Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (266)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zcela nečekaně důstojnější, než první díl, který stál za výměšek z tlustého střeva. Druhá sonda do Mickovy úspěšné deratizace turistů má mnohem zajímavější náplň, spád a nechybí ani slušná dávka naturalistické brutality. Vcelku efektně zpracovaná řezničina, která má však přeci jen několik vad na kráse. Především měl pan Mick Úchyl Taylor až podezřele velké štěstí a v honbách za svými oběťmi mu nějak moc hrálo do karet. V rámci žánru i tak solidně odvedená práce, bez přebytečných servítek. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uplynula už docela dlouhá doba, co Greg McLean rozvířil vody hororového žánru svou celovečerní prvotinou Wolf Creek a hned si tento australský kousek získal velkou řadu příznivců. Mezi nimi i mou maličkost. Do té doby jsem neměl moc zkušeností s protinožci, ale Mick Taylor všechno změnil. Krokodýl Dundee pro něj není žádnou konkurencí a jediné co oba spojuje je jejich pěkný nůž a suchý humor. S láskou k přírodě je to už trochu na štíru a o zvířatech se už raději bavit nebudeme vůbec. Hláška „Soráč, Skippy“ mluví za vše. McLean však nechtěl jen bohapustě kopírovat jedničku a tak dal hlavnímu záporákovi více prostoru a především navýšil počet možných obětí. Divák si tak musí rychle přivyknout, že tentokrát to nebude jen o „mučení“ nebohých turistů (což možná někteří přivítají s nevolí), ale že Mick Taylor dá naplno pocítit svou krutost všem, kdo mu byť jen na okamžik zkříží cestu. Na rozdíl od jedničky se začátek nevleče a atmosféra tak velmi rychle začne nabírat příjemné grády. Musím sice trochu tvůrce pokárat za až moc viditelné digitální efekty, ale zas na druhou stranu se tu objeví celá škála solidních hlášek a nezapomenutelných scén. Krutosti a morbidnímu apetitu našeho zabijáka nelze vyčíst vůbec nic. Jediné co mi trochu nesedlo, bylo to vrahovo doupě a zbytečně zdlouhavý finish. Proč to vlastně tak celé dopadlo? Je mi to popravdě jedno, ale hlavně že snad bude trojka. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vzniklo ďalšie pokračovanie filmu Wolf Creek. Čo to je?, pýtajú sa asi mnohí. Je to horor, ktorý som videl už dávnejšie, ale narozdiel od väčšiny sa mi celkom pozdával a tak som i hodnotil. Preto ma pokračovanie neprekvapilo. Je tu rovnaký magor v klobúku, takmer ako ten tuhý fajčiar z Elm Street..., ale i obete, ktoré sú opäť v zlom čase na zlom mieste. Je to horor, tak kde inde by mali byť...Pokračovania väčšinou prepadnú, ale tu je druhý diel ešte o niečo lepší. Znova krvák, takže automaticky film nie pre každého, ale náš magor je dosť presvedčivý, navyše dobrá scéna s klokanmi (On zabil Skippy!, On zabil Skippy!!...) a jasne čitateľný odkaz pre všetkých turistov. Necestujte do Austrálie! 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Létající klokani? Promiň, Skippy!" Klokaní masakr za doprovodu písně The Lion Sleeps Tonight patří k jedním z mála zlatých hřebů Wolf Creek 2. Jedničku si příliš nevybavuji, takže byla průměrná. Pokračování je zábavným mixem Mad Maxe s buranskými horrory. Film chápu jako návod, jak se nechovat, jelikož nesympatické postavy - oběti se chovají jako hovada, a tak jim tu smrt přejete. Budete snad běhat po cestě, když vás honí auto? Blb samozřejmě ano... Gore efekty jsou zábavné, především když jde o hlavu... ale mučeníčko bylo hooodně slaboučké. Zastřelení staré dámy za doprovodu Straussova Na krásném modrém Dunaji mi připomnělo Mechanický pomeranč. Dal bych 3*, avšak jednu navrch za klokany, přírodu, veliké auto a ty hlavy. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororová komédia, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má vydarený príbeh o mužovi, ktorý sa počas cesty v Austrálii rozhodne pomôcť neznámej zranenej žene, lenže už čoskoro si uvedomuje, že sa stala obeťou psychopatického vraha, ktorý sa nezastaví pred ničím a nenecháva po sebe žiadnych svedkov. A tak v tomto prostredí ďaleko od civilizácie stojí proti vrahovi, ktorý v tom má už mnoho skúseností a preto musí urobiť všetko preto, aby sa z toho dostal. So spracovaním som nadmieru spokojný, s pôvodným filmom to má spoločné len prostredie a postavu vraha, inak si to ide vlastnou cestou a tak sa to dá brať aj úplne samostatne, pričom ma veľmi zaujalo, že na prvý pohľad to síce pôsobí, ako nespočet podobných filmov, ale v konečnom dôsledku je to dosť odlišné. Už hneď na začiatok napríklad tým, že trvá dosť dlho, kým sa vôbec dá zistiť, kto je vlastne hlavný kladný hrdina, ale toto celkové prevedenie mi sadlo výborne. Veľkým plusom je rozhodne samotná postava vraha, ktorý tu má veľa priestoru a je perfektný, takže všetky svoje scény si berie pre seba, dej ma po celý čas dosť bavil, pričom neustále sa striedajú dlhé a dynamické sekvencie s tými pokojnejšími, ktoré sú ale tiež zaujímavé. Tiež ma zaujalo, že to miestami pôsobí drsne a napínavo, aby následne prišiel úplne odľahčený štýl so skvelým čiernym humorom a rovnako chválim, že je tu plno scén, ktoré sú v tomto type filmu bežné, napríklad celá časť v podzemnom úkryte, ale pojaté je to úplne inak, originálnejšie a zábavnejšie. Tu mi skutočne sadlo úplne všetko, až prekvapivo vydarená zábava. Spokojný som aj po tej hororovej stránke, o atmosféru tu vôbec nejde, ale napätie aj napriek postave vraha, ktorý je vlastne takmer hlavným hrdinom aj tak funguje, poteší niekoľko vydarených krvavých momentov a chválim aj prekvapivo dobre zvládnuté akčné scény, hlavne rôzne naháňačky, kde rozhodne vedie celá časť s kamiónom. Herecké obsadenie je na tom dobre, tu ide hlavne o dve postavy, hlavný hrdina je ten správny sympaťák, ale aj tak rozhodne viac zaujme samotný vrah, ktorý tu má skvelé repliky a berie to tak správne odľahčene. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, až prekvapivo dobrá vizuálna stránka a efekty, no hlavne celá tá netypická kombinácia tu funguje skvelo. Tak toto ma veľmi milo prekvapilo, ani pôvodný film nie je zlý, ale prišiel mi len ako taká štandardná žánrovka, no pokračovanie je lepšie prakticky po všetkých stránkach. Síce tento typ filmu u mňa neponúka potenciál na plné hodnotenie, ale aj tak dej, akcia, postavy, vizuál, humor, napätie, ale aj všetko ostatné mi sadlo až prekvapivo dobre a skutočne ma nenapadá, čo by som tu mohol vytknúť. Dúfam, že bude aj trojka, túto postavu by som rád videl znovu. 76% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Když Paul (Ryan Corr) mluví se svou přítelkyní, spojení se začne zhoršovat, což ho donutí zavěsit a těsně předtím, než zavěsí, je slyšet Mickův (John Jarratt) smích. (Johnny.ARN)
  • Když Paula (Ryan Corr) pronásledují v jeho džípu, ohlédne se a nekontrolovatelně se směje, protože si myslí, že Mickovi (John Jarratt) unikl, dokud mu nepraskne pneumatika. To je velmi podobné scéně z filmu Wolf Creek (2005), kdy si Kristy (Kestie Morassi) myslí, že Mickovi utekla, a nekontrolovatelně se směje – dokud jí neprostřelí pneumatiku. (Johnny.ARN)
  • Ironií je, že John Jarratt (Mick Taylor) se nerad dívá na horory a prohlásil, že ho v dětství děsilo sledování Psycha (1960). (ČSFD)

Reklama

Reklama