Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (473)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Creed vs. Drago Zápas, který chce vidět úplně každý, a to nejen lidi ve filmu. Na oko se to může zdát jako okopírovaná čtyřka, ale naštěstí není. Natočený je to dobře a vyprávěný ještě líp. Když poprvé Ivan Drago promluví, tak to dostává neskutečnou atmosféru. Možná je trochu škoda, že si s Rockym nepokecal trochu víc, ale jako mínus to asi brát nelze. Konečně to není díl, který je pořád o random opakujících se boxerech. Akorát mi přišlo, že trénink před finálním zápasem byl docela dost slabý. Ještě že to opět zachraňují spousta motivací. „Pokud boxer nemá co ztratit, pak je nebezpečný“ ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

K formalni strance nemam co vytknout. Obsahova stranka? Zklamani. Film se nesmyslne venuje temer vyhradne jen Creedovym bolistkam na dusi, kdyz zaporaci jsou tak strasne zajimavi. Jejich otec-syn dynamika by zaslouzila samotny celovecerak a tady byla zredukovana jen na drsne pohledy.Ani nebylo sdeleno proc je zaporakem mlady Drago? Sylvester to mel pojmout uplne z jineho konce a mohl to byt nejlepsi dil obou serii, takto to je "jen" fajn boxersky film bez jakekoli hloubky. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Za těch x dílů už se jede víceméně jedno a to samé. Jsou tam odlišnosti samozřejmě ale i tak můžeme prakticky celý film předvídat. Nicméně i přes tento fakt se jedna o fantastickou podívanou z prostředí boxerského ringu, kde nádherně sekunduje Rocky a jeho mentorská nátura. Drago junior a jeho otec dodal filmu výborný a logický náboj a na samém konci jsem přiklonil své sympatie právě k této dvojici, neboť ten konec byl velmi dobře a emotivně zpracován. Jinými slovy, lehce jsem si pobrečel a strašně se mi to finále líbilo. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Ono je to jasné vaření z vody a brnkání na notu nostalgie všech magoru jako jsem já! Sérii Rocky zbožňuju celý život. Není to remake 4 jak píše Wáca, ony v tom jsou prvky ze všech dílů, z dvojky dítě a zdravotní trable jak hlavního představitele, tak někoho blízkého, z trojky "ztráta" hlavního kouče a první nakládačka, aby se v tomto případě, kouč vrátil a pořádně se potrenovalo a naložilo se silnějšímu borci, že čtyřky je tam akorát Drago, tentokrát na druhou! Scénář psal Stallone, proto je to nejspíš tolik předvídatelné , ono co se dá do tak vyzdimaneho příběhu vymyslet nového? Přesto to funguje! Rockyho klasická hudba zvolena do naprosto správných scén, narozdíl od Predátora 2018! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tak nám možno aj z Creeda nakoniec vzíde séria a ja mu ju prajem. Všetky tie zápletky už síce poznáme z Rockyho života, no opäť sa na ne dobre pozerá. Dokonca by som si vedel predstaviť o zápas viac v podobe ľahkej obhajoby s bezmenným oponentom, aká by ale neuspokojila veľkohubé médiá. Niečo na spôsob päťky a Tommyho Gunna pred pouličnou bitkou v mene rešpektu. Inak ostatné iba v dobrom, zas je nám servírovaná audiovizuálna smršť s parádnou choreografiou a vyslovenými zaujímavými myšlienkami. Za obrovský klad považujem uchopenie Dragovcov, ktorí čoby záporáci dostali doposiaľ najviac priestoru a tiež sympatií. Takže ak sa ocitnete v situácii, kedy vám nebude ľahostajný osud ani jedného, Draga či Creeda, vedzte, že nie ste v tom sami. Obom som ku koncu prial čo najdôstojnejšiu bodku a scenáristi mi želanie aj splnili. Z tohto pohľadu zase niečo nové. Čo už nové nebolo, že ma Rocky opäť donútil k ukápnutiu slzy, na toto má talent. Nikomu inému sa to nedarí a jemu pravidelne. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

První Creed je pro mě naprostá srdcovka a je teda jasné, že jsem se na pokračování extrémně těšil. Od druhého Creeda jsem čekal, že to bude opět kvalitní film, ale už mě to tolik nepřekvapí jako ten předchozí a tak nějak se tento scénář konal téměř doslova. To co mě právě v prvním díle bavilo, jako bylo to první seznamování a oťukávaní Adonise s Rockym, už zde samozřejmě není a je zde i vidět změna režiséra. Všechny scény jsou nahrány malinko zdlouhavěji než u prvního dílu. Také zápasy jsou už samozřejmě hodně podobné, ovšem to se rozhodně nedá tvůrcům příliš vytknout, protože to je přece jenom prostě box. Na druhou stranu nápad přivést do děje rodinu Dragů je skvělý a film to udržuje v tempu. Morální a motivující věty od Sylvestra taky rozhodně nezmizely a tudíž máte možnost přemýšlet, což je právě to co mě hodně bavilo na jedničce. Konec taky hezký a dokonce bych se ani nebál dalšího pokračování. 73% odpovídá. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Prosím, už bylo dost Creeda, hm? Funguje to. Film suprově natočený, skvělá T. Thomspon, Sly už si hraje jen to svoje a naprosto na pohodu. Udělal mi hroznou radost D. Lungren, i když bych radši ty dva viděl usmířené.... Box dobře natočený. Asi... nejsem odborník, ale technicky film moc chyb nemá... jen jednu, jednu velkou, a to je pro mě M. B. Jordan. Sorry... ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Už to prostě nefunguje jako jako v roce 1985. A postavy Viktora a Ivana Dragových a jejich osud mi přišel daleko zajímavější než ústřední dvojky Creeda a Rockyho. Dal bych si raději spin-off od Dragovi než tohle. Škoda promarněné šance. Mimochodem představitel Viktora Draga je výborný a v nějaké slušném akčním filmu bych ho klidně obsadil ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn, dvojka přes 2 hodiny trvající nudné kopírování Rockyho 3 a 4, které ale už nemá ten šmrnc. Ne vážně, fakt tady není nic co by vás nějak dostalo. Hlavní hrdina mi potvrdil, že mi je vlastně úplně jedno jak to s ním dopadne, snaha o rodiné problémy to nevytrhne. Rocky už je guest star, vedlejší postava od které se toho tolik nečeká. Mladý Drago je bijec, ale stejně z něj nečiší to, co tehdy z mladýho Lundgrena. Ne sorry, nenatahujte tuhle sérii, skončete to než se z toho stane další Rocky V. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Stejná šablona, stejný vývoj, skoro stejné problémy. A zatímco Creed to všechno dokázal prodat zručnou režií a dobrými hereckými výkony, dvojka už na mě moc nefunguje. Ty stokrát opakovaný klišé už prostě jen bubnují o povrch a navíc mám takový pocit, že je to oproti jedničce celkově trochu odfláknutá práce. Od detailů jako sníh na hrobech a nikde jinde až po ty zásadnější věci jako je ústřední ruská dvojka, která prostě nemá dostatek prostoru a která je jenom navršením všech možných klišé včetně těch, který se daly pochopit za Studený války, ale dneska už jsou směšný, zbytečný a film sráží na kolena už někdy v šestym kole z těch dvanácti. Takže i když to není úplný K.O. na body prohrává Credd II dost výrazně. 61,61% ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem zajímavou věc, ačkoliv už téměř tři desetiletí patřím ke skalním fanouškům Rockyho série a každý díl jsem viděl aspoň pětkrát (první Rocky III v autobuse z Prahy v roce 1992) - nikdy jsem na to nebyl v kině. Na Rockyho I-V jsem byl moc malý, Rocky Balboa byl asi o prázdninách a Creed I mě patrně zmátl názvem a nějak mě minul. No objektivně řečeno jsem čekal totéž, co v minulých dílech a předvídatelný díl s trochou omáčky a závěrečným soubojem. Ale je to trochu jinak- kdo by řekl, že Creed II bude nejdojemnější film roku. Michael B. Jordan je vyloženě sympaťák a přejete mu pás ať už se jmenuje Creed , nebo ne. Tessa Thompson je krásná a miminko skvělé... Taky je potřeba říct, že Jordan a zejména Munteanu jsou nejlepší boxeři v sérii- nebo je to tím kinem, já nevím,ale přišlo mi,že se tvůrci poučili z minulých chyb a film vyznívá mnohem profesionálněji, než před třiceti lety. SPOILER - čekal jsem ten ručník, takže trochu předvídatelné to přeci jen bylo :-) No a na závěr bych prosil pro Slye po asi 30ti malinách Oscara za vedlejší výkon a Dolph taky zaválel..viděno v kině...98% ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

I desetkrát ohraný materiál může být relativně fajn, ale s timhle boxerskym vzmachem bojového ducha je to jenom horší a horší. Narativ je nepříliš funkční a umělá šablona a postavám není důvod fandit. Creed je emočně nevyrovnaný a hloupý děcko. Drago mladší je uplně vymydlená hlava a proto ho může ovládat i takovej ukrajinskej vidlák, jakým je jeho fotřík. Ani ty zápasy za moc nestojí. Očekával bych lepší choreografii a míň střihu. jeden by řekl, že by na to po desáté mohli už přijít, ale nevědomost toho, co vypadá dobře a co dobře nevypadá je očividná. Tolik potu pro tak slabý výkon. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Určitě to není špatné, ale kvalit kultovních Rocky 1-4 to samozřejmě nedosahuje. Trošku jsem chtěl, aby Dragův syn nebyl pojat takto, ale spíš jako kladný záporák, něco jako ten šampion v Rocky Balboa. Ale nestalo se. Co mi vadilo, že film je plný klišé, nesmyslů jako že klubový boxer takhle nandá šampionovy těžké váhy? Stallone už to trochu přehání. Dolph Lundgren potěší, ale je jen do počtu. Tak nějak doufám, že tímhle dílem Stallone už s Rockym navždy skoncuje. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zdařilé pokračování, které má fungující postavy, dobře natočené a vygradované souboje a především nezvládá nudit. Bohužel film postrádá dějovou originalitu a hodně těží a sází na znovu adaptování čtvrtého dílu, což někdy až křečovitě bilo do očí. Celkový dojem to však příliš nezazí a jako nenáročnou pohádku lze film s klidem v duši doporučit. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Opět citlivý a bohužel i dosti předvídatelný film o nekonečném boxování mladého Adonise. Tentokrát trošku hypu, aby nám to dalo nějakou sledovanost a z poza-uralského pohoří přijíždí Drago Viktor ještě nadopovanější verze starého Iva Draga. Však se 2x utkají a nepotřebujete mít podprůměrné IQ, aby vás napadlo jak to tvůrci ve scénáři připravili. Samotné bitvy jsou klasicky klišé bez krytu plnou parou a pořád stojím..dvakrát do jedné řeky vkročíš, obávám se, že to Sly umí i devět krát.  50% ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Stejné potěšení jako v případě prvního Creeda. Všechno sedí jak má a návrat Dragova i ikonické hození ručníku do ringu vyrojilo nostalgické prožitky. Rockyho motivační aspekty jsou super a vztah mezi protagonisty silný. Druhý Creed se drží osvědčených struktur předchozích dílů, nevrhá žádnou monotónnost, ba naopak. Závěrečný souboj je možná ten nejtvrdší, co jsme viděli za všechny díly Rockyho. Celou sérii jsem si velmi užil a musím zrekapitulovat, že se do mého srdce italský hřebec i mladej Creed, a nejen oni, vryli do srdce i paměti! 8,1/10. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Série Rocky je moje nejoblíbenější ze všech a pravděpodobnost, že by ji nějaká jiná někdy mohla na tomhle místě nahradit, se rovná nule. Proto je tenhle díl zklamání, obzvlášť po trailerech, který vypadaly výborně. Proto je taková škoda, že ten film je stejnej, jako Adonis v tomhle díle - přemotivovanej, neví, proč by měl existovat a je stejně vychtěnej, jako zápas Adonise a Viktora. Řeší se tam hned tři vztahové linky otců a synů, v Adonisově případě ještě jeho dcery. Jenže je toho tam prostě moc, a ani jeden z těch motivů není uspokojivě dohranej. Síla Rockyho filmů je byla vždycky v jejich jednoduchosti (alespoň zdánlivé). To pochopil i v minulým díle Ryan Coogler. Jenže Steven Caple Jr. není Ryan Coogler a na tom filmu je to poměrně hodně poznat. Tím nechci říct, že by Caple neuměl točit, ale je to asi takový, jako když Terminátora pustil Cameron a natočil ho Jonathan Mostow. Taky je to dobrej film, ale není to ono. Creed II je pastišem všech ostatních pokračování, a to je nakonec asi největší problém, protože ten film nestojí na vlastních nohách. Nepřináší jedinej novej moment, jen se spoléhá na to, co už dobře známe z předchozích pokračování, a přitom ani jedna z těch scén není tak emotivní/ikonická/dobře natočená jako v předchozích dílech (platí hlavně pro zápasy). Film bez vrcholů a pádů, celou dobu po rovince. Takže proč tři hvězdy? Herci, trénink v poušti, a prostě Rocky. Na trojku bych šel, ale čekám, že se ta série posune po vlastní ose a přestane se spoléhat na nostalgii a předchozí díly. ()

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama