Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 3

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (471)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všechny ty vzkazy na papírcích, schodišťová křesla, nákladní výtahy či strašáci do pole mají své využití předem dané sotva se objeví na scéně. Postavy v záběrech jsou vždycky rozmístěny tak, že dopředu víte, z kterého místa přijde bubácká aktivita a nezaznamenal jsem jediný pokus, že by se autor z tohoto pravidla snažil vytěžit nějaké překvapení. V minimálně deseti případech si s vteřinovým předstihem zazoufáte, ať se to hororové klišé nepoužije a oni ho tam bez milosti vrazí (mj. samovolné otvírání dveří, třesoucí se poklop studny, kladná postava nečekaně bouchne zvenčí do okýnka auta). Děti, pokud zrovna nevyměňují kolo bez reflexní vesty, se nemusejí obávat, že by jim někdo zkrátil dětství a v rámci výborných svěračů si své individuální zkušenosti s nadpřirozenými silami navzájem svěří až asi po hodině filmu. Konec, kterého bych si mimochodem ani nevšiml, kdyby nenaběhly titulky, byl suchý jak klín frigidní ženy a postavil se jako protiklad k typickému žánrovému nonsensu v podobě sexuálně přitažlivé jeptišky. Tento zdaleka ne úplný výčet vyměřuje Sandbergovu prachsprostou rutinu, která může vyděsit maximálně toho, kdo šokován při Rosenbergově Hororu v Amityville upadl do kómatu a probral se až nyní. Tu otravnou panenku Annabelle měl už dávno navštívit rošťák Chuckie s pugetem růží. Přeskočil by předehru (respekt k nápisu Choking Hazard), nadzvedl jí kanýrovou sukýnku a ukázal, kdo je tady pán domácí. Pokud by si nedával pozor, nemusíte být ani odborník na genetiku, abyste věděli, že to bude mít rezavé vlasy a vražedné sklony.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Krom hlavní linie je Conjuring spíš semeniště klišé a odfláknutého build upu. Druhá Annabelle má ten problém, že u věcí setrvává moc dlouho nebo moc krátce, každopádně to, jak postavy-marionety účelově vede od lekačky k lekačce je srandovně průhledné a kazí mi to veškeré potěšení. Hračkářství bez fantazie. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď výrobca hračiek príde o svoju milovanú dcéru, rozhodne sa po dlhých rokoch smútku pomôcť dievčatám zo sirotčinca a spolu so sestrou ich pozve do obrovského domu. Chce tým potešiť aj svoju manželku, ktorá je ťažko chorá a detský smiech jej po smrti dcéry urobí radosť. Radosť ale nepotrvá dlho. Ich dom je totiž aj domovom prekliatej bábiky Annabelle, pre ktorú sú nevinné dievčatá práve tým, na čo dlhé roky čakala. - Prvý diel Annabelle nebol podla mňa zlým hororom. To len pán John R. Leonetti nebol po rokoch za kamerou pripravený režírovať mainstreamový horor. Pán David Sandberg je však úplne odlišným príkladom. On si velmi dobre pamätá časy, keď ešte pred pár rokmi odkladal každý cent a investoval ho do svojich hororov, a preto si kormidlo u tohto prequelu zaslúžil a svoju šancu patrične využil. Bol som až prekvapený, ako velmi sa v tomto snímku straší, pretože v podstate takmer každá druhá scéna má za úlohu vystrašiť a nie je tu zbytočne strácaný čas na nezmyselné dialógy. Parádnu réžiu doplnili herecké výkony talentovaných dievčat, o ktorých v tomto žánri ešte určite budeme počuť, hudba pána Benjamina Wallfischa, ktorá síce dosť pripomína prácu z jeho predchádzajúceho hororu A Cure for Wellness, ale zase má znamenitý a po dlhej dobe zapamätatelný soundtrack, a v neposlednom rade sa mi velmi páčili aj lokácie, v ktorých sa natáčalo. Scéna po záverečných titulkách ukazuje, že v budúcom roku sa teda vyberieme do Rumunska, kde sa pozrieme na príbeh Valak, a opäť sa tu stretne talentovaný režisér a vynikajúci casting. Či sa to už luďom páči alebo nie, séria The Conjuring jednoducho vládne modernému hororu. A aby som nezabudol. Dobre ma pobavil jeden z posledných príspevkov v diskusii k tomuto hororu, kde očividne dosť zaostalá slečna píše, že na monitore nič nevidela. No ani sa tomu nečudujem, keď sa pozerá na nejaký ruský CamRip, v ktorom nie je nič vidieť. + Joseph Bishara + herečka z Deliver Us from Evil a Ouija: Origin of Evil + herečka z Hostel: Part III, The Purge, Underworld: Blood Wars a Lights Out + herečka z The Hive ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Sandberg stojí za zrodom atmosferickej pecky "Lights Out", skutočne som nečakal, že svoje kvality potvrdí aj v prípade pokračovania Annabelle. Niekedy je totiž úspešný snímok, len akýmsi výstrelkom, teda skôr výnimkou, potvrdzujúcou pravidlo. Lenže toto, po pól hodinke šliape na plné obrátky až do úplného záveru. Veľmi silné, atmosferické pasáže v kvalitnom šate prevedenia, to sú všetko atribúty, ktoré tento počin zaslúžene vedú k zaslúženému oldomášu. Ja milujem duchariny, je to môj najobľúbenejší hororový subžáner (aj keď to tak asi občas nevyzerá), takže z mojej strany obrovská spokojnosť!! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že prvnímu dílu jsem dala 1*, je s podivem, že jsem dala šanci i dvojce, ale znáte to, Halloween na obzoru, říjen- měsíc jako stvořený pro nějakou tu lekačku... Zrození a původ Annabelle je o dost lepší než jednička (nehet na malíčku jsem si občas hryzla), ale do kvalitního hororu to má ještě na míle daleko. Takže potěší malinko, vesměs neurazí, ani ryba ani rak- ale to jsou klasické hororové vody současnosti, lidi, lochnessku by z nich vytáhl jen Wan. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Film se odehrává v roce 1958. (ČSFD)
  • Film byl promítán kritikům od kterých dostal 62 %. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama