Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (Cinemart)

(více)

Recenze (636)

Vlad 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený hororík. Páčila sa mi výborná old-school hororová hudba (veľmi mi to pripomínalo Candymana), ktorá spolu s výbornou kamerou vyrobila leví podiel atmosféry. Príbeh taktiež veľmi zaujimavý a v žiadnom prípade nie opozeraný (čo sa v súčasnej hororovej produkcii často povedať nedá). Polnočné premietanie na KVIFF nemalo chybu, pridalo na dobrom pocite z filmu. ()

ston007 

všechny recenze uživatele

Krásně zpracovaný horor, kterému strhávám hvězdičku jen za ten otevřený konec. Pokud ale bude pokračování, a stejně dobré jako toto, už teď má jistotu 5 hvězdiček. ()

majki 

všechny recenze uživatele

Asi trochu nechápu zdejší hodnocení, začátek ok, potom přišlo spousty scén, které trvaly třeba 1 minutu, některé i o pár minut déle, a absolutně nic se v nich nedělo, žádný smysl scény neměly. Pak přišla jedna lekačka, kdy nějaký debil hodí míč do okna, pak zase spousty krátkých nesmyslných scén. Druhá lekačka, scéna na pláži byla fakt dobrá, ještě jedna lekačka, a zase nic. Takhle to pokračuje až do konce, nic. Asi mám trochu jiný názor na horor, který mi vyděsí, tenhle to opravdu nebyl. Hudba byla výborná, herci sympatický, proto dávám dvě * ()

ErzebethB odpad!

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem uvažovala, že tomu dám 5* a to jen a pouze proto, abych na to nalákala další naivky do kina, kteří si říkali joooo hustý, 70% horor, to jsem naposledy viděla Mamu, nebo Sinister, který si to hodnocení fakt zasloužili a bylo to luxusní... No pánové a dámy, nevím, tedy proč jste tomu kdo dal víc, jak 3*, protože já se za celou dobu nebála ani jednou (a to že jsem hodně velký srab a po kvalitním hororu se bojím jít po tmě i na záchod) ale tohle bylo trapné... hlavní herečka byla vyloženě odporná, ta její kámoška co furt jen žrala a četla ze zrcátka... omfg.... Zahraný mizerně, kostýmy a vzezření celého filmu vyznívalo jako bych to točila na mobil, porno scény naprosto o ničem a bez jakéhokoli nápadu a to že jí chtěl nakonec ošoustat její vlastní fotr.... no sorry, ale asi jste někteří z vás nejen divní, ale i ouchylní, když tomu dáváte takové hodnocení. Za mě odpad a možná bych tomu změnila zařazení z hororu do komedie. ()

zooh 

všechny recenze uživatele

Horory mám ráda, ale poslední dobou jsou všechny na jedno brdo. Ale Neutečeš je jiné, úplně jiné. Příběh je zajímavý, zpracování a ta hudba... Ale naštvalo mě, že se tam nic nevysvětlilo, nevíme proč se to děje, kdo to dělá... nic. Doufám, že bude druhý díl, kde se to vysvětlí. Mimochodem někdo se tu ptal, kde to autora napadlo a tak jsem to zjistila. Prý se mu o tom zdál sen, jako malému dítěti :-). ()

Wenciczech 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý horor s vynikající hudbou. Několikrát jsem měl během sledování chuť vyskočit ze sedačky a zakřičet na hlavní hrdinku: "Za tebou!", jako v divadelním představení pro malé děti. Jen ten děj mě trochu zklamal, hrdinové se plácají na místě snad 70% filmu. ()

Rutth 

všechny recenze uživatele

Je to tak 50:50, kdyby mezi scénami kde o pravdu o něco šlo nebyla tuna materiálu, která je o ničem bylo by to téměř dokonalé. I po určitém zklamání hodnotím kladně, přece jen je to po delší době něco jiného než obvyklý scénář - parta mladochů - opuštěné místo - a krvelačná nestvůra a nebo vymítání nejakého ďábla. Můžu doporučit se na to kouknout, ale neočekávejte něco závratného. ()

AliceWHall 

všechny recenze uživatele

Další z řady obyčejných a neoriginálních hororů,u kterých přesně víte kdy skončí scéna a kdy se leknout. Příběh je vlastně úplně obyčejný,jen je zpracován trochu jinak,a to přenosem hlavního problému (v našem případě babičky kráčející tempem 0,5km/h ) sexuální stykem. Vzhledem k tomu,že fim ve finále přeci jen naháněl (ačkoliv jen nepatrnou) hrůzu, dávám 3*. ()

xladik 

všechny recenze uživatele

Mozny spoil:Jako sorry....ale me to nebavilo,porad cekate az to prileze,ona utece,pak zas cekate...a pak neco vymysli.. ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně mrazivá a tíživá atmosféra. Parádní horurek, který mě během sledování nenechal v klidu. Dle mého nejlepší prevence proti pohlavním nemocem :-D. ()

DeRoyce 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nekonzistentní snímek. Prvních cca třicet minut mně vyloženě nadchlo.. Originální děj, nečekaný vývoj, dobrá zápletka, tajuplná, temná.. myslel jsem, že bude kvalitním odrazovým můstkem k dalšímu vývoji v podobné režii. Jenže tím, čím to začalo, to paradoxně také zkončilo. Dějově šlo ze snímku vytřískat daaaleko víc, po všech stránkách. Bohužel 3/4 filmu nuda, žádné vysvětlení, žádná záhada, žádná gradace temna.., jen parta poflakujících se nesympatických puberťáků, čekajících na moment, kdy se přiblíží ona záhadná smrtonosná lemra, jen aby mohli ujet o kus jinam, rozcápnout se a čekat na její další příchod. Velké finále v plavecké hale a užasnej plán nalákat démona do vody, pak jej usmažit elektrickým proudem vhozením fénu nebo staré televize do bazénu neklapl, divný.., sice přežil pár střel do hlavy, ale proud by ho přece zabít měl.. no nic. Samotný konec divně ustřižený, jako by to rejžu už fakt nebavilo... Logičnost v chování postav a následné řešení situací mně přijde naopak, jak zde někteří píšou, totálně mimo realitu. Dvě * za "první půlhodinku", s její absencí bych neváhal nad odpadem.. ()

Patrix000 

všechny recenze uživatele

Dobrej nápad a dobre zpracovaní me se to moc libilo strach a lekání a zajímavá zápletka joo a koukal jsem na to večer!! a sám!!! ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Začátek skvělý, pak to šlo ke dnu... Nezajímavý, nevysvětlený a nesmyslný nesmysl doplněný zajímavou muzikou... Je mi líto peněz za lístek. V tomto případě empatie s hlavní hrdinkou a všemi oběťmi nestačila... ()

LordLaser 

všechny recenze uživatele

Celé je to padnuté na hlavu. Neukojený duch. Ale tie prvky strachu sú lepšie než o čo sa pokúšajú niektorí režiséri v poslednej dobe, takže sa to dá dopozerať. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Téžce stravitelné a zároveň geniální. Tím pádem samozřejmě ne každému sednoucí. Prvotní problém pro někoho už může být v žánrovém označení horor. Pokud je pro někoho hororem film s kilometry vyhřezlých střev a kilogramy vylitého mozku, tak prosím nekoukat, půjde o ztracený čas. Jde spíše o silnou psychodelickou podívanou, kde napětí je podáváno s rozmyslem a poctivým davkovaním. I přesto jde o velmi silný atmosferický film, kde si na silné pasáže prostě musíte počkat. Ale stojí to za to. ()

Faji 

všechny recenze uživatele

Luxusní návrat ke stylu klasiků jako Carpenter. Nijak jsem filmu nedával, ale po zhlédnutí jsem byl velice překvapen. Příběh, hudba, atmosféra, styl natáčení...vše na jedničku s hvězdičkou! Troufám si říct, že se časem z tohoto filmu stane klasika. ()

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama