Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chain Saw Massacre (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sally se dozví, že vandalové údajně znesvětili hrob jejího dědečka. Spolu se svým ochrnutým bratrem Franklinem a přáteli se pouští do vyšetřování. Po návštěvě staré rodinné farmy zjistí, že v jejím sousedství žije skupina šílených, vraždících psanců. (Cinemax)

Recenze (544)

ratpile 

všechny recenze uživatele

Znepokojivé, beznadějné, atmosférické, přímočaré exploitation. V rámci žánru prakticky bezchybné, snad až na nezáživnou první polovinu. Naproti tomu, finální šok je pak daleko vyšší. Odporný film, který nechci vidět znovu. Nemám ho rád, ale žánrová kvalita se mu upřít nedá. p.s. Perfektní práce s kamerou! ()

Sutiman 

všechny recenze uživatele

Jednoznačný víťaz v rámci večera klasických hororov ( okrem Masakru ešte Poltergeist a The Omen). A u mňa aj v rámci hororov celkovo na popredných priečkach. ()

kolosus 

všechny recenze uživatele

Psychotické, dokonalé, po stránke atmosféry silne vycibrené hororove dielo. Old school ako sa patrí. Tobe Hooper týmto čiste jasne zarezal hlboko pod kožu každému, kto si potrpí na kvalitné hororové umenie. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Nevím...možná je to tím, že jsem remake viděl jako první, ale líbil se mi víc jak originál. Hlavně proto, že mě v něm neiritovala žádná postava, kdežto tady se objevily hned dvě! První byl invalidní chlápek...jeho kňourání, výlevy a vůbec otravnost a další byla postava Sally. Ta herečka snad aspoň týden po natáčení ještě nemohla mluvit jak měla vyřvané hlasivky. Řvala neustále jako by ji na nože brali a přitom byla ,,jen" svázaná na židli...Ale jinak atmosféra byla navozená dobře, postavy jakš takš....65% ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Původní "praotec" série Texas chainsaw... je hodně podařený a temný horor, syrové scénky jsou fakt lahůdka ikdyž jim chybí někdo trošku detailů ale celkově se člověk cítí docela deprimovaně. Oproti jiným hororům Texas chainsaw není moc založen na skutečném příběhu. Původní postava vrah Ed Gein skutečně tedy existoval dokonce nosil i masku z lidské kůže, ale nepoužíval údajně motorovou pilu. Identifikovány byly údajně jen dvě oběti a byly zastřeleny pistolí. Novodobá verze z r. 2003 je také docela dobrá oproti jejímu hodnocení, originál je ale originál. ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Tak skvělá a nefalšovaná napínavá horrorová atmosféra se poctivě držela snad jen před devadesátými lety a dřív. Když člověk dostane Remake, vzejde z toho často těžká faleš bez nádechu toho pravýho strachu a emocí. Skvěle jsem se bavil a hrůzná denní atmosféra byla naprosto senzační. Člověk se pak víc bojí přes denní dějovou část, což je příjemnější než ohraný noci a schovávačky pod stolem. Dokonalá temná hudba a skvělé záběry. Nefalšovaný texaský masakr. A přiznám se, že jsem se občas usmál, nebo dokonce zasmál. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Hodnotim takto vysoko nielen preto, ze sa jedna o kultovu zalezitost' ci o vynimocne dielo v hororovom zanri. Je to kvoli tomu usmevu na tvari, ktory sa mi objavi vzdy ked vidim herecke vykony v tychto starych klasikach. Teraz nehovorim o pohrdani ani zosmiesnovani. Je to nostalgia z toho aky vazny a zodpovedny bol postoj k pojmu ''herec''. Jednoducho sa pozriete a vidite, ze tym ludom nechybala vasen ani zapal pre toto umenie. A je jedno o aky zaner islo. O to viac, ze pri tomto kusku to plati doslovne. Pri Texaskom masakri sa spaja humor so strachom, absurdita s realnym a film s ludmi. 100% ()

Patches1984 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, přímočaré, jak už to u základních kamenů žánru bývá. A na soudobých reakcích je vidět, jak se posouvá vnímání násílí napříč společností. To, co v polovině sedmdesátých let vyvolávalo kontroverzi, by mezi současnými akčními a horovými filmy plnými krve vypadalo jako večerníček pro trochu odrostlejší děti. 10/10 ()

MrMir 

všechny recenze uživatele

Brrr, takovou rodinnou večeri snad nikdy nezažiju! Neskutečná atmosféra, vynikající zvuková stopa (namísto hudby pouze zvuk motorové pily v několikaminutové naháněčce :) Prostě i po těch letech má tento film své kouzlo. ()

Vrzalik 

všechny recenze uživatele

Tento film je správným příkladem, jak má dobře provedený horor vypadat. Žádné hektolitry krve od začátku až do konce, jak to bývá zvykem v dnešní hororové produkci, ale mistrně vygradovaná hrůza, kterou podporuje skvělá kamera a zvuky. Určitého klišé se autorům vyvarovat nepovedlo, mám na mysli klasickou šablonu parta mladých lidí vs velký hnusák, ale to mi u tohoto žánru tolik nevadí. On je to v podstatě zakladatel tohoto žánru:-). Hororová lahůdka! Pokud jste neviděli, mrkněte a nebudete litovat! Ještě teď mi běhá mráz po zádech. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já tedy dost nechápu, co se zde z toho dělají při hodnocení za orgie. Půl hodiny se nic neděje, pak je jedna zdlouhavá honička, v závěru baba ječí, aniž se jí kdo dotkne… Ano, je to teprve druhý režisérův film a točilo se to skoro zadarmo se studenty, beru, snaha tu je. Já neříkám, že je to špatný film, ale dát tomu více než dávám je pro mne nemožné. A mimochodem, před dvaceti lety dal bych odpad, jen by to hvízdlo. Vždyť i těch efektů a gore je dosti poskrovnu, tak co. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Syrový.......very RAW...Docela to semnou hejbalo,teda.Myslím,že kdyby to bylo jen krapet hollywoodský,tak.....Ale kdyby byly v řiti ryby neutrácel bych za vepřový...Je to originál tak jak to je. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

No, mě to z dnešní perspektivy přišlo spíš jako komedie. Nic strašidelného tam není, jen tam pořád nějaká hysterka kvičí jak na lesy.. Kdyby ty dvě fajnový kočičky aspoň ukázaly čim je příroda obdařila tak jsem měl motivaci to dokoukat bez toho aniž bych neustále odbíhal nebo u toho dělal něco jinýho. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem znal pouze remake z roku 2003, který jsem považoval za celkem nadprůměrný horor. O to víc nechápu jak jsem mohl opomínat tolik let originální snímek, jeden z prvních zástupců žánru "slasher" a musím uznat, že tohle jsem nečekal. 83 minut čisté hororové filmařiny, která má všechno. Hned první setkání s "leatherface" bylo neskutečný a já si to postupem času užíval víc a víc, závěr filmu už je tak autentický a deprimující, že nemůžu hodnotit jinak. Zcela určitě jeden z nejlepších hororů jaký jsem viděl, které už v dnešní době nikdo nenatočí. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk od Tobeho Hoopera, který je dnes totálním kulťasem. Místy je to slušné psycho. Závěrečná scéna je boží. Dobře vymyšlené a parádně zahrané. Gunnar Hansen jako legendární Leatherface. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Dead by Daylight ve filmu. Pověšení na hák, nahánění přeživšího. Ve skutečnosti je to ale jen přehlídka naivního chování postav, příšerného vřískání a zvuků motorové pily, které mi budou znít v hlavě ještě dlouho. Jak by řekl Cartman, zasraní hipíci. Pár scén bylo dobrých, ale jinak klasika bez krve a brutality. Leatherface jako hororová postava ujde. 2+* ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tyhle postarší horory mi většinou moc děsivý nepřijdou a ani tenhle neni vyjimkou. Žádnej velkej rozpočet, herci jak z ochotnickýho divadla (obzvlášť kolečkář Franklin, to musel bejt asi rejžovo příbuznej, jinak si tuhle tragédií nedokážu vysvětlit), nepochopitelný chování všech postav a než hrůzu nahánějící, často spíš dost komický chování Leatherfaceho. Z filmařský stránky mi přijde i příběh dost nešikovně poskládanej. Trochu to sice vytáhla poslední třetina, ale i tak je to pro mě jenom průměr. 60%. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Toto je klasika, dokonca prvotina v slasherovom žánri a moja srdcovka, ale za to neprestajné a otravné škriekanie Marilyn Burns mi to moje pôvodné hodnotenie skoro zrazilo o jednu hviezdu nadol. Nestalo sa. Možno je tam toho menej, ale opäť som si to užil ako na prvý krát. Za mňa 90%. ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

James Wan chystá Prokletí Salemu

James Wan chystá Prokletí Salemu

24.04.2019

Éra filmových adaptací hororů od Stephena Kinga pokračuje. Producent a režisér James Wan (V zajetí démonů, Insidious) teď čerstvě oznámil novou verzi Prokletí Salemu, které bylo v minulosti… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama