Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 1

(série)
Česko, 2014, 14 h 10 min (Minutáž: 58–64 min)

Hrají:

Bolek Polívka, Ondřej Vetchý, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Petra Hřebíčková, Igor Bareš, Roman Štabrňák (více)
(další profese)

Epizody(14)

Recenze (31)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před lety se jako z čistého nene na ČT zjevila nová kriminálka, která dosti vybočuje z řady mnohých kriminálek, které se u nás vyprodukují, a to díky aspektu výborně napsaných postav, které opravdu vypadají, jakoby vypadli z reálného policejního oddělení, a nejsou to žádné dokonalé archetypy policajtů, ale každý má své chyby a problémy. U jednotlivých dílů pak vidíme detailní pohled do vyšetřování, ale opět vidíme i případné chyby či neduhy, které se u policie stávají. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se tvůrci našich seriálů o kriminalistech drží domácích zdrojů, dopadá to mnohdy tak, že jsem nepokrytě spokojen (a když už se nechají inspirovat jinde, mělo by to vypadat jako Pustina). No, a zjevně platí, že Česká televize je v tomto ohledu o několik tříd výš, než naše komerční stanice, které se zoufale snaží točit české verze Kriminálek Las Vegas, Miami a podobně, přičemž je výsledek už předem jasný. První řada Případů 1. oddělení mě zaujala, bavila i občas zklamala, ale ta zklamání byla spíše jen drobnostmi, takže nemohla výrazným způsobem ohrozit můj výsledný dojem z celé této série. Po čtrnácti epizodách tedy mohu zodpovědně prohlásit, že jsem byl velmi spokojen a myslím si, že právě toto je cesta, kterou by se měli čeští tvůrci ubírat. / Poučení: První série potvrdila platnost těchto dvou pravidel: Každý vedoucí pracovník je blbec (z určitého úhlu pohledu) a Hovno vždycky padá dolů. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení po 8. dílech 1. série: Dobrý, česká mordparta současnosti v Praze řeší případy na základě reálných skutečností. Že by to, ale bylo něco mimořádného, to si nemyslím. Zřejmě se to svým civilním, autentickým pojetím trefilo do vkusu českého diváctva. Byť starého Vacátka dělí od roku 2014 jiná epocha i jiný svět zločinu, jde vidět obrovský potenciál, na kterém se u nás může stavět. Podle mě je to slušná kriminálka. Nepříliš stylová, přiměřeně zahraná, technicky průměrná...60%. PS: Vladyka hraje, až nepřirozeně velkého blba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi líbila. Myslím si, že se tento český krimi seriál svým tvůrcům povedl. Příběhy jsou položeny na pravdivých případech – jen je tvůrci místy až moc nereálně a nelogicky přenesli na „filmové plátno“ – ovšem jako celek to bylo dobré. Zatím. Většina těch sériových vrahů, psychopatů a magorů měla dostat rovnou provaz za zvěrstva, která napáchali, ale v tomhle to státě max 12,5 až 15 let a to je ještě některé i pustí dřív za dobré chování. Někteří dostali alespoň to doživotí. Co se hereckých výkonů týče, tak tady převládala spokojenost. Nejvíc se mi líbí Polívka – je ale pravda že je to občas až moc přehnané – jak dokáže odhadnout pachatele, přestože na případu vůbec nedělá, jen si přečte složku. Pak Vladyka alias Sršeň – kapitola sama o sobě, ten by u policajtů neměl co dělat. Nejvíc mě sere jejich velitel Korejs – slizká postava…Těším se na další díly… ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zjištění, že nemám ohodnocenou první sérii, hanba mi, vrátila jsem se zpátky v čase.. A pořád to na mě funguje, ta herecká parta, co se tu sešla, je prostě báječná.. Jednotlivé případy jsou zajímavé, poutavé a někdy i dost napínavé.. U mě opakovaně spokojenost, jedná se o zdařilou kriminálku.. ()

Galerie (328)

Zajímavosti (107)

  • Muž, který se bránil zatčení policejní hlídkou s pistolí a granátem v ruce, prostřílel služební auto a zranil policistu, byl feťák a třináctkrát trestaný recidivista Miloslav Kopecký. Dostal čtrnáctiletý trest vězení. (sator)
  • Inspekce klade majoru Kozákovi (Ondřej Vetchý) za vinu, že "Dne 14.08.2014 jste bez povolení vstoupili do bytu paní Rajnochové..." Tento díl se vysílal 24.02.2014, takže "inspekce má asi věšteckou kouli". (melica)

Reklama

Reklama