Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zbytočný film. V rámci žánru podpriemer a v rámci série Insidious prináša len nadbytočné až zbytočné informácie. Štvorka vsádza na podobný princíp, ako prednedávnom Annabelle 2. Teda doplniť príbeh a na záver naviazať presne tam, kde začal predchádzajúci film. Na miesto hororu očakávajte rodinné drama s temnou 13. komnatou. Ďalší z rady smutných prípadov, kedy je úspešná značka tak dlho recyklovaná, až úplne stratí svoj štýl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Insidious je moje druhá nejoblíbenější hororová série. Dokonce i vlažně přijatá prequelová trojka se mi hodně líbila. A Poslední klíč je další z hromady laciných hororů, jež je pouze zatížen přívěškem Insidious. Pro shrnutí : vůbec jsem se nebál, lekačky moc nefungovaly a radši jsem si hrál Candy crush..to prostě člověk od hororu úplně neočekává. Pětku už prosím ne. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Insidious" počtvrté a naposledy (snad!!!). Za volume, které je během lekaček vytočené na maximum, bych je nakopala do p*dele, jinak jsem ale celkem spokojená. Ubylo plácání se v Zásvětí, Pán klíčů vypadal slibně (bohužel jen vypadal, oddělá ho pitomá píšťalka xD), zaměření se na Elise a její minulost byl podle mě dobrý tah a propojení s předchozími díly proběhlo uspokojivě (zdálo se mi to nebo ty dveře nezavřela?!?). Finální pořadí dílů: 1-4-3-2. (Komický poznatek k dabingu: Elise několikrát zmíní pomoc "Quinnovi". Quinn je ze třetího dílu a je to TA Quinn, ne TEN Quinn.) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Tak abych to tu trochu vysvětlil jak je to s touto sérií. Insidious (2010) a Insidious 2 (2013) jsou první dva díly této série. Insidious: Počátek (2015) jak už napovídá název je prequelem k prvnímu Insidiousu z r.2010. A tento Insidious: Poslední klíč (2018) je pokračováním prequelu Insidious: Počátek. V poslední scéně tohoto nového Insidiousu spatříme scénu z Ins. z r.2010. Takže je jasné, že další díl (pokud bude) už bude přímým pokračováním Insidiousu 2. Sakra, nějak jsem se rozvášnil, ale já si nemůžu pomoci, chci mít v tomto pořádek. No, nyní k filmu. Vloni jsem byl zklamný z nové Annabelle, ale zde si nijak výrazně stěžovat nemůžu. Rozhodně to nemá na první dva Ins., kterým jsem dal 5*. Ale zase je to lepší než nudný Počátek, který schytal jen 2 slabé hvězdičky. Takže příběh mě opravdu zaujal, má pár dobrých rozuzlení, zejména ve finále. Sice ½ snímku trochu vře, chvílemi jsem se mírně nudil, strašidelná atmosféra se režisérovi povedla tak na půl. Zase ale musím pochválit chvílemi vsunutou brutalitu. Nemyslím tím hektolitry cákanců krve nebo řezání končetin, ale kruté zacházení s dětmi apod. V 2/2 se to už víc rozjede, dojde i na pár lekaček a pár napínavých scén včetně slušného finále. Herci byli celkem obstojní. No, jsem fanoušek těchto novodobých duchařin, ale už je toho asi moc, je to takové moc omleté, ale kdyby se k tomuto vrátil Wan, myslím si, že by to dopadlo ještě lépe. Solidní nadprůměr a ještě jednou si to někdy pustím. Očekával jsem nudu, jako byl Insidious: Počátek nebo druhá Annabelle. To se naštěstí nestalo. Takže, aspon, že tak. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ghoulbusters jdou, roste tenze, zlé démony čeká penze.. Slušně odvedené řemeslo, které se sice občas utápí ve tmě a klišé, ale sympatie k zavedenému triu Elise, Specs a Tucker (she´s psychic, we´re sidekick) všemu dodávají hladký průběh. Role Joshe Stewarta je jakýmsi žertem vůči Collectorovi, na čtyři konzumní lekačky určené výhradně pro nedoslýchavé připadá jedna sofistikovaná (kufry ve větrací šachtě) a vymícení Klíčorukého Edwarda se schopností zamykat hlasivky proběhne tak rychle, že ani nestačí urazit. Ale jo, mám ten Whannellův projekt docela rád a jelikož na malého Daltona už číhá Čertík Darth Maul, nevidíme se asi naposledy.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno