Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začínám se obávat, že Conjuring vesmír začíná pomalu vyžírat sám sebe. La Llorona je další tuctová lekačka, ve které nechybí ohrožovaná rodina, církev, kněz a nezničitelná bytost. Jistá ohranost série se dostavuje a začínají mě ty Jeptišky a Annabelle splývat. Ty filmy se začínají nebezpečně moc podobat. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaná La Llorona je nakonec velkým zklamáním a Conjuring 3 je ve velkém ohrožení. Debutant Michael Chavez natočil režijně nudný a až příliš sterilní horor, který se mohl alespoň opřít o zajímavý Mexický folklór, ale i v téhle rovině film nezaujme. Velký problém vidím v tom, že samotná La Llorona se zaměřuje pouze na dvě ústřední děti, kdyby se však zaměřila na město děťí, tak se mohly dít zajímavější věci. Takhle to dějově příliš nebaví a samotné lekačky, spíš než aby vylekaly, tak Vás probudí z mikrospánku. Chybí atmosféra, silnější údernost, lepší spád i zajímavější postavy, místo toho dostáváme 100x viděné a zdlouhavé hororové mainstream peklo. O třídu slabší než Nun a vlastně i nejslabší díl Conjuring Universa. Film potěší maximálně teenky, které si chodí do kina povyskočit. Nejlepší na celém filmu byl fakt, že jsem ho měl zadarmo. 40% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To si tak člověk najde v zalíbení v hororech a postupně jej otupí do té míry, že už vůbec nefungují. V určitém bodě na ně budu muset přestat koukat (minimálně omezit všechny tyhle rychlokvaškové spin-offy), patrně už potom, co mě zklame třetí Conjuring...stále si totiž stojím za tím, že jako James Wan to nikdo nenatočí. Což je i případ Michaela Chavese, jež nám natočil naprosto zaměnitelný lekačkový horor, který vydělal kupu peněz, vyděsil pár puberťaček a potěšil pár lidí v Mexiku. Nic víc a nic míň. 55%. PS : Spojitost s Conjuring univerzem pochopitelně 0 (Tony Amendola). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „La Llorona: Prokletá žena“ je filmem, na který je vhodné jít do kina. V podstatě jen proto, že si užijete místy docela dobré scény a pár lekaček, ale skoro se chce říct, že v kině u nás na moc lepších hororů nenarazíte. Je to škoda, že sem toho moc nejde, ale aspoň něco. Pokud víc než lekačky a neoriginální příběh nečekáte, je „La Llorona: Prokletá žena“ něco, co vám bude stačit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny základ tohto hororu je presne podľa osvedčenej šablóny mnohých iných - spokojná rodinka, stane sa nešťastie, strašenie inej rodinky so zameraním na deti, neohrozený vydedený kňaz pracujúci na hrane viery a vedy.... Inak človek až žasne, kam všade sa bábika Annabelle už dostala. Krátke cameo jej patrí aj tu v tomto prípade. No... možno je to všetko nejak prepojené a na konci za pár rokov príde grandiózny posledný diel o tejto strašidelnej bábike kde sa konečne odhalí, kam všade siahali jej škaredé strašidelné prstíky. Bolo mi z toho na smiech. To ale nebol najväčší problém. Ten spočíva hlavne v uťahanosti nosných hororových scén, kde sa napätie toľko napína a prepína, až napokon tieto hororové scénky začnú nudiť, pričom túto nudu nezaženie ani to, keď sa konečne ten bubák objaví. Maska sa mi ale páčila. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Film se odehrává kolem roku 1973. (ČSFD)
  • Film byl promítán kritikům, od kterých dostal hodnocení 41 %. (Greenscreen)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama