Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je závěrečný večer v posledním drive-in kině v USA a promítač Cecil B. Kaufman (Richard Riehle) plánuje maratón toho nejlepšího pro oddané cinefily. V plánu jsou čtyři filmy, tak vzácné, že nikdy nebyly uveřejněny na americké půdě až do této noci. S názvy jako Wadzilla, I was a Teenage Werebear, The Diary of Anne Frankenstein a Zom-B-Movie oslavuje Chillerama nejen zlatý věk drive-in béčkových hororů, ale také zahrnuje více než čtyřicet let filmového nevkusu. (Goldbeater)

(více)

Recenze (97)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Je to svojím spôsobom V/H/S druhej kategórie. štyria režiséri hororu sa spojili aby spolu natočili jeden film. Každý z nich nakrútil svoju videopoviedku ktoré dávajú celej tejto béčkovej Prehliadky desom finálnu podobu. Extrémne kolísavá kvalita príbehov ma nepríjemne prekvapila. Nachádzajú sa tu zaujímavé, naschvál klišoidné ,šialené ultrabéčkové prvky ktoré však v okamihu striedajú trápne gýčovité vaty, bez mnohých z nich by to bolo lepšie. Prvý príbeh Chillerama , ktorý vlastne spája všetky do jedného celku , rozpráva o poslednom premietaní jedného drive-in kina. Teenage zábava sa zmení na zombie masaker.. zombíci s ktorých tiekla nejaká modrá tekutina mi neprišli nič extra. Fakt že týto nemŕtvy mohli zomrieť iba tak keď prišli o pohlavné orgány mi neprišla nejako smiešna (aj keď to smiešne znie). Problém bol v tom že to chcelo byť až príliš BRAINDEAD iba miesto červenej farby použili modrú. Druhý príbeh Wadzilla bol pre mňa podstatne vtipnejší. Efekty ani spracovanie nič moc avšak obsah víťazí nad formou.Je to celé o okuliarnatom maníkovy ktorý má ohromne pomalé spermie. Lekár mu predpíše experimentálnu netestovanú liečbu na ich urýchlenie. Pokus sa nepodarí a spermia ktorá z neho vyjde postupne naberá na objeme až je z nej monštrum. Proti obrovskej ľudožravej spermii dokonca povolajú armádu pod vlením Erica Robertsa... Lepšieho si nemohli vybrať. Tretí príbeh I was a Teenage Werebear ide úplne mimo mňa! Ide tam o nejakých homosexuálnych medvedolakov v latexoch ktorý sa navzájom vyznávajú svoju akože "lásku" bluééé hrozné. Nasledovné The Diary of Anne Frankenstein je s časti poriadne trápnou záležitosťou ktorá hnusne paraoduje Hitlera a nacistov. Sledovať to bolo utrpenie avšak mnohé zámerne zle a oldschoolovo odfláknuté špeciálne efekty nemali najmenšiu chybu.(miesto ľudí figuríny, lesknúce sa figuríny atď. Záverečná časť patrila Deathication. To bolo niečo tak extrémne "akože" kontroverzné až sa mito na tento film zdalo až príliš. Po celej obrazovke lietali hovná. V každej forme v tekutom aj tuhom stave... Proste úplná nechutnosť. dokopy mi to dávam 3* ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

čo si budeme nahovárať. Chillerama je ultimátny tribute lacným béčkam z éry Drive-In, ktorý tlačí na pilu hlavne z úrovne vkusu. Prvý príbeh opisujúci teror obrovskej spermie sa zapíše do pamäti svojím neopakovateľným humorom a pomerne slušnou formálnou stránkou, ktorá sa približuje ku Grindhouse počinom odo dvojice Q+R. Druhý príbeh o homosexuálnych werebearoch, som skôr pretrpel, lebo ani herecky, ani spevácky (keďže ide o muzikál) a ani humorom, či formalizmom nejde o nič výnimočné a jedná sa o najslabší segment z celého projektu. Nasledujúci príbeh o Hitlerovi, ktorý spraví obrovského židovského Frankesteina je naopak tým najzábavnejším z tohto celého. Hnusný a nekorektný humor s výstrihom Kristiny Klebe je skrátka dokonalý. Posledný príbeh je o extrémne nadržaných zombiekoch, ktorým dominujú husté hlášky a citovanie a čudesné parafrázovanie filmových klasík, tento úchylný segment ako tribute doceňujem snáď najviac. Každopádne ak máte radi úchylný humor za hranicou únosnosti a nevadí vám pri tom smršť krvi a pŕs, smelo do toho. P.S. hovno poviedku, ktorá bola asi najkratšia som nejako nevedel doceniť, aj keď išlo o zaujímavú a naozaj nápaditú fekálnu srandu. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Jen a jen za tu část s Adolfem. Ta byla na čtyři, spermie byla s bídou na jednu a homodlaci byli čistý odpad. P.S. :Všiml si někdo, že všichni Němci mluví německy, jenom Adolf mluví buď naprosto nesrozumitelnou hatmatilkou, anebo sice německy, ale naprosto mimo téma? P.S.2: Filmy, na které je v Chilleramě hojně odkazováno, sice znám, ale stejně jsem si to neužil. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

< Šialené nápady, šialený film > Skupina mladých ľudí v auto-kine sleduje hororové filmy... Wadzilla - obrovská spermia terorizuje mesto a všetko ničí, to myslím nepotrebuje bližší opis :) I Was A Teenage Werebear - medveďolaci buzíci, teplá muzikálová zhovadilosť, trápny humor, ale je to pomerne krvavé... The Diary Of Anne Frankenstein - nacistická sranda, Hitler zo zvyškov rozporciovaných tiel poskladá a za pomoci starovekej židovskej modlitby a elektriky oživí monštrum, ktoré vypadá ako Frankenstein krížený so židom... Deathication - Humusácky film o sraní a hovnách, ktorý si už diváci nemôžu naplno vychutnať, pretože premietača a kino napadnú zombíci, ktorí ich skôr ako zožrať chcú znásilniť! To som ešte teda nevidel. CHILLERAMA je výborná pocta béčkovým hororom, miestami trápny humor ktorý pripomína Tromu, je však vyvážený neskutočnou porciou všakovakých nechutností, brutality, gore, všetko je to ale točené s obrovským nadhľadom za účelom pobaviť (hlavne milovníkov nevkusnej zábavy). Avšak neskúsený divák bude asi pritom zvracať do svojho kýblika s popcornom. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Vskutky chytrý humor. Film, který si bere na paškál snad všechny hororová cliché. Nutno říci, že to dělá pěkně od podlahy. Je vidět, že se sešla skupinka lidí, kteří se chtěli pouze vyblbnout. Nic hlubokého se v tomto snímku hledat nedá, protože se nejedná o žádný pokus někoho oslovit či vytřískat z někoho kupu peněz. Je to vyloženě jen o zábavě. První příběh o obří spermii nebyl úplně příslibem kvalitní zábavy, ale nakonec se z něj nevyklubalo to nejhorší (2*). To nejhorší přišlo s druhým příběhem. O teplých medvědodlacích. Při této části filmu jsem měl sto chutí to vypnout, ale vydržel jsem (0*). A je dobře, že jsem vydržel, protože Hitlerstein byl naprosto dokonalý a vtipný! (5*) Závěrečným hovnofilmem mě zase hnaly myšlenky na dřívější ukončení (0*), ale když jsem viděl, že hovna spláchli a začal se odvídej děj, který byl na pozadí, nechal jsem to běžet. A znovu jsem dobře udělal, protože ze zombie apokalypsy, vytřískali tvůrci také nejvíc, co šlo (4*). Suma sumárum: Šlo se tím docela zabavit, ale nikdy to už nechci vidět! ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Film se potácí mezi trapností, skandálností a vtipností, že lze chápat jakékoliv hodnocení. Já se bavil a těch parodických scének či hlášek nehorázná kopa, že sám nevím odkud jaká pochází. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Nesnáším horory a nerad se bojím, ale tyhle béčkové hororové parodie/komedie/whatever mám rád, k dokonalosti už tomu chyběl jenom Bruce Campbell :) Jak si lze přečíst i v ostatních komentářích, vrcholem celého snímku je The Diary of Anna Frankenstein, kde Joel Moore ztvárnil naprosto brilantně Ádu Hitlera, a to včetně imitace němčiny (skvělá je interakce všech Němců okolo, kteří mluví normální a spisovnou němčinou, zatímco Joel tam žvatlá, co ho napadne). Ostatní povídky mi nevadily, všechno hezky brakové a béčkové, ostatně krásně stylový byl i začátek :) 75% Zajímavé komentáře: J*A*S*M ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

rozverná letní taškařice v povídkovém stylu s 1) obří spermií ohrožující new york 2) medvědodlačí gay partou, plnou sluníčka a písniček 3) ádou, sexy evou, annou frank enstein a židovským monstrem 4) nadrženýma zombíkama (!) zábavnost se zvyšuje v přímé úměře s požitýma alkoholama, nakoukanýma horor movie/teen romance/mjúzikl a vůbec šílenostama všeho druhu ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

120 minút šialenej jazdy! Pri Chillerame očakávam rozporuplné hodnotenia pretože tento film nieje pre všetkých a tí čo mu prisúdia ODPAD asi nepochopili danú podstatu. Tu sa ukazuje akými nadšencami hororového žánru musia byť Green, Lynch,Rifkin a Sullivan. Je to badať v každom zábere. Spokojnosť obrovská a ani som len nedúfal, že sa ešte niekedy dočkám takéhoto originálneho spracovania. P.S. Nevedel som, že sa niekedy na Hitlerovi takto pobavím :) ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Narážky na slavné filmy mě dostávaly, některé "filmy" byly fajn, jiné nechutné, ale nadhled to zachraňuje. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nevím jak tohle hodnotit....strašná hovadina tak céčkové kvality, ale bavil jsem se...ano v některých pasážích jsem se bavil a proto nemůžu dát špatné hodnocení. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo pravdu hustý. Pár režiséru co natáčí horory,sci-fi ale i komedie se rozhodlo natočit film který měl hlavní dějovou linku a tu proložil 4 mini díly. Rovnou načrtnu oč jde a to o to, že se zavírá auto kino kde promítají ty 4 snímečky. První je o spermii co napadne město, druhý o teplých vlkodlacích, třetí o tom jak si Hitler udělá židovského Frankesteina a poslední je doslova o hovně. A pak následuje dojezd hlavní dějové linky o auto kině, který je nabitý snad každou hláškou co padla za posledních 40 let. Je tam násilí, nahota a je to občas i pěkně nechutný ale já se bavil protože tohle je film, který se musí brát fakt s nadsázkou a když máte něco málo nakoukáno tak Vás ten film baví o něco víc. 75% ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pořádná prasárnička.. Ale jo, docela to šlo. Chvílema to baví víc, chvílema míň, chvílema vůbec, ale na jedno podívání dobrý. Jako parodie (na všechno možný) to docela funguje, takže proč ne.. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Poviedková koláž kde diváci v autokine sledujú pásmo brakových filmov, ktoré im púšťa maniakálny premietač strýko Cecil. Hneď prvý ma úplne dostal, story o gigantickej spermii na steroidoch čo žerie ľudí a snaží sa ošukať sochu slobody. Obrí kondóm nepomôže a tak musí Eric Roberts alias generál bukkake použiť bombu a celé mesto zaplaví geco. Papundeklové efekty, zvrhlý humor, veľká sranda. Nasleduje Pomádovská variácia o teplých medveďodlakoch s koženými hózentróglami. Oproti predchádzajúcej spermiáde je to jednoznačne slabší kúsok, ale aj toto bola sranda, hlavne ten gay masaker v šatni. Ďalší kúsok je podľa strýka Cecila bibliou zlého vkusu. Ide o Denník Anny Frankensteinovej, kde neurčito bláboliaci Hitler ( ako to vlastne hovoril? ) oživí svoje vlastné židovské monštrum s kockatou hlavou. Žerie len maces a chudáka Adolfa umláti jeho vlastnou urvanou hnátou. Ešte uvidíme aj nejaké zábery z akéhosi fekálneho veľdiela ktoré je vraj také šokujúce že diváci pri jeho sledovaní neudržia obsah čriev a budú srať prúdom. O tom sa dá polemizovať, ale každopádne v tých ukážkach lietajú vzduchom hovná ako motýle. Potom je však premietanie prerušené kvôli invázii zombíkov ktorí trhajú ľudí na kusy a potom tie kusy znásilňujú. Strýko Cecil zrazu vytasí brokovnicu a začne hustiť hlášky z rôznych filmov. Mňa osobne rozsekalo keď zahlásil "nech je Schwarz s vami",HE! Nuž, Zábavne perverzná hovadina s prehliadkou lepenkového gore, ktoré mám tak rád. ()

Reklama

Reklama