Reklama

Reklama

Výjimeční

(seriál)
  • USA Alphas
Trailer
USA, (2011–2012), 17 h 24 min (Minutáž: 41–64 min)

Hrají:

David Strathairn, Ryan Cartwright, Warren Christie, Azita Ghanizada, Laura Mennell, Malik Yoba, Callum Keith Rennie, Raoul Bhaneja, Deborah Odell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Během evolučního vývoje došlo k radikální transformaci člověka. Mezi lidmi žijí evolučně vyspělejší jedinci, kteří mají zcela nové schopnosti a mozkové aktivity. Tito jedinci se nazývají Alfy a žijí běžným životem po celé planetě, většina z nich však nemá tušení, že jsou něčím výjimeční. Z pochopitelných důvodů se vláda snaží tuto skutečnost před veřejností utajit. Vedením a pozorováním skupiny Alf byl pověřen doktor Lee Rosen (David Strathairn), jeho výzkumný program ovšem oficiálně neexistuje.
Jedním ze členů Rosenovy skupiny je půvabná mladá žena, Nina Therouxová (Laura Mennellová). Nina dokáže pomocí sugesce snadno ovládat vůli a chování lidí, pro zmanipulování člověka jí stačí pouze krátký pohled do jeho očí. Další Alfou je vládní agent Bill Harken (Malik Yoba), který vyniká mimořádnou silou. Ve stresových situacích Bill je schopný nadlidských fyzických výkonů, ale těžko se ovládá. Čtyřiadvacetiletá Rachel Pirzadová (Azita Ghanizadaová) má neobyčejně rozvinuté mimosmyslové vnímání, navíc dokáže své běžné smysly několikanásobně zostřit. Když se Rachel zaměří na jeden ze svých smyslů, její ostatní smysly jsou dočasně „mimo provoz". Další pozorovanou Alfou je mladík Gary Bell (Ryan Cartwright), který dokáže vnímat, zachytit a dekódovat jakékoliv elektromagnetické pole nebo signál. Gary působí jako mentálně narušený kluk, který není schopný normálního života, jeho mysl je však geniální. Bill, Nina, Rachel a Gary pomáhají Rosenovu příteli Wilsonovi (Callum Keith Rennie) řešit složité kriminální případy, ale protože jejich organizace oficiálně neexistuje, jsou jejich vyšetřovací aktivity ilegální a často nebezpečné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Naki 

všechny recenze uživatele

Před prázdninami natrefím na No Ordinary Family, o prázdninách na Alphas.. Co mě čeká po nich..? Další superhrdinovský seriál, který se přece jen odlišuje. Nenajdete typické schopnosti jako létání, super-rychlost, ovládání ohně apod. Tady si tvůrci pěkně pohráli, zapřemýšleli a vynalezli schopnosti, které nenapadli ani samotného Stana Leeho. Děj se sice poněkud vleče, ale akce se tam vždy oběví a postavy jsou sympatické, teda až na Hickse (Warren Christie), který mi opravdu vadí. Nevím proč.. asi to bude tím jeho pořád-zamračeným xichtem. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Alphas jsou strašně, ale strašně neoriginální. Témata, postavy, děj jednotlivých epizod - to už tu bylo mockrát a docela mě mrzí, že kvůli seriálům, jako je tenhle, zrušili moje oblíbené SGU. Nicméně se na to dá koukat a nenudím se, takže za 3*. Jen teda netuším, co chtěj tvůrci vymýšlet dál, protože dějová linka žádná není a každá epizoda je víceméně samostatná. Herci jsou, až na mého oblíbence Garyho, celkem nevýrazní. Hodnocení série: 3/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Druhá řada přináší konečně hlavní dějovou linku, ale ta nijak světoborná není. Stanton Parish je sice charismatický záporák, ale to je asi tak všechno. Žádná velká překvapení, žádné twisty. Nemůžu říct, že by se na Alphas nekoukalo dobře, ale chtělo by to především zajímavější story. Hodnocení série: 3,5/5 ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

My mum used words I´m not allowed to repeat and then she drove me here. 1) Velmi slabý scénář a přihlouplé dialogy spolu s neuchopitelnými alfami věru nedávají moc šancí na zisk divácké popularity. A tak mi vůbec nevadí, že po dvou řadách už tento zmatečný a povrchní seriál nepokračuje._____ 2) Zaznamenal jsem dva zajímavé prvky: akční dravou znělku People Don´t Understand - People Like Me (Erik Kertes a Peter Luke Adams), kterou zpívá Trey Lockerbie a 30letého (!) Angličana žijícího v Los Angeles Ryana Cartwrighta (autista Gary), jehož občasné hlášky a sexy vzhled mi byly vlastně jediným osvěžením při pouti zvrhlými představami tvůrců o mimořádně nadaných jedincích._____ 3) Cartwright o svém pojetí role: One of the things I did was try to figure out a system of hand movements, almost like a sign language, for how he would open (visual) windows and manipulate all the information screens that he sees and taps into. Everyone was super happy about this, especially the visual effects people on the show...Initially with this I had to think: Wait a minute, I´m not just coming back with a line as myself. I´ve got to filter it through, number one, an American accent, number two, the autism, and, number three, Gary´s Alpha ability. ()

shurin 

všechny recenze uživatele

Nápad není moc originální, ty charaktery už jsem taky někde viděl a zatím nemají vůbec žádnou mytologii, a navíc to zpracování je až moc SyFy standart, na Eureku a Warehouse 13 se hodí, protože jsou to oddychovky, ale tohle je nic moc, úrovně Heroes a Misfits to zdaleka nedosahuje, ale dívat se na to dá, takže průměr a po shlednutí klidně zapomenout. ()

Prehistar_ 

všechny recenze uživatele

Pilot za moc nestál, nicméně tenhle seriál má vzestupnou tendenci. Postavy mi byli nejdříve docela nesympatické (možná až na Garyho, toho žeru :)), ale díl za dílem si mě získávali čím dál tím víc. Rovněž zápletky jsou kvalitnější a kvalitnější. Upřímně doufám, že Alphas přežijí víc než jednu sezonu... ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama