, co jste zač, kdo je ona, co se tady děje a můžu jít zpátky do basy?" :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tyjo! Prvních dvacet minut jsem měl pocit, že sleduji úplně jiný film, ale pak se vše hezky comicsově rozjelo jak Mašinka Tomáš až do šťastného konce. Chápu, že někteří očekávali intelektuální hloubku a pronikavou psychoanalýzu, jiní zničení když ne vesmíru, pak alespoň Země. Jenže to je třeba si vybrat jiný film. Tohle křišťálově čisté comicsové (sakra, co taky chtít od hrdinského comicsu, ne?) dobrodružství mě mimořádně potěšilo. Miluji mravence! (a to jsem míval raději Pytlíka) ...a těším se na Wasp! ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Na sovětské mezikontinentální balistické raketě, vypálené na USA, jsou nápisy v latince. (lukas.rust)
  • Když v úvodu filmu praští Hank (Michael Douglas) Carsonovi (Martin Donovan) hlavou o stůl, má Carson celý nos od krve a začne si ho utírat kapesníkem. O několik vteřin později nemá krev ani kolem nosu, ani na kapesníku. (jakub1998)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama