Reklama

Reklama

Američtí bohové

(seriál)
  • USA American Gods
Trailer 2
Drama / Fantasy / Mysteriózní
USA, (2017–2021), 24 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

Neil Gaiman (kniha)

Hrají:

Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Pablo Schreiber, Bruce Langley, Yetide Badaki, Jonathan Tucker, Demore Barnes, Dane Cook, Peter Stormare (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina seriálové adaptace stejnojmenného románu Neila Gaimana Shadow Moon (Ricky Whittle) se po letech strávených za mřížemi vrací domů. Noc před jeho propuštěním jeho žena Laura (Emily Browning) umírá. Při automobilové nehodě umírá i její milenec a Moonův kamarád v jedné osobě. Od této noci se Shadow stává osobním strážcem a spolucestujícím charismatického podivína, pana Wednesdaye (Ian McShane). Ten vystupuje jako podvodník, ale ve skutečnosti je jedním ze starých bohů. Začíná tak nepředstavitelná pouť napříč Amerikou s úkolem shromáždit spojence a připravit se na válku proti novým bohům. Těmi jsou fenomény dnešní společnosti, láska k penězům, moderní technologie, média, celebrity či drogy. (geklon)

(více)

Recenze (121)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ok, forma by mohla byť na tri hviezdy, ale obsahovo je to v podstate miestami psychedelické hovno, miestami len hovno, síce na prvý pohľad krásne zabalené v ligotavom alobale, ale stále je to hovno. Žiaľ, radšej ako toto, to si pozriem znovu aj Smallville. Premárnená šanca, veľký hype okolo ničoho. A to som sa na to tešil pár rokov dozadu ako malé decko. Rovnaké sklamanie ako Legion, ktorý je aspoň oproti tomuto ultimátnym mindfuckom, toto sa na to len hrá. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní seriál. Knižní předlohu jsem nečetl, ale možná se do toho pustím...je to hrozně zajímavé. Co se týče samotného seriálu, tak absolutně geniální části střídají části nepochopitelné a neuchopitelné, ale do druhé řady se pustím rád... Tak druhá série byla totální shit. Pár světlých chvilek, ale většina byla příšerná...chaos, zmatek, nelogičnost...nebýt P. Schreibera, tak se na to ani nedokoukám. McShane upadá, Stín je nudný a Emily pořád to samé. Místo, aby tyhle 'silné' postavy dostali prostor na víc než pár minut na díl, tak se tam cpou pořád nové dokola, které ve finále nemají na příběh vůbec žádný vliv... O. Jones, B. Langley apod. Kam zmizel P. Stormare?? Třetí série byla bezesporu nejlepší. Konečně to dávalo smysl a nějak to plynul. Shadow Moon konečně fungoval. A ten konec? Knihu jsem nečetl, ale tohle byla smeč na další řadu...a on konec...s ohledem na první dvě řady se není čemu divit, ale takto to ukončit?? ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

S01 - Knihu jsem ještě dočíst nestihl (1/3), ale seriál je stejně bizarní. Casting perfektní, Stín, Středa, Laura v podání božské Emily Browning a hlavně Sweeney (Pablo Schreiber začíná vyčnívat skoro ve všem, v čem se v posl letech objeví). Klobouk dolů před tvůrci, Gaimanova kniha rozhodně nepatří k těm nejsnadněji zfilmovatelným. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: Neskutečná nuda. Scénáristé ze zajímavé látky udělali něco stěží koukatelného. Uprostřed série jsem byla tak "zaujatá", že jsem během týdne úplně zapomněla, že seriál existuje a že bych se měla kouknout na další díl. To zcela vystihuje můj divácký dojem. Celá první série má asi tři silná místa, a to je velká slabota. Knižní předlohu jsem četla a nijak zvlášť ji nekultím, ale rozhodně byla lepší než tahle adaptace. Podle mého tvůrci zvolili naprosto špatný způsob, jak převést knihu do seriálové podoby. Možná se za pár let objeví v učebnici pro scénáristy jako odstrašující příklad. Nedivila bych se. ()

kri.tino 

všechny recenze uživatele

Po sľubne vyzerajúcich upútavkách výrazné sklamanie. Gýčové a nudné. Po zhliadnutí štyroch epizód odkladám na neurčito so slabými troma. ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Ne, raději knihu!!! Američtí bohové trpí stejnou nemocí jako Hannibal. Jmenuje Brian Reitzell, David Slade, Bryan Fuller a další, které tyto dva projekty spojují. Raději budu 7 hodin a 56 min zírat do kaleidoskopu za poslechu mrouskání koček a pít u toho bolehlav, než další řadu tohoto...díla. ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních 5 dílech převažuje spíše zklamání. Američtí bohové jsou úžasná kniha a celkem jsem byla zvědavá na seriálovou adaptaci...Nicméně problém mám už s hlavním hrdinou, který mi nepřijde zajímavý a například 4 díl jsem vyloženě protrpěla. Trochu mě mrzí to pomalé tempo, kdy trvá než jsou představeny jednotlivé postavy a děj stojí na místě. Na druhou stranu seriál táhne Středa a nádherná vizuální stránka....3,5 * ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Časy se mění a bohové nechtějí zůstat pozadu. Stylizace v moderní době někomu sedne více, někomu méně. Rozhodně s Leprikonem bych se nenudil .. výživná postava. Hezká myšlenka síly boha podle naverbovaných duší, což v podstatě správně funguje jak z toho vtipu. ´´Když má jeden člověk imaginárního kamaráda, je to blázen. Pokud v toho kamaráda věří miliarda lidí, je to náboženství.´´ 75% ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Některý díl za 5. Jiný za Odpad. Má to styl, ale je to pomalé, unylé a Shadow je kolikrát vyloženě na facku když sebou nechá orat a nic ho nezajímá tak moc, aby se zeptal. Zrovna čtu knihu a mám z ní podobné pocity. Mno...na některé díly si asi vzpomenu, ale obecně to opravdu tak dobré nebylo. edit: knihu jsem přečetl a ta za to stála. Ikdyž se četla těžce a pomalu. Seriál si z ní bere málo a to málo kurví. Nejspíš nechci vidět druhou sérii ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době jsem viděl serial, kterej upoutal moji pozornost. Asi je to jednoduše protože několik prvních dílů vůbec nevíte na čem jste a jakým směrem se bude serial ubírat. Zároveň jsou tam super herci, rozumná dávka ironie a celý je to takový zábavný... doporučuju :) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Seriál aký sa len tak nevidí, či už svojim vizuálom alebo celkovo ako je poňatí.Strašne veľa kecanie, celkovo je to riadne príbehové, troška mi tam ale chýba akcia.Neviem či ma to bavilo ale proste som musel vidieť ďalšiu časť , bol som zvedavý ako sa to vyvinie . No a musím povedať že celkom dobre akurát škoda že sa to tak akčnejšie rozbehlo až v poslednom dieli.Dám 4* a na ďalšiu sérku som celkom zvedavý.Ďalšia séria sa držala toho čo prvá nastolila a opäť musím povedať že takýto seriál veľmi inde nenájdete. Herci hrajú perfektne no chýba tomu nejaká celistvosť a zase sa v podstate celú sériu stojí na mieste.Boli tu aj nudnejšie aj lepšie diely , u mňa klesá na 3* a dúfam že tretia séria to nejako pekne uzavrie. ()

José77 

všechny recenze uživatele

pri tomto serialy som si presiel vsetkym od absolutneho nadsenia po totalne ochladnutie. dej mi prisiel priemerny, filozoficke kecy, ktore obycajne mozem isli mimo mna. uz som si vravel, ze to nejako doklepnem a dost, ale posledny diel bol fajn a presvedcil ma na druhu seriu, teda aspon na par dielov z nej. zatial priemer az jemny podpriemer. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Predloha je jedna z dvoch kníh za celý môj život, ktorú som nebol schopný dočítať, pretože som si celý čas hovoril, že by sa tomu oveľa viac hodila vizuálna podoba, lebo inak je to myšlienkovo prázdny, nafúknutý a naoko kontroverzný blábol. Bohužiaľ, je tento seriál vernou adaptáciou knihy a ani krásne spracovanie a výborne obsadenie nezachráni to, že je to stále ten istý myšlienkovo prázdny, nafúknutý a naoko kontroverzný blábol. 8/8 - 35% ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie, imaginace nevídaná, tolik asociací a mystické symboliky fundovaně zapracované, casting, střih, hudba, kamera.... Radost ! ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobře udělané přepracování, které je stejně podivné a zvláštní, jako samotná knižní předloha. Seriál se zaměřuje na dost věcí, které v knížce nebyly moc rozváděné a ukazuje tak nové věci i pro diváky, kteří už příběh znají. Na konci první série se ale začne odklánět poměrně hodně a popravdě si nejsem úplně jistý, jestli ten odklon autoři nakonec zvládnou nebo nezvládnou ukočírovat... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla a asi vím i proč. Obě řady sice mají mistrně vystavěnou mystickou atmosféru, svým způsobem velmi podmanivý vizuál i hudba, ale to je tak všechno. Jistě myšlenka, že pokud v něco věřím, dávám tomu sílu stát se skutečným a možnost sílit a ovlivňovat naše životy je sice zajímavá, nicméně zpracování bylo natolik pomalé a unylé, že ve mně sílila jediná víra a to v konec v pobobě, že si všichni dají navzájem do držky, aby byla alespoň nějaká sranda. Kromě pana Středy všichni velmi nesympatičtí, sebestřední a nudní. Zkrátka celý seriál nabízí svým pojetím něco jiného, než je divák zvyklý a to oceňuji dvěma a půl hvězdou. Nicméně podruhé v životě už se na to nepodívám a třetí řadu si můžou strčit za božský klobouk. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Za mě zatím nejlepší seriálová novinka letošní sezóny. Audiovizuálně podmanivé, často až kýčovité, ale nikdy to tu hranici nepřekračuje úplně. Zajímavý svět, skvělé herecké obsazení hlavních rolí (včetně Emily Browning, která ale není k sežrání jen jako). Snad si před druhou řadou stihnu přečíst knižní předlohu. ()

Související novinky

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Hammer s Mansonem přišli o své agenty

Hammer s Mansonem přišli o své agenty

08.02.2021

Herec Armie Hammer (Dej mi své jméno, Rebeka) a zpěvák a herec Marilyn Manson (Zákon gangu, Nový papež) přišli ve víru kontroverzí o své klíčové zástupce. Od Hammera dala pryč ruce agentura William… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama