Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele UhLee k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2019) (S01) 

První série - (9/10). Tímhle počinem si Disney u mě hodně šplhlo, protože po snímku Star Wars: Vzestup Skywalkera jsem nad nimi pomalu lámal hůl a bál jsem se o osud celého Star Wars. Ale tímhle skvělým seriálem si zase dodali nějaký vítr do plachet a je to dobře, protože kdyby Star Wars umřelo, byla by to veliká škoda. A proč je to vlastně tak super a každému, kdo miluje Star Wars bych tento seriál vřele doporučil? Velkým tahounem je rozhodně bobinek Yodinek, protože on je prostě k sežrání a je to největší tahoun celého seriálu. Dalším obrovským plusem tohoto seriálu je soundtrack, který složil Ludwig Göransson a zvládl to skvěle.. Jde vidět, že je teď hodně na vrcholu a nemůžu se dočkat co vytasí v roce 2020 ve snímku Tenet. Musím také zmínit skvělou atmosféru, kterou tvoří jak hudba, tak skvělý vizuál a herecký badass výkon Pedra Pascala. Nejlepší epizoda: Chapter 7: The Reckoning (S01E07). I have spoken. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Druhá série - (9,5/10) : Nemá cenu se bavit o tom, jaký je Mando fenomén. Všichni ho milujeme a nedáme na něj dopustit. Je to hlavně tím, že na seriálu pracují lidé, kteří milují Star Wars. Jde to na jejich řemesle hrozně vidět. Vztah Manda a Grogu je největším tahounem celého vesmírného dobrodružství. Sice se každý díl zakládá na tom, že Mando někam přijede a něco potřebuje. Určitá spojka mezi úkolem mu, ale řekne, že to pro něj udělá jenom tehdy, když Mando udělá něco pro něj. Takže je to takové plnění questů. Ne, že by se na to plnění dobře nedívalo.. Každý úkol je unikátní nápaditý. Věřím, že skalní fanoušci Star Wars měli při sledování několikrát nerdgasmus. V mém případě se jednalo pouze o pocit absolutního štěstí. Miluju to a nemůžu se dočkat až uvidím zase naše milované pospolu a budu sledovat jak neskutečně rozkošný je náš miláček Grogu. May to force be with us! Nejlepší epizoda: Chapter 16: The Rescue (S02E08) ()

Season 3 (2023) (S03) 

Třetí série - (7,5/10). Asi není potřeba polemizovat o tom, že třetí série Mandaloriana byla zatím ze všech nejslabší. Její kvalita výrazně kolísala oproti konzistentní kvalitě předchozích sérií. Kde se tedy stala chyba? Myslím si, že tvůrcům už začínají docházet nápady a některé epizody byly opravdu pouze výplňová vata, nebo nepochopitelná odbočka. I přes tyto nepřehlédnutelné nedostatky jsme taky dostali velice kvalitní epizody, které kvalitu celé série výrazně pozvedly. Třeba poslední epizoda nám přichystala naprosto lahůdkové souboje světelnými meči, při kterých jsem měl flashbacky na Epizodu I. Seriál stále táhne přesný Pedro Pascal, který to navíc táhne převážně svým hlasem. Grogu je už taková klasika, bez kterého by si nikdo nedokázal tento seriál představit. Je krásné, že se jejich vztah opět o něco více prohloubil a já jsem měl u závěrečné scény totální Infinity War vibe. Cením, že tady si ty digitální efekty Disney opravdu pohlídalo a nepůsobí to jako levný polotovar (viz. poslední Marvel filmy). Jsem opravdu zvědavý, kam to budou tvůrci dál směřovat. Konec by klidně mohl znamenat konec celého seriálu a já bych se vůbec nezlobil. Přece jenom třetí série nepatřila k nějak vyhlíženým událostem. Prostě tady najednou byla a já si ji pustil hned hlavně kvůli tomu, že mám nově Disney +. 🔝Nejlepší epizoda: Chapter 21: The Pirate (S03E05)🔝 ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama