Reklama

Reklama

Spolek nemilosrdných

  • Česko Sesterstvo nemilosrdných (více)
Trailer

VOD (1)

Pětice vysokoškolaček tvoří tajné sesterstvo, které musí držet pohromadě navzdory všem překážkám. Toto pouto je podrobeno těžkému testu, když po divoké párty zemře jedna z nich. Raději, než přiznat se policii a pohřbít si vlastní budoucnost, rozhodnou se dívky zahladit zločin a ukrýt zkrvavené tělo. Léta poklidně plynou a kamarádky pomalu končí studium na univerzitě. Na rozlučkové oslavě se však ukáže, že někdo ví o jejich strašlivém tajemství a hodlá se mstít. Je snad mrtvá dívka pořád naživu?

Napínavá teenagerovská vyvražďovačka Sesterstvo nemilosrdných je remakem klasického hororu Dům milosrdných sester z roku 1983. Jeho důležitost v rámci žánru dokazuje i fakt, že byl vybrán na První filmovou přehlídku Quentina Tarantina v Austinu v roce 1996. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (188)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Ty holky sou fakt třída jak natáhaly ty bečky s pivem v podpatcích, ale to jen na okraj, tak mě to zaujalo, když bečka má přes 50kg asi tolik co ony. Slabší horor místy nezáživný, když se konečně objevilo nějaké vzrušení a napětí, tak se situace zase uklidnila na delší dobu. Od hororu bych čekal, že se budu aspoň trochu bát, tady vůbec. Normální vraždící kolotoč, snad by to i místy dávalo smysl, kdyby zemřeli jen ti, co to zavinili. Až mi to připomělo telenovelu, když sem na konci vůbec nevěděl čí kluk je které, ským ji podvedl, jestli je ještě živej a pod. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další teenagerovská vybíjená ve stylu Tajemství loňského léta nebo Černých Vánoc, jen zase o třídu horší. Opět jsou tu všechny herečky krásné, nadržené (jak to ty západní země dělají?) a do jedné chtějí pochcípat, protože jejich chování a myšlení o to vyloženě škemrají. Zaměření na mladší publikum je očividné, vraždy jsou víceméně jednotvárné, a postavy nahazují hlášky i v té nejnevhodnější situaci, třeba při nálezu shnilé mrtvoly. Abych furt jen nekritizoval: úvodní seznamovací sekvence, kdy se kamera dostane do všech koutů domu bez jediného střihu, byla fajn, a ta vražda s flaškou v hubě taky. Pokud vám ale není 15 let, doporučuju vám originál z roku 1983, protože tenhle naprosto zbytečný remake (společného mají pouze jedno tajemství a dívčí kolej) mu nesahá ani po krvavý loket. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Mohl bych říct, že jde o další vyvražďovačku, která se veze na osvědčených konceptech, trpí nelogičností a svůj potenciál mrhá ve službách rutiny. Svým způsobem to pravda je, naštěstí se ztráta schopné zápletky kompenzuje vraždami a krásnými dívkami. Zápletka se smrskla na nepovedený žert dívčího spolku, který nepřinese zábavu, ale oběť jedné z nich. Nicméně následná kill série je slušně natočená, zabijákova zbraň skýtá dobrý potenciál a vynásobím-li to polonahými dívkami, které bojují o svůj život, vyjde nadprůměrná zábava. Za mě podařený remake. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V teenagerských hororech jsem viděl i idiotštější spouštěče vražedné vybíjené, než zatajení nešťastného zabití kamarádky při vtipu, který se zvrtnul, a odhození jejího těla do studny v opuštěném lomu. "Nečekaně" se tento čin po osmi měsících pětici maturantek (správňačka, mrcha, coura, nerdka, Číňanka) ze sesterstva Théta - Pí vrátí, když začnou (nejenom ony) umírat ošklivými smrtmi. Jejich timing, provedení a napětí kolem nich byly však nudné a vyumělkované, závěrečné odhalení pak vyloženě zklamávající. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Obyčajná, bezduchá, americká zlátanina a klišé, ktoré je opozerané a nemá čo ponúknuť. Úvod máličko navnadil a naznačil, že film nebude úplne k ničomu, divák tak čaká a čaká a zrazu nič. Nudný stred filmu, dianie ide mimo a záver taktiež. Vrah, vraždy, krv a to je tak všetko. Technické prevedenie je ledva priemerné a obsahom hlboko pod priemer. Nuda s nudnými postavami a hercami respektíve herečkami, ktoré za veľa nestoja. 40% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (8)

  • Film byl poslán do kin pod jménem "Solidarity". (Pumiiix)
  • Při scéně, kdy Cassidy (Briana Evigan) spadne do šachty, je na zdi vytesáno: "Théta Pí musí zemřít"; ale v traileru je napsáno: "Jste na řadě." (Honza95)

Reklama

Reklama