Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl příznivcem prvního Sinisteru (na rozdíl od ostatních ho považuju za dost průměrnou záležitost a svým způsobem i ztrátu času), takže jsem od tohoto pokračování vůbec nic nečekal. No a vlastně jsem od něj ani nic nedostal. Ciaran Foy si vedl ještě hůře než jeho předchůdce Scott Derrickson a já měl co dělat, abych se na to vůbec dodíval až do konce. Provařené téma a recyklace (kopírka) prvního dílu byla ještě více únavná než její předchůdce a vlastně nám skoro nic nového nepřinesla. Máme tady sice novou rodinu (která mi byla ještě více nesympatická než ta první), nový dům – když už ten starý shořel a několik „šokujících“ pásek, ale to je tak všechno. Atmosféra byla místy hodně zoufalá, napětí se tu za celou dobu skoro neobjevilo a o kvalitě hereckých výkonů se nebudu raději bavit vůbec. Shannyn Sossamon mám docela rád, ale i ona zde byla dost zoufalá – jako by jí to snad ani nebavilo. Abych byl vůbec schopný nějak tento film ohodnotit, musel jsem si vystačit jen s několika „drobky“, které se tu objevili. 30% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kukuričné pole, kosáky a drevený kostol sú fajn, zvyšok je ako typický generický videosequel spred 15 rokov ako napr. Candyman 3, či Hellraiser 5-8: nesympatické postavy, neobjavný dej, žiadne prehĺbenie mytológie a opakovanie postupov predošlého filmu no v prevedení netalentovaných remeselne priemerných tvorcov. Jednotka bola napriek svojej prvoplánovosti aspoň remeselne kvalitne nakrútená a postavy mali svoju hĺbku, toto je len stroj na peniaze. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, áno. Slabšie ako jednotka. Chvíľami to zadrháva, a to poriadne. Prvý problém - Postavy. Zatiaľ čo v jednotke sa s nimi aspoň dalo súcitiť, v tejto časti boli čiernobielo rozdelené na dobré a zlé, a tak mohlo byť úplne jedno, či tie zlé zakapú alebo nie. Ďalej - Znepokojivosť prvého dielu je nenávratne preč a namiesto toho režisér stavia na ľakačky (podobne ako v Insidious 3). Tie sú však vcelku funkčné. Taktiež by som bol radšej, keby tí detskí duchovia fungovali ako kulisa a nie aby tam drístali, pobehovali a vytvárali paranormálnu aktivitu. Napriek viacerým slabinám však horor ako celok funguje dobre a nebol som po odchode z kina rozčarovaný. Párkrát som sa zľakol, potešili vynaliezavé vraždy na páskach, dobrá hudba, a nebudem mať problém si ho spolu z kvalitnejšou prvou časťou zopakovať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani první díl na mě neudělal příliš dojem, takže od druhého dílu jsem příliš neočekával. Je to slušně natočené, pásky jsou v pohodě ( Krokodýl jednoznačně vede), lekačka na mě nefungovala ani jedna, dokonce ani těch pokusu příliš nebylo ( Insidious 3 jich měl na kontě kolem 15!). Bughuul se moc neobjevoval a finále taktéž jako v prvním díle nemastné neslané. Koukatelný průměr. 55% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sinister 2" je jednoznačný pokles oproti prvému filmu. Slabá atmosféra, slabý príbeh, hrozné herecké výkony deciek (okrem Dylana) a poňaté celkom nesprávmym spôsobom. Mal som dva dôvody, pre ktoré bol prvý film skvelý. Bol podaný z výborného uhla pohľadu a pásky neboli veľmi krvavé, no mali v sebe veľmi silného strašidelného ducha. To sa tu úplne zmenilo. Teraz máme príbeh z pohľadu chlapca a oveľa násilnickejšie pásky. A nefunguje to. Nehrá to do atmosféry. Nechápem prečo tie pásky musia teraz deti pozerať spolu. Nechápem prečo rozprávajú a prečo drvivú väčšinu filmu vyzerajú úplne zdravo... toto všetko ten film pre mňa tlačí dole. Finále nedáva podľa mňa moc zmysel a celý film je trošku postavený na hlavu. Pochválim ešte Shannyn Sossamon, ktorá tomu jediná dáva skutečného ducha a James Ransone sa naozaj snaží a jeho postáva vychádza celkom okey. Chlapec čo hrá Dylana je tiež celkom okey, no ostatní... radšej nebudem hovoriť, lebo fakt tomu nedávajú nič a je to suché, nemastné, neslané... bez chuti... no proste nudný hororový sequel, akých je na svete dosť. Dúfam, že ďalšie prznenie série už nenastane, a po tomto fiasku to ukončia. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)
  • Natáčení probíhalo v Illinois na místech Kankakee, Chicago, Joliet, St. Anne, Grant Park, Forest Park a v Chicago Studio City. (noelcoward73)

Reklama

Reklama