Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 008)

Johnysman 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě lehce zklamáním, protože jsem očekával originální zombie horor, ale mrtě iracionálních scén (především logických ve scénáři) mě donutilo dát nižší hodnocení. Na druhou stranu se ve filmu objevilo několik překvapivých momentů a úsměvných scén, což bylo naopak milé. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ano, ano a este raz ano! O zombikoch toho bolo sice natocene viac, nez by bolo zdrave, lenze koho to zaujima, ked napr. mna osobne zombici snad nikdy neomrzia? Ked sa to cele este k tomu natoci stylom, ktory ma patricne grady, vybornu atmosferu a v neposlednom rade i vyborne herecke vykony (Brad Pitt ma v tejto ulohe skutocne prekvapil), potom skratka nie je o com... Parada, chcem to vidiet znova! 95%. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný Bradův zářez. Ačkoli se jedná o klasický Hollywood, přece jen to není o zničení Ameriky a prezidenta, ale přináší to kvalitní příběh. Navíc je to skvěle natočeno a sestříháno. Má to švih a energii, po celé dvě hodiny to dovede bavit. Jen konec je trochu zvláštní, navíc zůstalo nevyřčeno, o co se vlastně jednalo. ()

Cazzysvjet 

všechny recenze uživatele

Vememe zcela originální sci-fi-Zombie scénář. Ozvláštníme ho zcela novými věcmi a fakty. Přidáme toho nejlepšího herce pro akčního sci-fi hrdinu. Nainstalujeme mu krásnou ženu a.... A probereme se z toho sna hodíme to všechno na mínus prvou a máme tu naší zlatou recenzi. Takže kromně toho , že se zombie naučili "Human Pyramid" po Izraelských zdech, tak vlastně nic moc. Spíš nic. Nutno uznat, že na to jaká je to slátanina to neni tak moc nudný. takže dávám 75% ()

MrEdDy 

všechny recenze uživatele

Filmy se zombíkama teď točí opravdu kde kdo a je jich tu tolik,že už do nich musí dávat celebrity jako je Pitt,aby to mělo sledovanost .. Párkrát dobré záběry,ale jinak musím říct,že zápletka je tak ohraná,že to snad nemůže nikoho už bavit a režiséři se teď můžou opravdu jen předhánět kdo bude mít lepší efekty.. ()

bezprezdivky 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt v hlavní roli zombie hororu - pro jeho fanoušky asi docela překvápko. Film nekazí tím, že by se snažil o charakterní herectví mezi výstřiky krve, ale ani jej nepozvedá. Jeho účast je na druhou stranu asi tím jediným, co je tomto filmu zvláštní oproti tématicky podobným filmům. Jinak je to vcelku akční jízda, s povinnou nesmrtelností hlavního hrdiny, která tím pádem ale bere důvod se o něj v průběhu filmu bát. ()

ButchCB 

všechny recenze uživatele

nějak mi to pořád něco připomínalo a že už to tu bylo, jak jsem byl zvědav, tak mě to neuchvátilo, prostě 3* a víc ani ťuk ani 28 dní či týdnů od shlédnutí filmu nepřidám * ()

Retrostalker 

všechny recenze uživatele

Ach jaj.. takto to dopadne keď to točí človek čo o horore vie hovno! Dej a herecké obsadenie (okrem jeho ušatej škaredej manželky) je v pohode, ale tá cenzúra!!! Veď je to film o ZOMBIE a nie romantická komédia, nie disney rozprávka, tak kde sa podeli gore detaily krv a črevá??!!! Veď "Expendables" má lepšie gore jak toto.. ()

PONK odpad!

všechny recenze uživatele

Vírus sa prvýkrát preniesol v Južnej Kórei na doktora. Inkubačná doba vírusu vo filme bola 11 sekúnd. Na lietadlovej lodi hovorili o tom že vírus sa rozniesol po celej zemi cez letiská. WTF? Ako sa vírus mohol dostať cez celú zemeguľu v lietadle, ked za pár sekúnd je z človeka nekontrolovaný šialenec? Od začiatku som odsledoval veľa nelogickostí v tomto filme ale táto ma dostala a v polke filmu som to vypol. Tento film si nezaslúži ani jednu hviezdičku. Je to tuctový odpad, šmejd a tretotriedna sračka... ()

kreion 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vybočuje žánrovo od štandardných zombie filmov. Divák zrejme najviac ocení pesimizmus, beznádej a "shit happens" zápletku, pri ktorej až do konca čakáte, že Brad Pitt naozaj niekde otrčí onuce a film skončí sad-endom. Okrem iného ide asi o najdesivejšie stvárnenie zombies vo filmovej histórii (Resident Evil 1 je oproti tomu úplný Macko Pu). Treba viac dôvodov, prečo si film pozrieť? :) ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

Podle mě jen obyčejná vykrádačka několika filmů - s tím rozdílem, že sem dali Pitta a poslali ho napříč kontinenty, aby se neřeklo, že to je jen o Amicích... a vlastně je to o Amicích, vždyt on to nedělá pro svět, on to dělá proto, aby jeho rodina zůstala pod ochranou. Jedno malé bezvýznamné plus mají za to, že postavu izraelské vojandy obsadili izraelskou herečkou. ()

raxxx odpad!

všechny recenze uživatele

Zombinarna slátnaa s rodinym filmem kde "Super Pitak " s výrazem dejte mi korunu (dolar) trousí jeden trapný dialog za druhým.Cely děj je nelogicky a chaoticky. Namět vypada že je skopirovaný z http://www.csfd.cz/film/895-28-dni-pote/ nedostižny ogrinal (zazni i hudba filmu jak se Pitt rozbije v letadle) a ta délka skoro dvě hodiny ?!?(Nojo "Pitak musí řict To bude v Pořadku") . Prostě SRAČKA ! ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Film byl natočený s logikou, s výbornou kamerou a akcemi dobře hrajícího Pitta. Určitě jsem si od toho tolik nesliboval, kolik jsem od toho dostal! To, co tam být nemělo, (putování s ženou a dětmi a jejich případná nákaza nebo přímo jeho nákaza vyléčená na poslední sekundu před proměněním apod...) to tam opravdu nebylo a krásně to celé zapadalo do sebe... Takže zařazuji tenhle snímek do složky BEST OF a když si budu chtít pustit film o zombíkoch, který není nudný a špatný, tak šáhnu po tomhle! za mě 90% ()

Vomaczka 

všechny recenze uživatele

Filosofické heslo, podle kterého se řídí každý správný nemrtvý? Zombie do každé rodiny! Jako Horst Fuchs bych si vám dovolil nabídnout expresního kurýra ve formě nemrtvého zmrda, který by Usainovi pěkně prohnal brka a v cíli mu prokousl jeho černý nohy. A pokud si to nemužete z finančních duvodu dovolit, nebojte se, stačí vyjít z baráku a stáváte se sami kurýrem, pokud tedy ovšem nevlastníte třeba HIV nebo nevolíte levici. Obojí je nevyléčitelné a vo tom to je. Chceš přežít? Tak se zkus zabít! Brad je zase jednou master brainer, chytřejší než vědci co maj vystudovanej obor "Prevence proti zombie" a zachrání svět ve jménu rodiny a principů vyššího dobra. Třikrát hurá dyk more! Aspoň, že Izrael dostal solidně do ksichtu! To máte za to, že nesympatizujete s Aladeenem a chcete demokracii ve Wadiye! ()

martin5504 

všechny recenze uživatele

World War Z nie je len tak obyčajný film o zombíkoch, viac menej sa ani nejedná o zombie film. Film je veľmi dobre spracovaný od scenára až po efekty. Brad Pitt zahral svoju hereckú úlohu na jednotku. Nečakane svižná a zábavná jazda, dokonca aj to zvoľnenie tempa a zmena atmosféry vo finálnej tretine mi sadli. Svetovej vojne Z dávam plný počet hviezdičiek. ()

blade23mc 

všechny recenze uživatele

Po delší době zombie film se zajímavou myšlenkou ohledně funkce viru způsobující zmrtvýchvstání a jeho způsob jak porazit tento virus. Jde vidět, že Brad dostál přání svých dětí ohledně vyhýbání se milostných scén ve filmu a pokud mě paměť neklame, tak svou hereckou "ženu" dokonce ani jednou nepolíbil. 80% ()

JacobF 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle absolutně geniální film hned po seriálu "The Walking Dead". Ztvárnění přesvědčivého B. Pitta nemá chybu. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama