Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší diel zo série Conjuring. Veľkú naviazanosť okrem otca Peréza som tu nenašiel, ale o to tak ani nejde. Ide skôr o to, že je každý spin-off na jedno kopyto a každý film ma rovnakú šablónu. Nastrelí príbeh o duchovi a potom sa tu už len naháňa dokonca filmu, čo ma osobne moc nebaví, par scén bolo vydarených (umývanie vlasov vo vani), ale chce to lepší príbeh. Pár dobrých scén celý film nezachráni. 40% - 2* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film som videl už druhýkrát a ani teraz ma nepresvedčil, že by to mohlo byt aspoň na slabé 3*. Je to neskutočne urevané a kvíliaca žena, by si mala zmeniť meno na urevaná žena s trápnym ksichtom. Kedykoľvek sa tá marha objavila vo filme, tak ma iritovala, lebo zaváňala neskutočnou klišéovitosťou. Toľkokrát som už videl niečo podobne, že tato mihula ma naozaj nemohla vydesiť, len iritovať. Totálne zbytočný film, ani nevystraší a ani atmosférou moc nedisponuje. A pár scén je tu i komických i keď mali mat celkom iný účinok, čo u mna , ale nehrozilo. Tak do tretice si ho, tak ľahko už nepustím. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

S děťátky jak s koťátky.“ Kovářova kobyla chodí bosa a děti sociální pracovnice taky. Nečesané, nemyté, La Lloronou honěné a otřískané jak rendlík po babičce. A co na to máma od fochu, odbornice na týrání? Vidí popáleniny (!) a spokojí se se synovým: „Já jsem spadl.“ Děti vůbec měly s matkou roku výborný vztah, neříkaly jí vůbec nic. ZÁHROBNÍ OKÉNKO: [][] Čulibrk Rafael chtěl s La Lllronou bojovat? Tss. Nevěřil jsem mu ani krucifix mezi očima. V dramatických scénách se tvářil neadekvátně situaci, očividně duchem nepřítomen. Rozmístil tři prdele svíček, hodinu je zapaloval... a baba mu je jedním vrzem sfoukla! A on? Nic.  To se mohl na svíčky rovnou vyprdnout a ušetřit čas i prachy. Gilmour93 v ně viděl zachmuřeného šamana, já spíš zadumaného pedofila, hloubajícího kudy tudy do skříně, za dětičkami. [][] Proto jsem nefandil jemu, ale La Lloroně, zhrzené polednici s chabrus morálkou. Ta vám z bytu udělá mrdník a pak si lážo plážo zaplave v bazénu svěcené vody. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Postrašíme, uvidíme. To si řekl produkující James Wan a svůj režisérský objev Michaela Chavese instruoval o tom, že osvědčený model bouchajících dveří a osob tažených po podlaze určitě zabere i tentokrát. Hlavně ať se s tím nešetří, zbytečně se nekecá a legenda o prokletí mexické ženštiny, lovící děti, aby nahradila ty své zavražděné, je dostatečně srozumitelná i páru s prvním pubickým ochlupením, co na film zavítá s tím, že po většinu promítacího času se bude ze tmy vynořovat klitoris toho hezčího z dvojice. Nakonec to není vůbec žádná táhlá nuda, ale má to solidní spád a postupné grády, s klišé se dobře pracuje i bojuje a děj, z větší části situovaný do domu sexuálně nevyužité sociální pracovnice, co si dvakrát neuhlídala roztažené nohy, má svoji hutnost a strašidelnou zručnost. Babizna nemá obličej modelky z katalogu, divákovi ráda skáče "po zádech", evidentně se v lekacích scénách vyžívá. Tvůrci podnikli revizi osvědčeného hororového modelu, který revitalizovali Lindou Cardellini, která se nenápadně šplhá do kvalitních hereckých pater. Ta je ve výhodě v tom, že z její neznámější role obrýlené záhadoložky Velmy z dvojdílného Scooby Doo toho už moc nezbylo, tudíž je pro mnohé diváky neokoukaná. Technická stránka filmu je samozřejmě kvalitně ošetřená, film se neutápí v neprostupných nočních scenériích, které jsou pro strašení vděčné, a vše podstatné v něm vyniká a je vizuálně zdatně podané. A dojde i na propagaci Annabelle. Michael Chaves v roce 2020 přijde strašit znovu, neb byl pověřen realizací "V zajetí démonů 3". A já jsem velmi zvědav na jeho pojetí. V tomto kousku prokázal, že má potřebný režijní přehled a to, co dostal za úkol od produkčního vedení, náležitě splnil. Ještě konec se mohl patřičně vylepšit/poupravit/vyladit, ovšem hororová dávka hrůzy byla v zásadě vržena měrou vrchovatou. 9/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Keby v La Llrone nespomenuli bábiku Annabelle, vôbec by som si neuvedomil, že ide o rovnaké univerzum. Hlavná záporáčka na mňa úprimne povedané neurobila vôbec dojem a žiaden jump scare ma nedonútil spadnúť zo stoličky alebo sa aspoň myknúť. Príbeh snímky nie je vôbec originálny a jeho spracovanie možno označiť za jedno veľké klišé. La Llorona je nenáročný horor na nedeľný oddych, určite však nie hororový hit, na ktorý sa oplatí zájsť do kina. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Film zarobil najmenej z celého univerza Conjuring. (Pat.Ko)
  • Na konci filmu je na taxíku možné si všimnúť odraz kamery. (EvilMatus)
  • Film byl promítán kritikům, od kterých dostal hodnocení 41 %. (Greenscreen)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama