Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (266)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nebudu patřit k menšímu spektru lidí, když řeknu, že postava Lokiho patří k mým nejoblíbenějším charakterům z celého Marvel univerza. A za to je zodpovědný zejména Tom Hiddleston, proto jsem si seriál pojednávající jen o něm nemohl nechat ujít. Na poli těch 6 epizod se rozehrálo dost dílčích zápletek, základní nosný příběh nabídl dosti komplikovanou podívanou se zajímavými zvraty, ale vše se ještě pohybovalo v pro mě normálnějších a pochopitelnějších kolejích. Tom skvělý, tam jsem se ani neobával ničeho jiného, velice kladně mě překvapila postava Owena Wilsona, tady člověk vidí, o jak kvalitního herce se jedná (chtělo by to pro něj častěji dramatičtější role). Audiovizuálně pochoutková záležitost, ten můj pozitivní pohled na seriál jen potvrdil výborně zvládnutý vztah mezi Lokim a Sylvií. Závěrečný díl rozehrál šílenou partii, tak uvidíme, jak ji zvládnou autoři ukočírovat v druhé sérii. Těším se :) Za mě 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriálovým odbočkám Marvel studia jsem se dlouho vyhýbal, ale nakonec jsem neodolal a chtěl jsem okusit "doplněk" marvelovského vesmíru. Bohužel Loki je pro mě jedna z méně zajímavých postav a přestože seriál v závěru zajímavým způsobem pracuje s rozehraným vesmírem, nebylo to natolik poutavé, abych tomu opravdu propadl. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Už Wandavision byl zábavně hravý, ale Loki se teda v imaginaci naprosto utrhl ze řetězu a co víc, přináší jeden z nejzásadnějších momentů pro budoucí směřování celého MCU. Cool retro interiéry, ale i klasické fantaskní CGI exteriéry, hravý soundtrack, humor a, na Marvelovku překvapivě, i naprosté minimum akce. Jako konverzačka to ovšem funguje náramně, pomalejší tempo scén je super a vynikne tím budování vztahů a interakce mezi postavami. Herci na mě působí více soustředěně a podávají velice nadstandardní herecké výkony a to překvapivě i jindy prkenný Owen Wilson, jemuž tahle role nečekaně naprosto sedla. Na marvelovku je to na pozornost citelně náročnější podívaná, byť mám tak trochu obavy, aby se z MCU s nástupem multivesmíru a odsunem klasického přímočarého superpowers konceptu nestal opravdu už jen totální maglajz bez jakékoli pevnější kontinuity a alespoň zdánlivé kauzality, kde už ani smrt nic neznamená. Což se částečně děje i tady a moje zkušenost praví, že pokud tvůrci nějaké dlouho trvající série začnou šaškovat s časovými liniemi a opakovaně oživovat/zabíjet postavy, jde to zpravidla se zábavností rychle z kopce. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Komentár po prvej sérií. Príšerná nuda. Loki exceloval vo filmoch o Thorovi, bol nevyspytateľný, vtipný, zákerný.. Tu mi to prišlo akoby to bol Joker na odvykačke alebo na psychiatrií. Polku série zavretý, žiadna akcia, milión rozhovorov. Na hudbu si ani za svet neviem spomenúť. Tento seriál Lokimu rozhodne neprospel. Rozmýšľam či pri toľkej spŕške seriálov a filmov sa odhodlám na druhú sériu, každopádne pred ňou by som sa radšej ešte pozrel na Lokiho v nejakom inom novom filme, nech sa mi na neho vráti chuť. (25.7.2021) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem trochu nekritická, protože mám ráda Toma Hiddlestona a líbí se mi i jeho Loki. Jeho zapojení do kafkovského světa byrokratické všemocné společnosti funguje a je dostatečně napínavé a místy temné. I objekt náhlého citu je pro Lokiho a jeho charakter velmi vhodný, byť by se takový vztah dal považovat za incestní. Rozhodně ráda uvidím i druhou řadu. SHRNUTÍ: Když bůh bojuje s padouchy, láskou, vlastní povahou, uvědoměním si své nicotnosti i administrativou. 2. řada ** ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • Scéna, kdy Loki (Tom Hiddleston) vyskočí bez padáku z letadla s kufrem peněz, je inspirována skutečnou událostí. Jistý D. B. Cooper unesl 24. listopadu 1971 letadlo Boeing 727, obdržel výkupné 200 000 amerických dolarů a vyskočil z letadla za letu. Jeho tělo se nikdy nenašlo. (CinemaRanger)
  • Ohledně všech Marvel seriálů (v době vydání Lokiho) měl Loki největší nárůst sledovanosti, konkrétně první díl během týdne vidělo přes 800 000 lidí. (orionn12)
  • Režisérka seriálu Kate Herron přiznala, že Loki (Tom Hiddleston) je v seriálu (stejně jako v mytologii a komiksech) „genderfluid“. Jedná se o genderovou identitu, která označuje pohlaví, jež se v průběhu času mění. Důkazem je Lokiho složka, kde je v kolonce pohlaví uvedeno „fluidní“. Identita genderfluidní osoby bývá díky své proměnlivosti nejistá. Loki tak může v různých chvílích svého života vystupovat jako muž, žena, případně obojí, nebo naopak ani jedno. (Kenoth)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama