Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Salazar se nemstí ani tak Jackovi, jako spíš mně za nápad jít na Piráty do kina. Takovou vyšuměnou limonádu jsem dlouho neviděl. Johny Depp na mě působil jako svoje vlastní karikatura, podle mě ta jeho nástupní scéna vůbec nebyla hraná; prostě ho tam tak ráno našli, tak to šoupli do scénáře. Zápletku to má leda v tom, jestli Kaya ukáže kotníky nebo lýtka, humor jsem zkoušel hledat i pod sedačkou a napětí bylo cítit jen na mojí krční páteři, kterou jsem si v noci přeležel. Letos kino průmysl očividně chce, abychom léto strávili venku. S radostí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

U sta chcíplejch žraloků a prohnilejch ráhen. Ať se do hlubiny propadnu, pokud tihle piráti nebyli nejslabší z celé už notně nastavované omáčky. Scénář jako by psal někdo, kdo dostal zadání něco napsat, ale už něvěděl o čem psát. Podobně jako si já večer vymýšlím občas usínajícímu potomstvu pohádky a sem tam musím uznat, že prostě některé vymyšlené příběhy nestály za moc oproti jiným povedenějším. Posluchači to také umí pěkně okomentovat... Vizuálně jsou piráti zase o level dál. Španělský křižník s posádkou mrtvol v čele s charismatickým Bardenem - pardon El Matadorem byl sice super a Barden byl zase skvělý i jako kapitánská zombie, tím to ale končí. Když vizuál převládá nad příběhem je něco špatně. Během filmu jsem si říkal co by asi filmaři dělali bez těch nadupaných pécéček a vyrendrované půlce filmu... Zkrátka tohle nebylo nic moc a moc bych se divil kdyby obchody vrhly na své pulty hrnečky, přívesky, trička a všechny ty další serepetičky k Salazarově pomstě... Tři vilejše. Víc nedám! * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Deppovi asi došly peníze, že musel natočit další díl. Místy jsem se hodně nudil, zbytečně natahované, trikově bravurně zvládnuté. Ani IMAX 3D, který byl supr to nezachránil. [IMAX 3D] ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

85% - Spousta zábavy, dobrodružství, trocha amerického patosu, sympatické postavy a je z toho pokračování, které pirátská série potřebovala po slabších 3. a 4. díle jako sůl... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Probuzení Pirátů a právě včas. Byl jsem přesvědčený, že jdu jen další průměrný díl této série, ale silně jsem se spletl. Od prvních minut je úroveň znatelně jinde, než právě v předchozích dvou dílech. Děj chytí a nepustí až do samého závěru, což je výborné. Probuzení mrtvých postav nebylo tedy na škoda a i když se objevily jen na moment, tak si divák vzpomněl na první dva díly. Nové postavy jsou dobré a i když nedominují, tak se na ně dobře dívá. Hlavně tedy na mladou Kayu Scodelario, kterou jsem viděl v sérii Labyrintu. Ty její dvě .... se jednoduše nedaly přehlédnout a mužský divák i díky tomu udrží pozornost po celé dvě hodiny. Depp je v tomto dílu trošku vedlejší, ale bez něj by Piráti neměly šťávu. V tomto dílu je to zkrachovalý pirát, který se topí ve vzpomínkách a bez promile není téměř vidět. Na druhé straně Salazar, který byl také dobrý, ač jsem čekal závěr trošku epičtější. Celý díl je zvládnutý dobře, od atmosféry až po efekty a není mu moc co vytýkat. Přesto když zavzpomínám na druhý díl, tak trošku ztrácí, ale řadím ho na druhý nejlepší díl celé série. Jsem vděčný tvůrcům, že jsem se po dlouhých letech u Pirátů zase bavil .. 8/10 = 87% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne svým přičiněním jsem bohužel (!) viděl další díl Pitomců z Karibiku. A aniž bych tomu kdy věřil, musím říct, že dalece nejlepším prvkem filmu byly jinak dříve nejslabší postavy - tedy Orlando Bloom. Ani tu moc nechci rozebírat, že Depp mě nikdy nebavil a že tady mě vyloženě sere, spokojím se s konstatováním, že novodobé tak zvaně odpočinkové filmy jsou rok od roku blbější, čímž se stávají náročnějšími na udržení nervových buněk v optimální míře pokoje. Jeden odřenej špuťas je za Bardema a jeho flashback. Co tu dělal poslední žijící The Beatle, to opravdu udivuje. Že by nechtěl zůstat za Rolling Stounem? Ani nezahrál A Hard Day's Night. No Barbossa vypadal mrtvěji, než když byl mrtvý. A Britové by měli Amíky konečně zažalovat, že z nich ve filmu dělají furt dokola pitomce. Nebo to říct tatínkovi, aby jim vyhlásil válku. Faramire, proč? A tak zakončím tento neobjektivní komentář přáním, aby mě už nikdy vlny nezanesly vstříc Páprdům z Karibiku v čele s jednou z nejtrapnějších postav filmových moří, Honzíkem Depkou. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Piráti jsou zpět! Po tolika letech. Vždycky byli a stále jsou jednou z mých oblíbených filmových sérií, na kterou se můžu dívat pořád dokolečka a nikdy mě neomrzí - to ovšem platí pouze pro první trilogii, protože čtyřka byla trochu zklamání. I tak jsem se ale na pětku vážně těšil a dostal jsem přesně to, co jsem potřeboval: vtipné, akční a prostě staré dobré Piráty z Karibiku se vším všudy. No a i trochu té nostalgie k tomu - už je to přeci jen neuvěřitelných 14 let, co šla do kin jednička. Ačkoli ta zůstává nepřekonána, Jack Sparrow je prostě legenda a jeho postava se nikdy neomrzí. Potěšily staré postavy, které doplnilo pár nových, a jako klasicky úžasná hudba. A konec byl doják. Skvělá jízda! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že po takové době (a po tak špatné čtyřce) mohou být noví "Piráti" něčím jiným než finální dírou do už tak potápějící se lodi. No, spletla jsem se. "Salazarova pomsta" je svižná, nápaditá, ale přesto nostalgická, vizuálně výborná a Jack je zase Jack. Takhle jsem poprvé a naposledy brečela u trojky. P.S.: Jednu věc zvládají "Piráti" naprosto bezkonkurenčně, a to epické odchody postav. Guvernér Swann, Lord Beckett, Will Turner, osoba zde... Geniální. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pirátov z Karibiku od Verbinského som si síce užil viac, ale ani táto dvojica režisérov nesklamala. Dejová linka nenudí, pretože je plná akcie a romantických predstáv o hľadaní pokladu (v tomto prípade je to Poseidónov trojzubec). Navyše ju výborne dopĺňa charizmatický hlavný záporák (J. Bardem), ktorý sa tak jednoznačne zo všetkých tých negatívnych postáv z predchádzajúcich dielov zaslúžene zaradil na prvé miesto. A čo je tiež dôležité, celý príbeh je zahalený do príjemnej dobrodružnej atmosféry. Suma sumárum, lahodný a oddychový pukanec. Nadpriemer. 75/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Návrat k nejlepším tradicím série - velkolepá zábava se sympatickými postavami a velmi svižně ubíhajícím dějem. Druhý nejlepší díl, hned po jedničce. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Dvojice Skandinávců pochopilo esenci Pirátů a nabídlo svěží vítr do plachet. Fajn je záporák v podání Bardema, množství akčních sekvencí, netradiční nápady, nové podzápletky i uzavření osudů starších postav. To vše za necelé dvě hodinky stopáže. Po zpackané čtyřce důstojné zakončení a na pátý díl velice solidní práce. Pevně věřím, že Disney má teď jiné starosti a Depp vlastně taky takže se značka nechá pár let ležet a pak se bude oživovat s jiným týmem a přístupem pro novou mladou generaci diváků. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa tak fantasticky, až tomu nemôžem uveriť. Kopa ďalších kolegov evidentne nie, zrejme má fixnú ideu, že so stúpajúcim počtom sequelov zákonite klesá kvalita. Zákonite nie. Neviem, čo by som k celému tomu majestátnemu panoptiku dodal, napadajú ma len hviezdičky. Nie je to Michelangelo Antonioni, ale také čosi sa každý deň nevidí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Amber Heard dostala tvář zloducha Salazara, vyplula na digitální moře, blažíc po Poseidonově Trojzubci, který by chtěla vrazit do Deppových varlat. Piráti z Karibiku se po filmových vlnách plaví od roku 2003, jednalo se relativně o vyrovnanou dobrodružnou sérii, kam se ale tentokrát v pátém pokračování podělo ono dobrodružství, cit pro gradaci scén a (nápaditou) akčnost, ví jen Pizdney. Zůstala jen snůška scén, které se předhánějí ve své absurdnosti a nezáživnosti. Opravdu jsem v celém dvouhodinovém filmu nenašel jedinou scénu, která by mě patřičně strhla a zanechala nějaký, byť jen nepatrně rezonující pocit. Většina filmu je vrcholně trapná. A přitom první půlhodina nevypadá nejhůř. Jack se v podroušeném stavu (a s lahví rumu) probouzí v obřím trezoru, následně se potýká s různými lapáliemi, až ho to přivede na popraviště. Scéna s gilotinou je poslední moment filmu, který mě zabavil. A to bylo přede mnou ještě zhruba 90 minut filmu, které kdybych prospal, vůbec o nic bych nepřišel. Moře ovládají nemrtví. Jack Sparrow se musí spojit s omladinou, sličná astronomka Carina (Kaya Scodelario), obviněná z čarodějnictví, ještě vyvolá jazykolíz Lassie, hošík Henry Turner (Brenton Thwaites), potomek Willa Turnera a Elizabeth Swann, obvinění z velezrady, u dívčího publika vyvolá dychtivé reakce po společném selfpíčku, jinak je to hošan k hovnu. A hlavní záporák Salazar, až na teploušsky vlající kštici, nenabídl vůbec nic. Ke všemu Javiera Bardema nemusím. Pak je zde ještě nadpočetně účinkující kapitán Barbossa (Geoffrey Rush), kterého nakonec překvapivě bude pojit otcovský cit k jedné z nových postav. Po půlhodině ovšem skončila veškerá zábavnost i dobrodružnost filmu, vlastně na tu dobrodružnost už ani v podstatě nedošlo. A celé tohle dlouho očekávané pokračování šlo prudce ke dnu. Plky, akční scéna, záchrana (nějaké) postavy na poslední chvíli, plky, akční scéna...spánek diváka. To je celý sled. Když se v jedné scéně Sparrowova loď Perla zvětšila z láhve ( přibližně od mléka) na koráb schopný plavby, samou trapností jsem jen z posledních sil vyloudil cosi jako pobavený škleb. A finále bylo tak odfláknuté, že jsem odmítal uvěřit, že už naskočily závěrečné titulky. Jednalo se absolutně o nejhorší finále v popcornových dějinách za poslední pětiletku. Ne, fakt, tenhle díl je nejhorší, zlatý Verbinski a spol. Akční scény sice jsou nejvýraznějším pozitivem filmu, ale že by se s nimi roztrhl akční pytel, to až tak ne. Hodně zamrzí nevyužitý potenciál, třeba scéna s nemrtvými žraloky mohla mít rozhodně větší náboj. Prostě režijní duo z Norska si má režírovat ve své domovině ty svoje malé projekty a velkofilmy přenechat někomu zdatnějšímu. A co samotný Jack Sparrow? Už se sice hodně ve své kreaci opakuje, ovšem vtipy i ksichty pořád předvádí kvalitní. Kdo má sérii rád, nyní už je to pentalogie, tak jí zřejmě leccos odpustí, já už v ní ale vidím značnou únavu materiálu podpořenou chřadnoucí režií. Za mě naprosto strašné. 4/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Alebo aj tri. Takí klasickí Piráti, a keďže si (mimo mojej obľúbenej) ostatné časti moc nepamätám, nechcem tomu krivdiť. Záver mi niečim pripomínal Bioshock. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší než Na vlnách podivna. Ale v podstatě jen proto, že pětka má velmi solidního záporáka (předchůdce toho svého nedokázal vůbec vytěžit), povedlo se jí hezky uzavřít dějové linie většiny původních postav a hlavně vypadá jako zatraceně nákladný velkofilm (protože to opravdu je zatraceně nákladný velkofilm), a ne jen jako hodně drahý televizní film. Samotné vyprávění ovšem výrazně kvalitnější určitě není... 60 % ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ty časy, kdy nás okouzlovala neokoukanost pirátského světa včele s Johnny Deppem, jsou dávno pryč. První Piráti byly zábavní, měli charismatické postavy a velký potenciál. Od druhého dílu pak série čím dál tím víc spoléhala na rozpočet a Deppovy opičárny. Salazarova pomsta není výjimkou. Koukatelné, žádná katastrofa, ale celý příběh je hrozně průměrný a zapomenutelný. Stejně jako čtvrtý díl série spíš vypadá jako fanfikce. Piráti ztratili kurz a i když se na konci tváří, že série by mohla získat druhý dech, já osobně tomu nevěřím. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo ťažké vybrať počet hviezdičiek pre tento film. Ak nerátam prvý diel, tak z tých ostatných sa mi tento páčil zrejme najviac. Keďže 2 až 4 som hodnotila 3 a menej, vychádza mi to, že tomuto by som mala dať slabé 4. No film samotný žiadna sláva. Napriek tomu som sa po kine cítila spokojná. Nie nadšená a unesená ako to u mňa býva zvykom pri dobrom filme ale jednoducho spokojná Monika = nenasratá Monika. Jack sa už nikdy nezmení. Čo je možno nevýhoda ale aj výhoda. Jack nám neponúkne nič nové. Je to kurevník, ožran a špindíra, no a ženské publikum aj tak po návšteve kina necháva za sebou mokrý pás ako slimák. Čo ma však prekvapilo a veľmi milo bol Salazar. Pre mňa najlepší záporák z tejto série. I keď.... neviem či záporák je to najsprávnejšie slovo, keď piráti tiež nikdy neboli zrovna kladnými postavami. No ale veď máme tu Carinu a Henryho, ktorý to tak trochu dorovnávajú. Každý vedel, ako to skončí, Henry je tak trošku asi gay..... ale ešte o tom nevie. Napriek tomu ma nasral, že si nevybral mňa za svoju lásku. Naozaj neviem, čo nového by mohla priniesť 6. časť. Ale vizuálne bol tento film naozaj skvelý. Ono viete, načo príbeh čo má hlavu a pätu, keď je v ňom proste Jack Sparrow. Sú to proste Piráti Karibiku, ktorých príbeh už väčšinou nestojí za nič ale napriek tomu máme (väčšina) tie filmy radi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal vybrať najlepší diel tetralógie, vybral by som asi Salazarovu pomstu. Všetko šlape naplno, má to rytmus, tempo, šmrnc, príbeh je v podstate len jeden a neriešia sa zbytočne vedľajšie dejové línie a je tu iba zopár postáv a bohate to stačí. Lenže...ak už po piaty krát pozerám stále ten istý film, už to skrátka nemôže byť ono. Postavy majú vlastné motivácie a my chápeme, prečo im ide o to, o čo im ide, takže aspoň som mal prehľad v tom, čo sa deje. Najviac som mal radosť z toho, že mi Sparrow neliezol na nervy a mal svoje momenty. Možno časom zvýšim hodnotenie. 70% ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama