Reklama

Reklama

83. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 83rd Annual Academy Awards
všechny plakáty
Rozhovor 6
Publicistický
USA, 2011, 180 min

Účinkují:

James Franco, Anne Hathaway, Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Sandra Bullock, Marisa Tomei, Halle Berry, Alan Menken, Randy Newman, Robert Downey Jr. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

83. ročník udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2010 proběhne v Hollywoodu 27. února 2011. Diváci HBO mohou sledovat přímý přenos v pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 21 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po třiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2010. Tím okamžikem bude pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Rozhovor 6

Recenze (139)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Přístup balvana Franca k Oscarům by se dal charakterizovat takto: Frankly, my dear, I don´t give a damn. Ve 127 hodinách mu odpadla ruka, tady evidentně ústa a mozek. Anne Hathaway zas působila jako postava Rachel Berry z Glee, klubko nervózní energie, které se (bohužel) nedá vypnout. Jako kdyby si každý z nich vzal jinou drogu. V kombinaci s několika podivnými kolážemi to byl největší moderátorský výbuch poslední dekády. Mládí vzad, geronti /nebo Gervais nebo klokan Jackman/ na pódium. /originální verze/ ()

Compote 

všechny recenze uživatele

Vlastně to na mě ani nepůsobilo, že by tenhle ročník moderovala Hathaway a Franco. Byli tak na stejném levelu jako každý, kdo přišel a něco pronesl (až na výjimky, kteří je několikanásobně předčili- K.Douglas), ale nevadilo mi to. Tohle předávání bylo v takovém poklidnějším a milém duchu a to mi vůbec nevadí. Mrzí mě jen, že True Grit (obzvláště Hailee Steinfeld! ) více nazabodovalo, ale jinak svého času stráveném ve Světozoru rozhodně nelituju. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Začátek mi připomněl nadmíru povedenou scénu ze Social Network, ale zbytek večera tak dobrý nebyl. Anne Hathaway by klidně moderování zvládla sama, James Franco totiž nejspíše vykročil z postele levou nohou. Tvářil se, jakoby moderování dělal na protest a jen prostě odříkal, co musel. O výběru nominovaných a výhercích je zbytečné se hádat, je rozhodnuto. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Tak mám z tohohle ročníku velmi smíšené pocity. Ceny dopadly tak jak dopadly (podle očekávání, můj favorit, snímek Králova řeč, odešel jako víěz, v hereckých kategoriích bylo též předem jisto), jenom na Děcka jsou v pohodě se cestou tak nějak zapomnělo, což mě trochu zamrzelo. Co se ale celého ceremoniálu týče, bylo to neslané, nemastné. Scéna byla dechberoucí, sestřihy filmů vtipné a vpomínky na Boba Hopea a minulé vítěze, legendární snímky i herce, byly pěkné. Ale Anne s Jamesem to neladilo ani trochu. Zatímco Anne zářila, zpívala, smála se a pomrkávala na diváka co to šlo, Franco nasadil na začátku večera laid-back úsměv a do konce noci ho z tváře nedokázal sundat. Chvílemi vypadal až trochu zhuleně, jako by ho celý večer dění v sále zcela míjelo. Byl-li to záměr, vystavět večer na kontrastu praštěná holka vs. inteligent nad věcí (jak už naznačovala proma na celou show), pak bych autory tohoto nápadu vzala ovladačem přes hlavu a Anne s Francem se omlouvám. Jestli jde ovšem o Francův přirozený naturel, tak se ptám, koho proboha napadlo mu tuhle roli svěřit? Je to škoda, nechat to na Anne samotné nebo jí na pódium aspoň přihrát Wolverinea, mohlo být všechno úplně jinak. (Viděla jsem originální verzi, naštěstí...) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neumím Oscary prožívat a od toho se odvíjí moje hodnocení. Tím chci říct, že je mně úplně jedno kdo vyhraje nebo nevyhraje. Oskarové filmy jsou stejně většinou nuda a z letošní nabídky mně zatím žádný film nezaujal. Moderátorská dvojice Franco/Hathaway byla v pohodě stejně jako celý slavnostní ceremoniál nabitý celebritami. Scarlett Johansson a Gwyneth Paltrow oslnily nejvíce. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Anne Hathaway sa v priebehu noci osemkrát prezliekla, z toho počas živého vstupu 6x. (Hystory)
  • Anne Hathaway a James Franco boli najmladšou hostiteľskou dvojicou v histórii Oscarov. (Hystory)
  • Šou si v Amerike pozrelo len 37, 6 milióna divákov, čo je o 3,7 milióna menej ako rok predtým. (Hystory)

Reklama

Reklama