Reklama

Reklama

Nenávist

  • USA The Grudge (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když někdo zemře v náručí ukrutného hněvu… zrodí se kletba. Kletba se usídlí v místě smrti. Ti, kteří se s ní setkají, budou pohlceni její zuřivostí. Producent Sam Raimi nám přináší nový pohled na klasický horor. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (166)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to není zase tak zlé. S původní sérií to má společné snad jen poněkud kostrbaté napojení na Japonsko a temné vrčení, ale jinak se víceméně jedná o klasickou duchařinu s prokletým barákem, jehož kletbě propadne každý, kdo do něj strčí nos. Zpočátku jsem měl problém se stylem vyprávění o několika časových rovinách, ale to si po chvíli sedlo a nakonec to dalo i nějaký smysl. Strašidly se tu nešetří a i když jejich masky nejsou kdovíco, jejich nástupy fungují, stejně jako lekačky. U herců jsem byl trošku na rozpacích. Andreu Riseborough mám rád, ale nejsem si úplně jist, že se pro podobnou roli hodí a ani John Cho není tím typem herce, kterého bych tady čekal. Naopak bez Lin Shaye by se to asi neobešlo. Výrazný problém jsem měl s vizuálem, který je protivný až hnusný a film dost sráží. Každopádně jsem nečekal nic, takže jsem nakonec docela spokojen. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která mě na tomto hororu bavila, byla působivá atmosféra, která ve mně dokázala navodit pocity sevřenosti a nejistoty, a působila na mě správně potemněle, o to je pak ovšem ale ještě větší škoda, že vše ostatní zde stojí tolik za prd. Například zápletka, odehrávající se ve více časových rovinách, bývá pro naprostou většinu filmů velmi přínosná, a i když ani zde tomu není jinak, tak tentokrát jsou ony časové skoky až příliš časté a ne vždy vhodně zvolené, co je ovšem horší, tak na mě ona zápletka celkově působila dost neohrabaně a působení ústředního tématu Nenávisti nepřesvědčivě. Žádná z postav mě pak nedokázala jakkoliv oslovit, navíc mi vesměs přišli i nesympatické, na čemž ovšem má hodně velký podíl i vážně děsivě odfláknutý casting, v čele s odpornou zrůdičkou Andreou Riseborough. Co se jinak týče čistě hororových ingrediencí, tak tu nefunguje nic, minimum napětí, krve a násilí, efekty obyčejné a závěrečná absence happyendu samozřejmě vždy potěší, ale i tak nic nezmění na celkově nevýrazném dojmu z celého filmu. The Grudge zkrátka není mou oblíbenou značkou, jelikož její využití mě zatím nebavilo v žádné z mnoha verzí, a dokonce, když to tak v podstatě vezmu, tak možná právě tato byla asi dokonce i tou nejpovedenější. ()

Reklama

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Ak "The Grudge" nie je najhorším filmom mesiaca, tak to bude skutočne bolieť. A ak nebude medzi najhoršími filmami roku 2020, tak kliatba asi padne na moje kino a môj dom. Toto bolo otvorenie kino návštev skutočne asi na najhoršej možnej úrovni. Tento film je jednoducho príšerný. A hoci sa od hororov očakáva, že uvidíme príšernosti, toto nie je ten prípad. V prvom rade sa tento film snaží byť úplne všade a pokúša sa byť komplexnejší, než je v skutočnosti. Je fajn, že máme Andreu Riseborough v hlavnej role, no miestami na mňa pôsobila, že v tomto filme ani reálne byť nechcela. A jej herecký výkon potom pôsobí dosť chabo. Najlepší výkon tu podľa mňa podáva Lin Shaye. Keď sa tá zakusne do role, tak tomu dáva skutočne všetko. A miestami je desivejšia než čokoľvek iné na tomto filme. Nemôžeme si vybudovať vzťah s postavami a je ťažké vôbec niečo vyprofilovať, lebo tento film nechce povedať jeden ale minimálne 5 príbehov v jednom balíku a všetky sú nedopracované a nedovarené. Pretože nič viac, než ich finálny osud (ktorý je nám viac-menej jasný) to filmu nepridá. Na jednu stranu je super, že film to chcel poňať viac ako policajné vyšetrovanie, no dokopy tu žiadne vyšetrovanie ani nie je, lebo si to potom vezmú federáli. A ako sa tu povie, keď si niečo vezmú federáli, nič sa nevyšetrí. Najhorší moment filmu je pre mňa keď sa od pána Mathesona dozvieme dôvod, prečo vzal svoju ženu do tohto domu. Priam sa mi otváral nožík vo vrecku a to bol aj moment, kedy som film pochoval a zhodnotil, že toto už je čistý debakel. Nebolo nič, čo by to mohlo zachrániť a reálne som mal pravdu. Skákačky sú staré, všetky strašenia predvídateľné, postavy sú nám ukradnuté a záver dokopy ani nenastal. Necítim nič voči nikomu a nie som zvedavý na to, čo sa udeje v ďalšom filme. Nemyslím si, že je film až tak zúfalé šialenstvo ako bol napríklad "The Bye Bye Man", ale zase je to 94 minút čistej nudy. Ani na sekundu ma film nezahákol, ani raz ma ničím neprekvapil. Jednoducho je to filmové prekliatie mesiaca a nemyslím si, že je nutné, aby ste mu venovali svoj čas. Tento film patrí do odpadu. Hodnotenie: F ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Bez nápadu a inovace. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych málem usnul. A to už něco o kvalitě filmu svědčí. Herci nenadchnou, horrorové prvky nevyděsí a film se snaží až moc odlišovat od dnešních horrorů za účelem být lepší než ony, jenže je to vlastně ještě horší. A to na to dohlížel Raimi! Nic moc... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt "těšil". Už původní Nenávist ještě v době, kdy jsem na videu hltal skoro každý horor mě nebavila, dvojka byla příšerná kravina a trojku, která šla rovnou na video jsem radši nikdy neviděl. Remake jede na stejné vlně jako druhý díl, tj. nelineární vyprávění o kletbě, která zabíjí každého kdo se o ní doví. Dá se říct, že to přinejlepším není úplná nuda, lekaček, nechuťáren a vražd je tu docela dost. Je to jen stejná kravina jako druhý díl, díky střídání dějových rovin si člověk nemá šanci vytvořit s kýmkoliv vztah, děj přešlapuje na místě, hrdinové jsou pasivní a když na konci hrdinku napadne ta jediná logická věc a udělá ji, hovno ji to pomůže. Protože stejně jako v každém díle série se s tímhle zlem nedá bojovat... fakt zábavné sledovat film o zlu se kterým nejde nic dělat. Nechápu proč vzniká remake teprve 16 let starého hororu, kdy už originál byl o ničem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Během závěrečných titulků hraje „We Get What We Deserve“ od The Newton Brothers. (Duoscop)
  • V průběhu filmu si lze několikrát všimnout číselné symboliky. Vícekrát je v záběru „haunting house“ s číslem popisným 44. Naopak policejní stanice hlavní hrdinky má číslo popisné 999. „Andělské“ číslo 44 symbolizuje pozitivní energii a boží ochranu, naopak 999 – pokud jej obrátíme – značí „ďábelské“ číslo bestie 666, což je vlastně úplně obráceně (detektivové jsou přeci ti hodní a nenávistní bubáci naopak zlí). (Haymar)

Reklama

Reklama