Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (473)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování Creeda (Rockyho), tentokráte ožívá souboj s Dragem. Tvůrci to vymysleli hezky, je to odkaz na Rockyho IV a souboj Rocky vs. Drago opět ožívá, tentokráte tedy oba v roli trenérů. Boxerské scény jsou naprosto fajn, ta akce mě hodně bavila. Film je však i z poloviny dramatem o životě Adonise, čehož však mohlo být trošku méně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už aj Stalloneho o dvadsať rokov mladšia manželka hovorí, že akosi vytuhol, ako by ona nebola v menopauze. Ale má pravdu, tentokrát to za botoxovú tvár nominácia na Osrala nebude. Oproti novodobej jednotke tu zmizlo to všetko takpovediac nabúchané. Tej akčnosti je tu pomenej, veľmi veľa času sa orientuje na afroamerickú rodinku z predmestia a keď konečne dôjde k boju, človek si znova potvrdí, že ten box je šport fakt pre agresívnych mutantov, ktorý majú v hlave prázdno, umelé svaly a zo steroidov malé vtáky. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $50miliónov║Tržby USA $115,715,889║Tržby Celosvetovo $214,215,889▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,293,489║ Tržby za predaj DVD v USA $8,593,192║ Poctivé pokračovanie v rámci série, ktoré sa nevyhne ani neodolateľnému postkomunistickému pátosu, ten ale k tomuto zápoleniu Drago vs Creed proste patrí. Návrat pôvodného osadenstva z Rocky IV poteší. Je tu o niečo menej Rockyho ale vždy keď sa objaví nechýba jemu vlastné mentorstvo a ošľahaná, zunovaná tvár tu spraví svoje. Niektoré zábery ako keď stojí pred ringom v klobúku a má na sebe tímový dres s menom Creed sú veľmi silné, ikonické. Súboje majú razanciu, tú Creedovu bolesť pri zápolení slušne pocítime. Pri hecovaní sadnú tu aj raperské songy. Spokojnosť. /80%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Proti prvnímu dílu tematicky sevřenější, tudíž pro někoho velké plus, kdy mimo box a rodinu o moc nejde, pro někoho minus, protože pouliční vsuvky hlavní postavu a její snahu do jisté míry definovaly. Kvalitativně se ale rozhodně dolů nejde, jakkoli si Donnie tentokrát vydupe všechna myslitelná klišé i dějové zákruty, do kterých se kdysi dostal už jeho mentor. Parafrázuje se Rocky II, otevřeně se pokračuje v Rockym IV a obojí má za následek hutné množství té nejchutnější ingredience. Brumlající Stallone je opět pokladnicí nostalgie, chlapských slz i vzpomínek na křivdy i radosti. Nechovat se samotný Creed hned několikrát jako rozmazlený fracek (na což měl paradoxně mnohem větší právo minule), asi bych se nechal unést silou dokončení všech linek obou hlavních hrdinů i třeba Lundgrenovým pohledem, který dá jasně najevo, že Dragovic klan má nepochybně odžito leccos. Takhle za utěšené čtyři hvězdy pro čtyři šampiony. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať menšie hodnotenie, ale akosi sa ten film od polky prebral a stal sa rovnakým kvalitným filmom ako je prvý diel. Séria Rocky už toľko toho ponúkla, že už vymyslieť príbeh, ktorý by nebol otrepaný je naozaj ťažké, preto Creed dvojka skĺbila udalosti s Rockyho dva, tri a hlavne štyri, na ktorú sa tu najviac odkazuje. Adonis Creed je už tento krát šampión, ktorý už ma niečo za sebou, zakladá rodinu ako Rocky v dvojke, prehráva zápas v polke filmu ako Rocky v trojke a v závere vyhráva nad Dragom ako v Rocky štvorke. Ako vidieť nieje tu nič, čo by tu už nebolo, no Creed alebo Michael B. Jordan vie potiahnuť film a na druhu stranu mu tu mentorsky stále kryje chrbát Rocky, ktorý vždy vie čo ma povedať v dôležitých okamihoch (a stále to znie super, nie trápne). Oproti jednotke mi tento krát prídu lepší Creedový vyzývatelia, ktorý lámu všetko okolo seba a čo je najdôležitejšie a na čom film stojí - jeden Drago už jedného Creeda zlomil. Lundgren ma v roli Draga potešil a nebyť tu jeho na opačnej strane, zrejme by ma to toľko len tak s nejakým neznámym súperom nebavilo. V skratke povedané, je to opäť kvalitne natočená športová dráma, ktorá je tento krát osobnejšia, viac prepojená s Rockyho sériou a podobne akčne nabuchana ako štvrtý diel. Hudba od Göranssona mixnuta Contiho legendárnym motívom je znovu fantastická. Obľúbený soundtrack: Wheeler Fight, Drago's Walk Out, It's Your Time. 90% - 5* ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2018 v Lincoln Centru v New Yorku. (Varan)
  • Ve snímku Rocky II (1979), když si Rocky (Sylvester Stallone) a Adriane (Talia Shire) vybírají nový byt, Rocky komentuje, že součet čísel na domě je skoro devět, což je prý dobré znamení. Číslo domu je 2313 a součet je tedy přesně devět. Poštovní číslo Creedova (Michael B. Jordan) nového bytu je 710, což je tentokrát opravdu skoro devět. (KillHurt)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama