Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 4

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 241)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k letitým odkladům a nemalým tvůrčím potížím se mi ani nechce věřit, jak nápaditý a svižný je výsledný Mravencův origin. Doba komiksů na každém rohu tak může zářit v plné síle, ale Scott Lang s Hankem Pymem nejsou ti, kteří diváckou přesycenost odnesou neúspěchem. Scénář totiž překvapivě přesně dávkuje akční pasáže s nenásilnou rodinnou linku a Ruddova přirozenost (nehledě na usměvavou chemii s Douglasem i s Peñovou partou) zahladí i tu největší hranu v podobě rozhrkané a neurovnané úvodní třetiny. Stvořit superhrdinskou jednohubku (notabene uvedenou mezi Avengers a Capem) je těžší, než se zdá, proto mě úspěšný start těší opravdu hodně. Tím spíš, že pro budoucí týmovou práci je tahle postava jako stvořená. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

A budete mi věřit, když Vám řeknu, že mi opravdu drahnu chvil trvalo, než jsem si na Ant-Mana zvyknul? Po nejprvá jsem si říkal, jak to do toho příběhu naskočilo rychle. Pak jsem si říkal, že je to vlastně jedna velká kravina, kde nebejt herců, asi bych u ní ani nevydržel. No a ke konci mě napadalo jenom to, že tvůrci evidentně museli bejt na LSD, protože těch nápadů, kolik ve filmu vymysleli, ne každej tvůrce dokáže do jednoho filmu narvat. Nakonec uznávám, že jsem touto Marvelovkou byl poměrně spokojený, protože tvůrci tím nápadem přišli s mnoho originálními kousky, které ze scén vytvořily nezapomenutelné zážitky. A kdyby i to někdo nakonec přešel, protože kolem těchto pocitů je hodně tenká hranice, tak věřím, že Evangeline Lilly s jejím tmavovlasým mikádem jen tak někoho nepřejde. Nejenom, že jsem jí nepoznal, ale také byla naprosto neuvěřitelně sexy. A tak to má být. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"S vlámačkami a krádežami som skončil. Čo odo mňa chcete?" - "Aby si sa niekam vlámal a niečo ukradol." 70 %. Napriek nesympatickej Evangeline Lilly a klišéoidnému scenáru nemôžem dať menej. Rudd je sympaťák, Michael Peňa si to kradne pre seba, zlosyn nie je špičkový, ale i tak ide o jedného z najhrôzostrašnejších, s akým (v tejto oblasti inak dosť biedny) Marvel od roku 2008 prišiel (akože neviem ako vy, ale kebyže sa mi tamto žlté hovado objaví o polnoci v detskej izbičke, asi by som sa pototot od strachu) a napriek predvídateľným zvratom dokáže film občas milo zaskočiť (finále s vláčikom). Takisto Michael Douglas v úlohe mentora dáva zmysel. Mám marvelovky proste rád. Ant-Man bol veľmi problémový film a pôsobí ako otloukánek, ale nakoniec je asi taký dobrý, aký za daných okolností len byť mohol.Kino Považan NMnV 2015 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svěží komiksárna. Zmenšování je efektní, v akci zábavné, v závěru bombasticky pojaté. Změna perspektivy je velice pěkně pojata, ať technicky nebo příběhově. Tohle je podle mě první komiks od Marvelu, který opravdu riskuje, nemá v podstatě velké hvězdy ani velké jméno hrdiny. Je to skok do neznáma, který se mění v překvapivý úspěch (Paul Rudd roste každým záběrem a Evangelina... k ní není co říct). Hlavní hnací silou je pro mě humor, který konečně vědomě přechází v komiksovém filmu doúrovně vědomé nadsázky až ironie a Ant-man je dík tomu (a podle mě to je hlavně zásluha specifického humoru Edgara Wrighta) je pro mě zábavný hlavně v závěru, kde vrcholí všechen vtip nejšílnějším akčním soubojem od Marvelu. Kde na tohle vzali odvahu nevím, ale já jim tleskám a jdu otřít prach ze své lokomotivy Tomáš, co mám nad televizí... PS: Michael Peňa a jeho scény "jak to teda bylo" naprostá bomba. Trhám se míchy ještě teď a hlavně bez dabingu! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Celý ten koncept zmenšování, zvětšování a využívání různých druhů mravenců by mohl posloužit ke vzniku fenomenální počítačové hry - a ve filmu to funguje taky, ačkoliv jsem si po úvodních dvaceti minutách nedokázal představit, že dám více než dvě hvězdičky. Nakonec mě to docela chytlo, navzdory obří hromadě patetických superhrdinských keců a rodinných klišátek. Druhá polovina je na rozdíl od té první konečně akční, zábavná a vtipně hravá (tank, vláček), aniž by dělala cokoliv jiného, než schopně těžila z ověřeného a tvářila se přitom dostatečně odlehčeně (trochu víc dětsky, než Iron Man, což ovšem není na škodu). Stačí to. Trojice dementů jakožto povinných komických postaviček mi výjimečně přišla docela vtipná (a to ani netuším proč). Na každý pád je zřejmé, že po budoucím připojení se k Avengers už z Ant-Mana nezbyde nic jiného, než další dílek do už tak přeplácané skládačky... 7/10 ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Ve filmu je řečeno, že Ant-Manův (Paul Rudd) oblek umí měnit vzdálenosti mezi atomy. Nemění však jejich množství: hmotnost tedy zůstává stejná, jediné co se mění, je hustota. Pokud tedy Scott váží třeba 90 kilogramů, tak těch 90 kg váží ve všech velikostech. Tudíž, když dá v malé podobě někomu pěstí, je to jako střela z pistole – veliká energie působí na malou plochu. Takže když by se třeba takový mravenec, vážící zhruba 3mg, zvětšil jako ve filmu, jeho hustota by byla 0.05mg na litr. Jenže hustota vzduchu je 1200 mg/l, což znamená, že by onen mravenec jednoduše odletěl pryč, protože by byl lehčí než vzduch. A také by neměl šanci Scotta unést (v jakékoliv velikosti). Stejný problém nastává se sovětským tankem T-34/85, který váží 32 tun – což z něj i při zmenšení dělá opravdu nevhodný přívěšek na klíče. Chybou také je, že tento sovětský tank má na sobě americkou hvězdu. (Maulincio)
  • O filmu se poprvé začalo uvažovat v roce 2004. V roce 2006 se začala psát první verze scénáře, který byl od té doby vylepšován. (Spiker01)
  • Na konci 80. let 20. století předal Stan Lee návrh na film o Ant-Manovi společnosti New World Entertainment, tehdejšímu vlastníkovi Marvel Comics. Protože však studio Walt Disney Pictures připravovalo snímek s podobnou tematikou Miláčku, zmenšil jsem děti (1989), k realizaci tehdy nedošlo. (Danny F.)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama