Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (965)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další fajn Marvelovka, která vyplňuje mezery. Danversová s přehledem strká do kapsy Wonder Woman a navíc tu ženskou nadřazenost necpe všem do chřtánu tak mocně. Brie Larson je fajn a baví především rošťáctvím a flirtováním s Furym (Sam Jackson si to neuvěřitelně užívá),... jen vesmírnými bitkami není člověk živ. Potěší zajímavý záporák a několik nečekaných zvratů, které se ale nepřekvapivě výborně trefují do dnešních trendů. Skvělá muzika. Skvělá kočka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný průměr. Nikoho neurazí, ale proč se k tomu vracet? Sterilní komiksová adaptace, která nepřináší nic zásadního a až zbytečně hraje na sentimentální notu. Celá ta atmosféra okolo "girl power" filmu mi nevadí, ani ta sentimentalita v mnoha scénách, už vůbec ne ultimátní schopnosti hlavní postavy, které vůči ostatním hrdinům působí přehnaně. Co mi přijde smutné je, že film je až zbytečně pomalý, vleče se (snahy o záchranu pomocí vtipu a chemie mezi postavami vše nezachrání). Kromě hodně mluvení je zajímavé, že je to stejně tak origin Captain Marvel jako skoro-origin Shieldu nebo Furyho (stejně s čičinou krade film Brie...). Ani závěr nemá epický rozměr, který by vzal dech. Za mě se zítra vzbudím a zrovna k téhle marvelovce se nebudu mít důvod v budoucnu vracet (Doctor Strange je minimálně odvážnější, Black Panther akčnější). PS: první potitulková scéna je jediný zásadní moment pro Endgame a osobně mě překvapil (tipuju, že tohle se stane tak ve 30-40. minutě filmu), ale překvapení. druhá potitulkovka je slabá... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dlouhou dobu příjemný devadesátkový origin. Marvelovský vesmír se začíná stále více nafukovat a díky Carol Danversové obsahuje i superhrdinku, která je mnohem mnohem mocnější než nějaký Captain America s Hulkem i Iron Manem dohromady. Thanos se má určitě na co těšit ve finálním zúčtování. Tyhlety návraty do minulosti můžou v budoucnu znamenat dost zajímavé zpestření celého universa, ale minimálně by se Kevin Feige neměl dopustit chyb, které udělali X-Meni. Tam těch časových hrátek bylo již přes příliš. Něco mě ale říká že Marvel si to v pohodě uhlídá. Film zase úplná pecka není, miliardu vydělal a za pár let si na něj prakticky nikdo nevzpomene. Taková Disneyovská klasika. 60% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co nezvládli někteří Avengeři za 3 a více filmů (tj. získat si mé sympatie), zvládla Captain Marvel za pár minut. Uznávám, že příběh je tuctovka tuctovek, ale (kladné) postavy se vydařily na výbornou, a to včetně naprosto úžasného Furyho, kterého "normálně" vůbec nemusím. Největším pozitivem z řad drobností jsou pro mě vtipy (vidíte, jak to jde, když je do příběhu nervete násilím!), největším negativem z řad "drobností" jsou záporáci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jaká je první ženská sólovka z MCU? Slabá. Nápad obsadit Brie Larson jako Carol Danvers mi nesedl, herecky na celém filmu beru jen Annette Bening, ta je boží. Jinak je to pouhý řadový dílek puzzle do skládačky. Akce nepřehledná, apel na malé holčičky a jejich sny evidentně přepálený. Doufala jsem, že mě víc strhne atmosféra 90. let, ale kromě videopůjčovny a použití Just a Girl od No Doubt nic moc. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Před uvedením snímku v kinech se internetem šířila informace, že se Brie Larson (Carol Danvers) upsala Marvelu na sedm filmů. Ta to následně veřejně popřela. (CrypzzXD)
  • Snímek Captain Marvel vznikl na motivy stejnojmenné komiksové série, která je vydávána od roku 1967. Konkrétně se tvůrci filmu inspirovali příběhovou linií, kterou vytvořila Kelly Sue DeConnick. (Zdroj: Falcon)
  • Ve filmu se objevila řada příslušníků rasy Skrull, kteří si v komiksovém světě odbyli debut v lednu roku 1962 ve „Fantastic Four #2“. Jejich vůdce Super-Skrull alias Kl'rt, se premiérově ukázal až ve „Fantastic Four #18“ ze září roku 1963. (3T)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno