Reklama

Reklama

Ash vs Evil Dead

(seriál)
Trailer 4
USA, (2015–2018), 15 h 13 min (Minutáž: 27–43 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Jill Marie Jones, Lucy Lawless, Samara Weaving, Hemky Madera, Peter Feeney, Damien Garvey, Indiana Evans (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál Ash vs. Evil Dead je dlouho očekávaným pokračováním kultovní hororové série, kterou odstartoval film Lesní duch. Bruce Campbell se vrací v roli Ashe, doplňovače zboží, stárnoucího proutníka a lovce příšer, který má místo ruky motorovou pilu. Posledních třicet let se mu úspěšně dařilo vyhýbat se zodpovědnosti, dospělosti i hrůzám ze světa zla. Když se však rozšíří smrtící epidemie a lidstvu hrozí zánik, Ash je konečně donucen čelit démonům - svým vnitřním i těm skutečným. Jak se ale ukáže, osud rozhodně nemá v plánu propustit tohoto nevšedního hrdinu ze svých "ďábelských" spárů. Vedle Bruce Campbella se v seriálu představí i Lucy Lawlessová jako tajemná Ruby, která věří, že za propuknutím nákazy stojí Ash; Ray Santiago v roli přistěhovalce Pabla Simona Bolivara, idealisty, z něhož se stane Ashův věrný parťák; Dana DeLorenzová coby Kelly Maxwellová, náladová divoška, která se snaží utéct před svou minulostí; a Jill Marie Jonesová jako Amanda Fisherová, zneuznaná policistka státu Michigan, která se rozhodne vypátrat darebného Ashe a dokázat, že je zodpovědný za strašlivou vraždu jejího partnera. (Cinemax)

(více)

Recenze (358)

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

TI ostatní pánové režiséři to Raimimu celé trochu kazí. Na vině je ale určitě i scénář, který akorát celovečerní film roztahuje na seriálovou stopáž. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je Ash vs Evil Dead? Pro mě splněný sen jedné dokonalé hororovo-komediální béčkové série. Vše, co jsem miloval na Evil Dead 2 jsem zde dostal. Přesně tak, jak jsem chtěl. Ash je nejlepší béčkový hrdina na světě a Bruce Campbell to moc dobře ví. Ždímá z něho maximum a pumpuje do fanoušků co od něj očekávají. Výsledek je takový, že se nemůžu dočkat druhé série a tento seriálový počin se pro mě stává TOPkou přesahující i American Horror Story. Velký palec nahoru Sam Raimimu (za produkci a režii pilotu) a Ricku Jacobson (za režii poslední epizody první série), jejichž osobitý režisérský styl se promítl v kvalitě jednotlivých epizod. 85% ()

raptorrr 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nářez, jako když zkombinujete Evil Dead a Bad Taste. Krvavé, pitomé a neskutečně zábavné. Díky Starz, že měli koule do tohodle jít! ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl je po všech stránkách perfektní. Ash je zpět! Po zhlédnutí všech dílů: Fantastické po všech stránkách. Mnohokrát lepší než Evil Dead remake. Tohle mělo jít (sestříhané do dvou hodin) do kin jako Evil Dead 4 a byl bych moc, moc spokojen. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý pilot pomalu, ale jistě v dalších dílech střídá zaměnitelná televizní nuda... Kdyby to Raimi natočil celé, bylo by hodnocení určitě vyšší... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série. Raimi to spolu se svýma kámošema zase dokázal. Dost jsem se bála, co se z tohoto seriálu vyklube. Pro mě osobně byl remake Evil Dead asi ten nejhorší, nejzbytečnější kino zážitek v celém mém životě, a tak jsem se dlouho od seriálu distancovala. Na tohle ale nepotřebujete mít zapnuté mozkové závity. Tohle je prostě jedna mega odpočinková hororová sleazy jízda, kterou budete mít chuť zkouknout na jeden dech. Výborný hláškující Bruce je lepší než kdy dřív a příjemná stopáž každé epizody vám nijak nerozvrátí denní program. Super upgradované gore, které sice trošku na oko působilo dost digitálně, krásně sedne každému milovníkovi mírnějšího splatter žánru a nikoho nemůže tento reborn urazit. 2. série začala absolutně bezkonkurenčně, obvlášť druhý díl byl možná nejlepší, nejbizárnější a nejvíc sleazy úplně z celého seriálu. Opravdu to vypadalo, že to bude šílená jízda. No, tehle pocit jsem měla asi až do pátého dílu. Nemůžu říct, že by chyběla akce, ale zkrátka se tomu trošku scvrkly koule a scénář nebyl tolik zajímavý, spíše otravný a bylo cítit kreativní sucho. Sedmý až devátý díl mě vyloženě moc nenadchl. Příběh byl ale celkově slušný, ucházející po stránce originality a nejspíš o kapku zábavnější než v první sérii. Obě mají ale své klady a zápory. V druhé se trochu víc dopilovala grafická stránka a CGI efekty, které nepůsobí tak uměle. Samozřejmě nechybí stylová hudba a perfektní dávka gore nebo chutných nechutností v každém díle. Dala bych si Ashe klidně do třetice a pak by asi stačilo. Každopádně před Raimim kloubouk dolů, že drží kvalitu. 3. série, tentokrát charakteristická objevením a přítomností Ashovy dcery. První díl byl bezkonkurenční a opět sliboval velmi podobnou a osvědčenou kvalitu z předchozích sérií. Tímhle stylem to i pokračovalo a zapamatovatelnými scénami se stávají ta ze spermabanky za doprovodu Take On Me a potom ta s dítětem a bowlingovými koulemi, u které jsem si div neucvrkla. Z tohoto je zřejmé, že šíleností, sleazy scén a chutného gore neubylo. Obecně musím říct, že mě bavila asi o chloupek víc, než ty předchozí, protože vzrostlo množství originálních nápadů a twistů. Sice mě pasáže s Pablem a získáváním brujo schopností tentokrát moc nezasáhly a byly asi nejslabším článkem, nicméně zážitek mi to nezkazilo. V posledních třech epizodách se ovšem začalo hrát na trochu vážnější sci-fi strunu a ze srandiček se začalo malinko střízlivět a závěr posledního dílu mě v podstatě nepotěšil, nebo mě spíš zmátl. Každopádně Ash je pořád borec, i když si neumím představit, kam se dá s tímhle dějem ještě pokračovat, no uvidíme. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PILOT: Nerad hodnotím hned po pilotu, ale tady nejde jinak. Perfektní Bruce, stará dobrá Raimiho kamera a styl, humor, děsivost. Jen bych trochu ubral na hudbě. CGI mě nesere, je to přeci jen seriál. Pokud si to udrží úroveň tak tu máme nejlepší hororový seriál současnosti. Hail to the king baby! DRUHÝ DÍL: Udržuje si to laťku a gore je čím dál víc. Jen tak dál. Pořád ale přebývá sem tam iritující hudba. CGI ubralo, což je fajn. TŘETÍ DÍL: Originální, pestré, pořád neztrácí nic. Začíná mě ale dost štvát délka dílů. ČTVRTÝ DÍL: Ne, že by to začalo ztrácet na kvalitě, jen už na to 27 zdaleka nestačí. Je to škoda. PÁTÝ DÍL: Ze všech nejslabší. Hype z nadšení opadává. ŠESTÝ DÍL: Hype pokračuje, nejlepší díl momentálně. SEDMÝ DÍL: Poslední záběr zachránil celou zbytečnou epizodu. Nostalgie. OSMÝ DÍL: Vracíme se na místo činu. Skvělá epizoda. DEVÁTÝ DÍL: Okej, nejlepší seriál tohoto roku. FINÁLE: Oukej, tohle bylo skvělé završení skvělé první řady skvělého seriálu. Víc není potřeba. Hail to the king baby! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ke sledování tohoto seriálu, není nutná znalost celovečeráků. Po chvíli vám stejně dojde, že půjde o směsku hororu a komedie velmi specifického ražení. Mě osobně se obě pokračování Lesního ducha, která se zvrhla právě do horkomedie moc nelíbila, ale docela rozumím zdejším Evildeadmilům, že jsou z návratu Ashe nadšení. Campbell je fakt bourák a od první minuty je jasné, že seriál bude stát a padat a něm. Tvůrci se s tím nemažou a hned v prvním díle fanouškům naservírují vše, co by si mohli přát. Žádné vysvětlování, zdržování...je tam víc posedlíků, než v leckterém celovečeráku a už se začíná formovat i banda, která bude Ashovi sekundovat. Jsem zvědavý, co Raimi ukáže v dalších devíti dílech. Není to můj šálek kávy, nesrším nadšením, ale musím uznat, že Ash vs Evil Dead, si mou pozornost už po prvním dílu získal. Zatím poctivé 3*. Edit po shlédnutí všech dílů: Těch 315 minut by se samozřejmě dalo v klidu smrsknout do jednoho nabušeného celovečeráku...ale proč by to tvůrci měli dělat? I malé dítě ví, že se vyplatí nakupovat ve velkém a je jedno jestli je řeč prasečí krvi, nebo o šampónech, které padnou na její smytí z herců. Z celého seriálu je cítit, jak si ten návrat všichni užívají. Opravdu strašidelné jsou max. tři díly. Ostatní jsou spíš vtipné a cool-nechutné. Velké pozitivum je, že i když se tvůrci zjevně až tak vážně neberou, odvádí profesionální práci, takže člověk už jen čeká, kdy se postava uprostřed rozsekávání potencionální partnerky otočí do kamery a řekne něco jako...původně jsem se jí chtěl dostat jen do kalhotek... . Dívat se na to je mnohem zvrhlejší, než to vymýšlet a natáčet. Škoda, že je v Ashovi ten poměr příběh vs gore akce, v tak brutálním poměru(20% příběh vs 80% gore). Kdyby to bylo v obráceném poměru, tak by mi to sedlo víc...ale to už by nebyl Raimi a Ash. Objektivně je to asi 4* záležitost, ale na mě je to už moc hnusný. ()

Miss.Freak 

všechny recenze uživatele

Evil Dead, Evil Dead 2 a Army of Darkness aka kultovní trilogie béčkových hororů s groovy Brucem Campbellem se mi zaryla hned pod kůži a od té doby ho bezmezně uctívám. No a tohle seriálové pokračování jen vzdává hold celé sérii a všem hororovým zombie seriálům dává pořádně na prdel. Takže sledovat tohle je snad povinnost. GIVE ME SOME SUGAR, BABY! ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

DOKONALOST Nemám slov, skoro sem plakala, jak skvělý to bylo! Existuje snad někdo kdo zná svoje fanoušky líp než tihle hoši? Dostala jsem všechno co miluju na předchozích dílech. Bože, dostala jsem i cuty z předchozích filmů! Dostala jsem i tu podělanou schovanou Freddyho rukavici (fanoušci vědí). Dostala jsem úplně všechno a k tomu ranec zábavy navíc! Seriál pekelně graduje, je čím dál tím víc brutální a to se mi líbí! Válim se v orgasmickejch křečích. Miluju a maluju kur*adoprdelejooooooooooo! Nemůžu se dočkat druhý série! ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 90% Tak konečně místo dlouho plánovaného filmu je tu seriál. Těch 22 minut na epizodu je překvapivě dostačující (kromě prvního a posledního dílu, které jsou delší) a protože podobný tvůrčí tým už na Starz přivedl ultrabrutálního Spartaca, tak Ash si s ním může podat ruce. Hektolitry krve byly prolity, ale vše se tu děje prostě svým způsobem zábavně úchylnou formou, jako u filmových předloh. Bruce Campbell je stále hláškující mašina a je skvělé ho vidět zpět ve své nejslavnější roli. Ke konci se už hlásí více hororové prvky na úkor komedie, ale je to jen dobře. Návrat do chaty a sklepa opravdu byl strašidelný. Musím i pochválit výběr klasických rockových songů ke konci každého dílu. Season 2: 90% Ještě více zábavnější, než první série. Hned druhý díl v márnici potvrdí, že tady opravdu není nic svaté. Finále je pak doslovný návrat do časů Evil Dead II. Opět těšení na další sérii. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Kultovní Evil Dead se vrací v té nejlepší formě a hlavně se skvělým Brucem Campbellem! To vše v novodobém kabátě, který je ale správně braková a hlavně gore, tak jak ho máme rádi, přesto, ten feeling 80-90. let tam není úplně 100pro, a to prostě k Evil Dead patří, 4 hvězdy. ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Uááá, opravdu ne, nemám ráda originální Evil dead, Evil dead 2 ani remake, ale tohle je prostě něco jiného, ty filmy se braly moc vážně, tohle je prostě jen komediální, krvavá, suprová jízda, od které jsem se nemohla odtrhnout.. Masky, lekačky, krev, hlášky, to prostě musí být u mě trefa do černého.. Nemůžu se dočkat další série.. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně TO Evil Dead, jak ho známe. Černý humor, hlášky, bizarnosti, gore, specifický vzhled démonů (oční bělmo a lícní kosti, pane Alvarez), šílené nájezdy kamer, Raimiho nápady a situace, které čím víc jsou grotesknější, tím (paradoxně) strašidelněji působí (smrtelná vážnost démonů je na škodu, pane Alvarez). Hlasité řehtání střídala husina. Tohle jako seriál, který při množství dílů vydá za několik filmů, je luxus. Ash je zpátky a sračku z roku 2013 (po které je hotovým balzámem) zahrabal pod zem ve sklepě. A kdyby vylezla, tak její hlavu ustřelí brokovnicí, nebo uřeže motorovkou. Prostě si s ní vytře prdel, pane Alvarez. EDIT: Dokoukáno celé. V každém díle jsou skvělé Ashovy hlášky, hromada nápadů, samozřejmě gore a černý humor. Poslední 2 díly totální Evil Dead. Každý díl jsem si užíval a vždy se těšil na další. Nekompromisní plná palba a čestné místo mezi mými top seriály. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

You're kinda like a young me - deadites ruined your life and you're hot as hell. Tak je zpět. A v plné síle. Husqvarnizátorovi sice za těch pár let přibylo kil a vrásek, nicméně ani kmetský věk mu v žádném případě nebrání pohonit luparu jako zamlada, kdy ještě nepotřeboval nitroglycerin, opodeldok, zubní protézu a korzet, čímž jasně dokazuje, že s provozováním nekonvenčních forem exorcismu na Zlem posedlých bližních je to jako s jízdou na kole - když se to jednou naučíš, už to nezapomeneš. A jak to máme my, Smrtelní Zlouni rádi, sází Ash za pochodu stylově peprné hlášky s takovou kadencí, že by vedle něj i takoví Duke Nukem či Eso Rimmer vypadali jako viktoriánsky upjaté domácí učitelky dobrých mravů. Nejstylovější spasitel světa evr se zkrátka za ty roky nezměnil ani o píď. Tedy nezměnil k horšímu, neboť i přes zmíněné neduhy stáří doslova zraje jako víno a půjde-li to s ním takto dále, pak si již nyní v extázi stříkám do textilu z představy ovozíkovaného Ashe, kterak démonickému duu Alzheimer & Parkinson navzdory porcuje/boomstickuje mrtváky, cedíc přes kyslíkovou masku hlášky ostřejší než ranní stolice šampióna v pojídání chilli, a paralelně vyprcává kozaté roztleskávačky. A já neochvějně věřím, že to tak i bude, neb ač se to zdá neuvěřitelné, je druhá série ještě lepší než první! Akorát nás Ash nemusel celou dobu udržovat v nejistotě, zda Xenu přeřízne, nebo přeřízne, aby toto dilema nakonec nechal (bojler!!!), byv jen voajérem, vyšumět časoparadoxní autoerotikou. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Pilot jako hovado!! úderný jak prase...tešim se na další díly a vůbec na celou první season!! Bruce je bůh! Pilot nejlepší ze všech...musel sem si ho pustit 2x...jinak je poznat rukopis ostatních tvůrců a díly maj různou kvalitu...ale Bruce si to užívá jako prase a to prostě baví...dá se na to koukat pořád dokola..a ta muzika to je slast ! 1-season- 90% Hodnocení po první season! "Páni. Když jsem tu byl naposledy s holkou, doufal jsem, že si vrznu. Moc mi to ale nevyšlo. Zase jsem si ale motorovkou uříz ruku. Byl to prima víkend." Tak to seru! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

1. série: nemůžu jinak, tohle je prostě bomba a já se královsky bavil. Chápu, že jestli to někdo bere jako horor, si to neužil jako ten, kdo se tomu celou dobu černohumorně smál. A tohle není obyčejnej černej humor, ale opravdu nejvyšší level morbidního vražedného černohumorného masakru. Konečně součást této série, která se vyrovná mojí nejoblíbenější dvojce Evil Dead II. No, vlastně možná ji ještě v něčem i předčí - gore je tady opravdu už na kvalitní úrovni. A hlášky? Těch je tady habaděj. A Ash, kterej razí heslo "vojet nebo zabít", je asi ten nejvíc cool bouchač posledních let. A vůbec mi nevadí, že to často vykrádá zmíněnej film (kromě vykrádání ho totiž i krásně doplňuje a čerpá z něj). Nadšení! Druhá série a opět masivní nepřetržitý nářez. Žádné okecávání a sraní se, tady se rovnou bere do ruky motorovka, brokovnice nebo mechanická ruka. Je to smršť krve, vnitřností a hlášek. Nevím, jak líp to vyjádřit. Jen vím, že je to kurevsky dobrá zábava (aspoň pro chlapy - např. moje manželka, když to viděla, tak točila oči v sloup). Třetí série se asi tak od poloviny pokazí, protože se tam začne víc řešit nějakej ten děj, než aby to byly ty pravy jatka, ale asi ten seriál chtěli nějak smysluplně ukončit. Nelíbil se mi tam duch otce ani ten posmrtnej meziprostor. To z této série dělá zatím nejslabší. Ale přesto je to pořád dobrá zábava a je škoda, že už je konec. Když to vše zhodnotím jako celek, tak je to prostě bomba a za spešl zmínku stojí jak vtipnej Pablo (Ray Santiago), tak drsná Kelly (Dana DeLorenzo), která má nejen sexy chraplák, ale je sexy i celá a navíc tak parádně kosí nepřátele. Tady a tady, více než kdy jindy!!! ()

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Sam Raimi chystá remake Proroka

Sam Raimi chystá remake Proroka

26.01.2016

Režisér hned dvou slavných trilogií (s Ashem a se Spider-Manem) si už tři roky hledá svůj další filmový projekt. A teď to vypadá, že ho konečně našel. Sam Raimi jedná se studiem Sony o remakeu… (více)

Reklama

Reklama