Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Recenze (934)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak ještě že to nemělo zase tři hodiny. Trochu si to hraje na Indiana Jonese, což se mi líbilo. Pár vtípků (třeba krádež banky) docela pobaví. Ta mladá vědkyně byla o přes držku a vůbec mi nepřišla sympatická s tím, jak se neuměla ani omluvit, ani přiznat vlastní chybu. To si mladý Turner chudák ještě užije, jestli si tohoto sobečka vezme. Pirát Jack Sparrow je tady skutečně spíše ožralý opilec než výstřední egoistický génius jako v prvních dílech, a o to je to blbější. Plus nelogičnosti a divné náhody: ta plešatá byla kdo, jak se přemisťovala mezi ostrovem a lodí a jak se kýho ďasa dostala k tomu kompasu?, když se oživí Černá perla, protože ji nikdo nepředhoní, jak ji dohnali ti Britové a nakonec i loď mrtvých?, jak se některé postavy mohly objevovat na dvou lokacích skoro současně?, proč mrtví nechodili po vodě častěji, když to mohli využít a bylo by to rychlejší? jak to, že zrovna ve vězení na lodi na začátku je nějaký starý prďola, který náhodou uvidí obrázek a náhodou ví, kde Jack Sparrow zrovna je?, odkdy mají řečtí bohové hroby? atd. Koukat se na to dalo, i když se moc překvapení nekoná, linka je od začátku jasná, ale podruhé bych to vidět nechtěl. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nic neříkající pokračování nuceně nalepené na předchozí díly. A to jsem si říkal, jaký propad už byl díl s Penelopé Cruz, jenže to dost zachraňoval chemie mezi ní a Johnnym. Tady? Nudná zápletka a nové postavy, které mě nijak nezaujaly. Kaya Scodelario je zlatá, ale Carina prostě v sobě nemá to, co měla Elizabeth, o jejím mužském protějšku už vůbec nemluvím. Bardem je jako záporák spíše úsměvný, Jack přestal být vtipný a už ani ty efekty nejsou co bývaly. Fakt si mi líbila loď mrtvých, ale ta závěrečná scéna pod mořem? Tam to zelené plátno do očí opravdu bolestivě bylo. Jediné, co mě jako fanouška uchlácholilo byl návrat Elizabeth a Willa. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak a je konec a doufám že jo že žádný nesmyslný díl už nebude taky o čem vše dobře dopadlo prokletí skončilo, všichni zase spolu spokojení, dlouho jsem přemýšlel u filmu nad hodnocením, bylo tam dost věci co mi vadilo, třeba mladý Sparow to bylo hrozný a dají mu stejný hlas jako v dospělosti bože za co, par maličkosti co se týče triku a podobně ale budiž příběh super mladý Tarner sympatický a je nova dívka dobrý ale tam ta cesta trvala déle ale budiž, na mě málo akce a soubojů určitě Salazarova banda super bez pochyby ale konec ve vodě slabší co mě potěšilo a překvapilo byla ona uchvatná hudba a konečná scéna kdy se objevila Keira tak moc by sem chtěl aby tam byla déle tak jako Orlando ale škoda, a velká a jack se moc nepředvedl taky škoda, rozhodně ukončeno uzavřeno ne že vás napadne natáčet 6 díl :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tvůrci mě hned od začátku zaplavili množstvím "vtipných" scén, které by mě zřejmě jako dítě školou povinné bavily, ale dnes už mi ten prvoplánový humor přijde spíše trapný. Jako obvykle i tentokrát byla do děje zapracována nová postava pro další velké jméno, ale Javiera Bardema už jsem viděl v mnohem lepších rolích, tentokrát mě spíše nudil. Problém bude asi v tom, že jsem už popáté viděl variaci na totéž včetně nové vtipně- romanticko- emocionální dvojice, která je velmi podobná dvojici původní, jež mě stihla otrávit v závěru filmu. Navíc se ukázalo, že je Mojžíš jen nechutně přeceňovaná hvězda starověké iluzionistické scény a příbuzenské vztahy mezi postavami by mohl vyřešit jen vítr z hor. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Tahle serie filmů se stala parodií sama sebe už v třetím filmu, zdá se stejně jako sám Johnny Depp. Od té doby je to už jen horší a horší. Zfilmovaná jízda na atrakci v lunaparku... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales má citelný kvalitativní postup vpřed, na čemž má lví podíl zejména hutnější děj, méně praštěného Johnyho Deppa a pořádná záporná postava s mimikrami Javiera Bardema, jemuž jsem věřil každé slovo. Bohužel dále už je to jen ohraná pirátská píseň, která obsahuje všechny dobře známé neduhy minulých dílů, jako například nedotažený scénář, "rozpadající" se režie a v neposlední řadě také enormní množství digitálních triků, pod nimiž se i ty malé originální části ztrácí a břednou. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve je nestoudně zrecyklovaný Zimmerův známý hudební podtext, který zde zanechává jen hořkou pachuť holywoodských účetních za honbou za co nejvyššími zisky. Alespoň že dějové linie, které načrtal třetí díl z roku 2007 jsou dovedeny k finální pointě. Kromě tohoto pro mne stěžejního atributu a pár dalších příjemných drobností (scéna s kotvou), mi snímek Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales nenabídl zhola nic. Transformace z kocábky, která zažene nudu sobotního odpoledne v neúprosnou "mašinu" na peníze jde zde zcela dokonána. PS: Úvodní scéna s bankou, která naprosto dokonale paroduje finále snímku "Fast Five" patří k tomu nejlepšímu z celého filmu! (Viděno v kině CineStar Jihlava) „Find Jack Sparrow for me and relay a message, from Captain Salazar. Tell him: death will come straight for him. Will you say that to him, please?“ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Poněkud zbytečné pokračování poněkud vyšeptalé pirátské ságy, určené podle všeho dětem do 12 let. S lítostí musím konstatovat, že největší slabinou filmu je podle mě postava, na které jsou Piráti od začátku postaveni. Deppova infantilní karikatura piráta, která se mi v prvních dílech zdála ještě jakž takž úsměvná, mě už definitivně přestala bavit - jeho způsob mluvení, jeho způsob běhání, jeho pohyby, jeho mimika, jeho nevýrazný hlas, jeho všechno. K tomu jedna oplizlá a otravná feministka, slaboučký scénář s hloupou zápletkou a tramtadadá - na světě je nejslabší díl celé série, protože v prozatím nejslabší čtyřce hrála aspoň hezká husička Pénelopé. Ani dobrý Bardem nemůže zachránit tuhle potápějící se loď... spíš kocábku. Doufám, že šestka už nebude. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nejepičtější díl ze série... Ze kterého se ale asi i díky záplavě všech možných i nemožných efektů a přeslazeného závěru stává sračka, kterou ani nepotřebujete vidět... Ale jestli na mě nedáte a stejně dáte pátým pirátům šanci, zajděte na ně do kina, protože tak si aspoň možná užijete ty efekty... Za dva roky v SD rozlišení a s reklamami každých 20 minut na Prima MAX byste totiž spánek poráželi jen těžko... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I once knew a Spaniard named, something in Spanish..." Je neuvěřitelné, že uběhlo už 14 let od filmu, který vznikl z pouťové atrakce. Zatím jsem žádné Piráty v kině nevynechal a musím říct, že Salazarova pomsta je více než skvělým přírůstkem do série. Johnny Depp je v roli kapitána Jacka stále okouzlující a je vidět, že ho to stále baví. Javier Bardem po vzoru Skyfallu (2012) je skvělým záporákem. Stejně dobrý jako Davy Jones. Krutý a charismatický zároveň. To mi v posledním díle chybělo. Taky jsem vytýkal absenci lodních bitev. V pětce jsem si jich užil nadmíru. Film mě pořád bavil, smál jsem se u něj a pořád se na něj dobře kouká. Exotické prostředí se prostě neokouká. Návrat starých známých postav je taky vítaným zpestřením. Nakonec i tleskám příběhu, který v sobě snoubí humor, akci i logiku. A především smysl. Pokud tohle má být finální díl, tak já jsem s tím spokojený. Pokud ne (Ti, co viděli jistě ví co mám na mysli...), taky dobře. Rád se do Karibiku ještě jednou, dvakrát podívám. I když mi ke štěstí stačí málo a při zvuku Zimmerovi hudby mám ještě pořád husí kůži, tak mi stejně nový Piráti dokázali, že stále na to mají. Stále to je skvělý popcornový blockbuster na který se podívám kdykoliv v roce. „Tak do dna Jo-ho!“ (97 %) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na první dva díly pětka nedosahuje, ale třetí a čtvrtý hravě strčí do kapsy. Předně je tu Bardem, který je podle mě nejlepším záporákem, jaký se kdy v Pirátech objevil. To samé platí i pro posádku na čele s jednookým prvním důstojníkem a hodně bavili nemrtví žraloci. Podle očekávání baví i Depp, který se po letech ke své erbovní postavě vrátil v plné parádě a navýsost luxusně přehrává. Akční stránka věci měla solidní úroveň a obvzláště pobavily scénky s bankovní loupeží či gilotinou. Bohužel se nepovedla dvojice, která měla nahradit Blooma a Keiru Knightley. V případě Thwaitese je na pěst jak jeho postava, tak on sám a Kaya Scodelario je sice hezká holka, ale její Carina mi vůbec neseděla. Navíc chemie mezi těmito dvěma je nulová a rádobyvtipné slovní výměny vůbec nefungují. Jinak důrazně nedoporučuji český dabing. Je to hrůza. Až se na to po čase mrknu v původním změní, možná půjdu s procenty výš. 70% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v kině mezi trailery před třetím Terminátorem vypadal první díl svěže a film rozhodně nezklamal ( jinak bych asi nepsal o téměř patnáct let později komentář k pětce, že ). Dvojka s trojkou přišly záhy a svou propojeností, trikovými orgiemi a blockbusterovou letní náladou té doby rozhodně zabodovaly a rád si na ty chvíle v kině občas vzpomenu. Čtyřku jsem bez zájmu vynechal a toto dosud poslední pokračování jsem v kině navštívil hlavně díky dvojici na režisérské židli a hlavnímu záporákovi s tváří Javiera Bardema a už to tam prostě nebylo. Jsou tu staří i noví známí, Bardem je skvělej, triky a nápady do toho šlapou co se dá, ale mě to zoufale nebavilo. Depp už mě vyloženě štval, nepřišlo mi to vtipný a vlastně ani dobrodružný.. nemyslím, že by šlo vyloženě o zlý film, ale to, oč se opíral - tedy Sparrow a ten pirátí svět, už bylo před lety vyždímáno na maximum. Pro mě definitivní tečka za touhle sérií. 5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú trilógiu mám rád - pretože Verbinski vie nasnímať akciu a ide úmyselne do obrovských spektáklov a absurdít, ktoré mu ostatní vyčítajú, ja ho za to mám rád. Na vlnách podivna bolo okrem morských víl slabým odvarom dobrodružstva a rovnako je tomu aj v prípade Salazarovej pomsty. Dejové zvraty, paródia na hlavného záporáka ( Bardem mi fakt liezol na nervy) a absolútne nevyužitý Wenham alebo fantasticky namaskovaná Farahani. Depp je kupodivu znesiteľný, ale je jediný. Aj Rush už melie z posledného. Vtipy síce fungujú takmer všetky, ale akcia a dramatickosť je na bode nula. Plus mám pocit, že väčšinu vecí som už v tejto sérií videl. Aj scéna so žralokmi ,čo mala byť chuťovka, pôsobila ako digitálny maratón. Dosť škoda. Obávam sa že sériu už nič nevzkriesi. A to že sa nedokážeme ani s nikým stotožniť je tiež hanba. Najviac ale zamrzí Zanelli ako skladateľ. Zobral všetko od Zimmera a nechal nám len akúsi zvláštnu pachuť filmovej hudobnej epiky. Priemer ako sviňa. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ze vraj navrat ku korenom a po skvelej jednotke konecne diel, ktory stoji za to. Ja si to nemyslim. Na mna to pôsobi ako sterilny remake jednotky. Bez zaverecnych titulkov ma film presne 2 hodiny, takze sa asi dost strihalo a na filme to vidno. Film ma sice dost svizne tempo, ale pôsobi strasne skratkovito a jednotlive linie nefunguju rovnako ako vôbec nefunguju ziadne postavy. V lepsom pripade su nevyrazne (zaporaci) a v tom horsom neskutocne otravne (Henry Turner a Carina Smyth). Vidno, ze film stal giganticke mnozstvo penazi, takze triky su spickove, ale mimo napaditej epizodky s gilotinou, su rovnako sterilne ako cely film. Dokonca aj hudba je nevyrazna a to napriek tomu, ze neustale omiela ten obohraty hlavny motiv. Vysledok je znova sklamanie a dôkaz, ze z genialnej jednotky sa nikdy nemala stat nekonecna seria, ktora sa dejovo stale toci v zacarovanom kruhu. 4/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mám rád tuto pirátskou ságu, když si odmyslím Na vlnách podivna, ale přece jen se zdálo, že látce pomalu dochází dech. Noví piráti však vyvádějí z omylu a mocně se vrací na výsluní. Opravdu jsem nečekal tak zábavnou, vtipnou a monstrózně našlapanou jízdu. Opět se vydáváme na hledání artefaktu, přičemž první hodinku se seznamujeme s novými hrdiny. Tempo nepolevuje, neboť oba režiséři dokáži okoukané dialogy Deppa, které občas fungují méně, prokládat svižnými akčními scénami. Myslím, si že tentokrát se s postavami pracuje o poznání lépe a Bardem je naprosto boží se svojí posádkou. Poslední hodina rozjede naprosto skvělou trikovou jízdu, jedná master scéna střída druhou a v závěru umí tlačit na emoce vpřed, i s trochou nostalgie na staré známé. Výprava, kulisy a vizuální stránka je úžasná, až se zdá být nepřekonatelná. Takovou zábavu, pirátské dobrodružství jsem vážně nečekal a rozhodně si to střihnu podruhé.......9/10 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A za tuhle radu mi dáš pět stříbrných !!" - "Cože ?? Za tohle vám nebudu platit !!" - "Tak tohle ženský taky nikdy neříkej !!" ;) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Povedený návrat do starých dobrých pirátských vod. Napravená reputace po slabším předchozím díle ("Na vlnách podivna"). Kapitám Sparrow už je trochu ohraný a moc nepřekvapí, jeho sláva je již za zenitem, ale film celkově má dostatek svižné akce i humoru, aby ještě výtečně pobavil. K čemu bylo cameo Orlanda Blooma a Keiry, je mi trochu záhadou... à propos, na totálním konci, za úplně všemi titulky, je ještě jedna krátká scéna. 80% (1x cz dabing) ()

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama