Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

Fr 

všechny recenze uživatele

„K ČERTU S VÁMA!...“ /// Snažej se, aby jste se nelekli když chcete vy, ale když to chcou voni…(jakože to avizujou… a vono nic a pak…KURVA!). Úvod nás přesvědčí, že Elise měla dětství na piču. I proto těmhle „věcem“ teďka rozumí… Napínavý – to vono to je. Navíc to není jen paranormální, ale jde i vo skutečný utrpení. Což je taky zajímavý. Víc než keců si užíváme atmosféry, páč ten příběh je poskládanej hlavně z toho strašení, takže jinak je celkem vo hovnu. Prostě horor. Celkem dobrej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na domov nemám vzpomínky, ale jizvy. 2.) Fotr furt chodí do sklepa. 3.) Thx za titule „snop“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

4. díl série, mimochodem, chystá se už 5. První lekačka ani ne po 10-ti minutách, no lekla jsme se PEKELNĚ. Shrnutí - 1. díl super, druhý o trošku slabší. Třetí už trošku o něčem jiném, jiní herci, ale základ zůstává a pořád je hodně dobrý. Zde se všechno pěkně uzavřelo a vrátilo jakoby zpět do prvního dílu. Jsem tudíž zvědavá o čem bude 5 pokračování plánované na rok 2021. Jako bonbonek navíc jsou zde, stejně jako u 3. dílu nádherně zpracované závěrečné titulky. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z celé série se jedná o zatím nejslabší díl, ale v té duchařské bídě posledních let je to pořád nadprůměr. V zásadě se jedná o další z báchorek o strašidelném domě, do kterého po letech přijíždí hlavní hrdinka, aby si to s bubákem vyřídila jednou provždy. Atmosféru to mělo celkem slušnou, laciné lekačky na mě fungovaly, vizualice hlavního strašidla je solidní a docela mě potěšil zvrat, dá-li se to tak nazvat, který přišel v závěru. Herecky jakž takž. Lin Shaye je pro mě doplňkovou herečkou a nejsem si jist, jestli byl úplně dobrý nápad postavit film na ní. Ale tady bude problém spíš ve mě. S ostatními aktéry jsem neměl problém a potěšilo mě i to málo prostoru pro Caitlin Gerard. Podle ohlasů jsem moc nečekal, takže ve finále jsem spokojen. 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zkurvený děti v kině. Cinema City Pardubice, teď. Lidi jsou dobytek, zasranej, nevychovanej dobytek. A film taky slabota. Když už jsem po delší vychladnul, vrátím se k filmu jako takovému. Bez Wana na režisérské sesli to nemá po hororové stránce co nabídnout. Scénář sahá do komedie až příliš často a vzhledem k nízkému levelu strašení je to velký nepoměr. Občas mám humor v hororech rád, aby člověk při kadenci strachu měl čas vydechnout. Ale zatímco třeba v Lights Out je komediální jen jedna scéna a nahuštěné It občas rozčísne nějaká Ritchieho hláška či samotný Pennywise, tak v posledním Insidious je prakticky půlka filmu komedie v čele s hláškujícím duem lovců a strašení je sakra málo. Ani protkanost děje už není z daleka tak zajímavá, hudba neděsí a démonicky nenahaní husinu jako Bisharova pekelná nota v prvních dvou dílech. A když už se vám na chvilku sevře srdce a daří se atmoška, vteřinu na to máte buď nemístný vtip, nebo laciné finále kopírující kung-fu bordel ze trojky, kdy se s démony prostě mydlíte jak Walker Texas Ranger s laciným kaskadérem. První dva díly miluju, ale i když je čtyřka značně lepší než trojka, bez Wana to nemá šťávu a na špičku ztrácejí poslední díly s dechem. Sice se těšim na klidnou domácí projekci bez chrochtajících, křoupajích a hihňajících vypíčených puberťáků, ale víc jak 60% ze sebe stejně nevymáčknu. Mrtvá frančíza. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší Insidious, který mě ani moc nedokázal pohltit svoji atmosférou a i lekaček tu je podstatně méně a hlavně je tu i slabší dějová linka, která toho bohužel neměla moc co nabídnout. Ale pořád jde o ucházející horůrek a jsem rád, že se rodinka rozrostla o další kousek, i když mohl být lepší. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama