Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 383)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„I played on husband...” Naprosto slizký, odporný, bezcitný, mrazivý a charismatický Kevin Spacey nasadil tomuto kulťáku korunu. Ponuré s šedé scenérie v celém filmu se mísí s údernými dialogy, takže ani na okamžik nepřevládne trošička optimismu. Brad Pitt, jako zelenáč, jehož osobnost se v průběhu případu drasticky změní. Morgan Freeman, moudrý mentor na konci svých sil. A k tomu dokonalá pointa "dvou těl". Co víc si může člověk přát? ()

choze 

všechny recenze uživatele

Devadesátky přinesly dva nejlepší filmy o pátrání po sériových vrazích - Mlčení jehňátek a Sedm. Kde ten první sází na strohou formu a vrahy nám průběžně ukazuje, druhý tlačí na styl a atmosféru a vrah je v něm většinu času přítomný jen svým dílem. Základem je samozřejmě Walkerův kvalitní scénář s dobře napsanými postavami a pamětihodnými vraždami, Fincherova efektní, atmosférická režie a spolehliví Pitt a Freeman před kamerou. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Málokdy se poštěstí napsat komentář k takovému filmu v takový den (7.7.2007). SE7EN určitě patří mezi deset nejlepších filmů, které jsem viděl. Dokonalá, pohlcující atmosféra ponurého města, kde se neděje nic dobrého, doplněná o jednoho vyšinutého psychopata s podivným plánem. Naprosto brilantní scénář. Skvělé herecké výkony (hlavně nezapomenutelný Kevin Spacey). Fincherovo mistrovské dílo. Nechci se tady utápět v superlativech a proto přestanu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je hříchem závidět těm, jež dnes, v době filmového obžerství, teprve čeká zjištění příčiny hněvu jistého detektiva, jenže svému chtíči po zopakování prvotního šoku z tohoto pod kůži pozvolna pronikajícího (nikoliv líného) thrilleru neporučím - pýchu, předsudky a lakotu stranou: geniální! 95% Zajímavé komentáře: zputnik, kiddo, pshimi, Kass, Radko, jahol, plagjoklas ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k superlativům, které jsem na tento film slýchal, a zejména Davidu Fincherovi na režisérské stoličce jsem čekal opravdový zázrak, film který jen tak nerozdýchám, avšak nic takového jsem nedostal. Vlastně pominu-li ten konec jedná se o docela obyčejnou kriminálku se solidní zápletkou, která má sice originalitu, ale na druhou stranu si s ní tvůrci nepohráli tak jak mohli. Obyčejnost čpí snad z každého detailu a snímek se nijak neprosazuje a nesnaží se o šílené zvraty, místo toho Fincher pečlivě buduje atmosféru a hlavně si vychutnává nejistotu, ve které se čím dál více topí hlavní hrdinové. Vrah, ačkoli se nejspíše jedná o šílence, jedná geniálně a přestože nechává stopy, a vlastně si tak z detektivy pohrává, nemohou policisté chytit ten správný směr. Stejně tak působí i na diváka, který je zvědav, jakou ohavnost si na ně režisér přichystal a s nervozitou očekává postup vyšetřování, i když může tušit jak bude příběh pokračovat. Co se týče hereckých výkonů, tak nejsou nijak zvláště jiné než jak jsem očekával. Herci nepřekonávají svůj standard, nesnaží se dosáhnout skvělých výsledků, ale zároveň se drží dostatečně vysoko nad vodou neherectví, což je samozřejmě dobře. Celkově se jedná o vcelku povedený thriller, který začíná docela obyčejně, ale gradace napětí nás dovede až do vrcholného šokujícího závěru, ve kterém se zcela nečekaně staneme svědkem události, která se má zapsat do dějin, což zabiják vystihl naprosto skvěle. Právě konec je tou nejpovedenější častí, v nehostinné poušti se totiž dozvíme jména posledních dvou obětí a musím se přiznat, že mě obě dostatečně šokovaly. Vrah svůj boj vymyslel do posledního detailu. 65% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Odkaz na film se objevil ve videoklipu ke skladbě „Haifisch“ od kapely Rammstein. (Panfilmex)
  • Leland Orser se na svou traumatickou scénu ve vyšetřovací místnosti připravoval tak, že nadechoval a vydechoval rychle, aby jeho tělo bylo přeplněno kyslíkem, což mu umožnilo hyperventilovat (druh dýchání, který je výrazně hlubší nebo rychlejší oproti normálnímu dýchání) po dobu natáčení. Také nespal několik dní, aby dodal své postavě dezorientovaný pohled. (Sancoo)
  • Balík Johna Doea (Kevin Spacey) bol doručený spoločnosťou „Crosstown Express“, ale kuriérske papiere priložené k balíku sú od UPS International. (Arsenal83)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Reklama

Reklama